Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kullanıcı nickleri hakkında....

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski20-07-06, 07:40  #1
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Kullanıcı nickleri hakkında....

Politik ideolojik örgütlerin isimlerinin nick olarak kullanılması ne kadar doğru?

Aidiyet psikolojisi, nick olarak kullanılan örgütleri ne kadar bağlar? Bu bireyler adı geçen örgütlerin sözcüsü müdür? Öyle iseler bir örgütsel yapıyla mı tartışıyoruz? Forumlarda yazılan yazılar, yapılan yanlışlar bireysel değil midir?

Saygılar.
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline  
Eski20-07-06, 08:47  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Evet, bu konu hep birlikte tartışılabilir. Ben de bu durumu doğru bulmuyorum.
Antioksidan is offline  
Eski20-07-06, 12:21  #3
phidas

phidas'nın Avatarı

Bunlar adı üzerinde birer nick. İnsan kendisine yakın bulduğu bir ismi pekala kullanabilir. Ben rahmetli babamın dükkanının ismini verdim (kanaat tuhafiye) Şimdi herhalde kanaat tuhafiye olarak konuşuyor değilim.
phidas is offline  
Eski20-07-06, 12:21  #4
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Alıntı:
Sayın memetmex şöyle demiş:

Politik ideolojik örgütlerin isimlerinin nick olarak kullanılması ne kadar doğru?

Aidiyet psikolojisi, nick olarak kullanılan örgütleri ne kadar bağlar? Bu bireyler adı geçen örgütlerin sözcüsü müdür? Öyle iseler bir örgütsel yapıyla mı tartışıyoruz? Forumlarda yazılan yazılar, yapılan yanlışlar bireysel değil midir?

Saygılar.
kesinlikle katılıyorum. sonuçta örgütsel yapılar bile bireysel hareketlerin kollektif bütünlüğünden oluşur. Amaç ve düşünce birliği söz konusu olabilir ancak bireysel tercih ve düşünceler tamamen yadsınamaz.
Forum kuralları çerçevesinde buna bir engel olmadığı sürece elbette dileyen istediği ismi kullanabilir ancak forum genelinde yapılacak bir oylama sonucuyla bu konuda yeni bir düzenlemeye gidilmesinin iyi olacağı düşüncesindeyim.
Saygılarımla.
seha is offline  
Eski21-07-06, 03:20  #5
Pessimist

Pessimist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006
Ülke / Şehir: İsviçre - Zürih

aslinda cok itici olan takma adlarin bulunmasina ragmen, insanlarin yapmis olduklari yorumlari okurken, icinde bulunmus oldugu dusuncelerin ve de icinde bulunabilecegi dusuncelerin anlasilmasi hususunda, bir onceden tahmin edilebilirligi saglayabilecek olmasi, takma adlarin kullanicilarin ozgur iradeleriyle belirlenmesinde, bu ozgurlugun diger kullanicilar icin fayda unsurlari icerebilecek olmasi dusunulebilir.

fakat yasa disi orgutlerin isimlerinin takma ad olarak kullanilmasi, devlet birimleri acisindan nasil karsilanicaktir ve foruma herhangi bir zarar getirecekmidir iyi dusunulmesi gerekir.

bir baska acidan bu tip orgutlere bir prim saglamasi ve reklam niteligi tasiyabilecek olmasi, dusunulmesi gerekilen hususlar arasindadir.

Pessimist Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-07-06 03:23 .
Pessimist is offline  
Eski21-07-06, 03:29  #6
Pessimist

Pessimist'nın Avatarı

Avustralya, Kanada, Ingiltere, Avrupa Birligi, Israil ve Amerika tarafindan teror orgutu olarak listelenmis bir olusuma verilen ismi, takma ad olarak kullaniyorsunuz.
Pessimist is offline  
Eski21-07-06, 10:05  #7
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

insanlar legal olmayan düsüncelere sahip olabilirler.
Her seyi düsünebilir insan.
Ama düsüncesini harekete geciridiginde; kendi disindaki insanlara zarar verecek bicimde eyleme dönüstügünde bunun karsisinda da gerekli tepkiyi görecektir.
Öte yandan seriat-komünizm tartismalari zararli ve illegal degil, sadece düsünceler bazinda bu kavramlarin ne olup olmadigi konusuluyor.
Kimine göre komünizm illegal ise, kimine göre de seriat illegaldir.
Bence hic biri illegal degil, tartisilmasi tam da yerinde ve hatta zamani gecmistir bile.

sorunlar, düsünceyi susturdugunda baslar.

Hamas nickine gelince, kimi ülkelerce yasadisi örgüt olarak taninsa dahi, Hamas bu gün hükümet olarak bir ülkenin yönetiminde söz sahibiyse, legaldir.

Bunun yaninda gelisen olaylar durumu nereye tasir bilinmez.?

Ama unutmamalidir ki; hic bir islam ülkesinde, Hamas benzetmesinden yola cikarak, islam karsiti bir örgütün isim ve amblemleri de kullanilmaz.
Iste burada olan sey, demokrasidir.

saygilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-07-06 12:30 .
canugur is offline  
Eski21-07-06, 12:22  #8
Pessimist

Pessimist'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Hamas şöyle demiş:

Burası saydığınız ülkelerden biri değil.Biz avrupa birliğindede değiliz.Ayrıca o saydığınız ülkeler pkk yı yasa dışı görmezken bence siz bu düşüncelere düşmeyin.Burası israil de değil .Ayrıca hamas terör örgütü değildir lütfen birazcık araştırın.Bu kadar pessimist olmaya gerek yok.
Ayrıca forumda yazılan yazıların edilen sözlerin kesinlikle yazan sahsa ait olduğu ifade edilmiş yani herhangi bir kanun dışı olay yok.Nick kavramına gelene kadar burada şeriat ve kominizm de konuşulmaması gerekir.Çünkü burada illegal düşünceler yazıya aktarılıyor.

acikca yazimda yazmis oldugum gibi kimsenin alinmasini gerektiren birsey yok,

foruma zarari olur mu, olmaz mi bu dusunulsun dedim, eger zarari olmayacaksa benim icin hicbir sorun teskil etmiyor, aksine belirttigim gibi yararli oldugunu bile dusunuyorum,

o ulkelerden biri degiliz fakat yinede bir sorun yaratabilir mi, sormak gerek, olabilecek olasiliklar dusunulmelidir, boyle bir forumdan mahrum kalmak istemem, bu kadar alinmaniza gerek yok.
Pessimist is offline  
Eski21-07-06, 20:22  #9
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın Pessimist şöyle demiş:

acikca yazimda yazmis oldugum gibi kimsenin alinmasini gerektiren birsey yok,

foruma zarari olur mu, olmaz mi bu dusunulsun dedim, eger zarari olmayacaksa benim icin hicbir sorun teskil etmiyor, aksine belirttigim gibi yararli oldugunu bile dusunuyorum,

o ulkelerden biri degiliz fakat yinede bir sorun yaratabilir mi, sormak gerek, olabilecek olasiliklar dusunulmelidir, boyle bir forumdan mahrum kalmak istemem, bu kadar alinmaniza gerek yok.

Alınan yok sn pessimist yalnızca ayağı yere basan konuların konuşulması ve ayağı yere basan konuların açılması taraftarıyım.

Hamas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-07-06 04:05 .
Hamas is offline  
Eski24-07-06, 20:10  #10
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Hamas şöyle demiş:

Forumda yasa dışı bir ismi nick olarak kullanan ben görmedim sn pessimist bir örnekle açıklayabilirmisiniz?
Hizbullah nickine ne dersiniz? Bir de "hamas"ın türkçe açılımını söyleseniz.
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı