"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Ve Evren'i (Göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz. Zariyat Suresi 47 Bu ayetten ne anlıyorsunuz? Evrenin genişlediğinden bahsedilmektedir. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Bravo sayın kanaat tabi buna cevap yazan olmaz dimi... İnkarcı arkadaşlar işlerine geleni görüyor galiba....................... |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Vaktim olsa şimdi cevap yazardım, ama eğer benden önce başka bir arkadaş yazmaza boş bir vaktimde yanıt yazarım. Sevgiyle... |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Öncelikle şunu söylemek gerekir ki; ayette "genişletmekteyiz" diye bir ifade yoktur. Ayette "genişletmeye gücümüz yeter" şeklinde bir ifade vardır ki bu durumda evrenin genişlemekte olduğu sonucu çıkmaz. Sadece bu anlam farkından bile mesajın eksikliği ortaya çıkmaktadır. Daha önce de sunmuş olduğum öneri (ayetlerin meal kaynaklarıyla birlikte sunulması) dikkate alınmış olsaydı böyle bir hata da yapılmazdı kanısındayım. Nitekim Sn Kanaat bu hareketle Kur'an'daki ifadeyi değiştirmekte ve belki de kaş yapayım derken göz çıkarmaktadır. Bu meseleyi de bir tarafa bırakır isek, Kur'an'da tartışılacak çok fazla ayet vardır. Eğer amacımız tartışma ise bu ayete varasıya birçok ayeti tartışmaya açık olmanız gerekmektedir. Bunu da geçtik, diyelim ki ayette sizin bahsettiğiniz gibi "genişletmekteyiz" demiş olsun. Ne değişecek? Zaten Kur'an bu ve buna benzer birçok konuya açıklık getirmekte. Niyetiniz inançsız insanları yola getirmek ise Kur'an'da tonla buna benzer bilgiye ulaşabiliriz. Saygılarımla... |
| #5 | ||||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Turan Dursun Sitesi'nde, "Kuran Mucize İddialarını Yanıtlama Çalışması" altında bu mucize iddialarının büyük kısmına cevap verilmiştir. Burayı Tıklayarak bu çalışmalara ulaşabilirsiniz (Üyelik gerektirmektedir.) Ayrıca buraya tıklayarak Kuran'da evrenin genişlemesi ile ilgili iddianın geçersizliğini savunan açıklamaları okuyabilirsiniz. Yukarıdaki bağlantılar ilgili foruma üyelik gerektirdiği için bir kısımını buraya aktarıyorum: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-07-06 18:34 . | |||
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Kur'anın evrenin genişlemekte olduğunu bilgisini versede,ona inananların kafası,kafanın içindeki beyni,akıl ve zekasının ürünleri genişlemedikten sonra hepsi vız gelir. İnancın haricinde kaç müslüman bilim adamının bu konuda bilimsel çalışmaları vardır diye sormak da gerekir diye düşünüyorum. Uzay ve yıldız bilimi,müslümanlıktan çok daha önce babil ve mısır inançlarının da inceleme konusuydu.Oradaki bilgilerin aktarımlarını Allaha atfetmekte bir gaflet konusudur. Saygılarımla. |
| #7 | ||
| Alıntı:
Babillililerin elinde, uzaydan gelen ışıkların dalga boylarının ne yöne kaydığını ölçen cihazlar mı var dı da bileceklerdi? bu gerçeğin ortaya çıkması 20 . yüzyılda ileri teknoloji teleskoplarla olmuştur Evrenin genişlediğini elmalı hamdi yazırlar bilmediği için, keklmenin geniletme anlamını meallerinde tercih etmemişlerdir. ama bu ortaya çıktıktan sonra ancak gerçek meali verilebilmiştir. Orjinalindeki anlam hep aynıydıbiz yeni anladık Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-07-06 22:22 .Sebep: yazı stili | |
| #8 | ||
| Sayın Kanaat ! Alıntı:
Elmalılı Hamdi yazır kuran okumasını bilen,arapçadan türkçeye çeviri yapan zamanındaki hocalardan biraz daha bilgili bir adamdan başkası değildir.Yıldızlara senin ve benim baktığımın ötesinde derin inceleyen biri de değildir. Kur'an okuyup anlamayla gök bilimci olunmuyor. Mirac'a çıkılmayla da astronot hiç olunmuyor.:-) | |
| #9 | ||
| Alıntı:
Ben yaşadım. Sabırlı olursan sende öğrenebilirsin. | |
| #10 | ||
| Sayın Kanaat ! Alıntı:
Bazı şarlatanlar, hayal mahsulu şeylerle kendilerini astral seyahat yaptıklarını zannediyorlar.Alemlere seyahat ettiğini ve kendine siprütüel üstünlük verildiğini iddia eden pek çok şarlatan var.:-) | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|