"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Şiirler Oylarınızı Bekliyor / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
| Anket Sonuçlarını Göster: Yarışma Şiirleri | |||
| AŞK NEDİR | 2 | 6.25% | |
| SEVDALARIN DELİSİ | 3 | 9.38% | |
| AŞK | 3 | 9.38% | |
| GİT(ME) | 6 | 18.75% | |
| SEN BİLEMEZSİN | 1 | 3.13% | |
| ÇOCUKLUK | 3 | 9.38% | |
| HEPSİNİ HATIRLIYORUM | 0 | 0% | |
| BENİM DÜNYAM | 2 | 6.25% | |
| SEVDA İKİ SAYFADIR | 9 | 28.13% | |
| AŞK SEN DEĞİLSİN | 3 | 9.38% | |
| Oy Verenler: 32. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Arkadaşlar, Şiirler aşağıda, anketi şiirlerin başlıklarına göre düzenledim. Katılımcılara başarılar dilerim. Ayrıca, ankete oy verebilmeniz için konuyu kilitleyemiyorum, bu topikte sadece şiirlerin bulunması daha güzel olur o yüzden yarışmanın gidişatıyla ilgili yorum yazmak isterseniz lütfen yorumlarınızı yarışmayla iligili diğer iki topikten birine yazın. Saygılarımla |
|
| #2 | |
| AŞK NEDİR Merve'me Geçen gün otobüste Dedin ya aşk nedir nerden bilirsin Sen sevip sevilebilir misin Tutkuyla bağlanabilir misin? Haykırmak istedim sana aşkı nasıl bildiğimi Kalbimi nasıl paramparça hale getirdiğini Her an beni himaye edişini Ölümden nasıl beter ettiğini Durdum Söylemek istedim aşkımı sana Olmadı düğümlendi kelimeler boğazımda Dokunmak istedim buğday tenine Olmadı kitlendi ellerim dizlerime Bakmak istedim kara gözlerine Olmadı itaat etmedi gözlerim sözlerime Çekmek istedim eşsiz kokunu içime Olmadı yine,nefes aldırmadı kalbim ciğerlerime Çaresizce kaçtım otobüsten Hep yaptığım gibi uzaklara Bedenimi kaçırsam da senden Esir olmuştu kalbim varlığına Ağır adımlarla vardığımda eve Gösterdin hemen keskin etkini Eskiden uyandırırdı ya aşk geceleri Artık uyutmuyordu bile Ne gündüz ne geceleri Bilsem beni sevdiğini Susturamazdı mühürler beni Benim seni sevdiğim gibi sevsen beni Ayıramazdı yüce dağlar bile bizi Sana olan aşkımı Resmetmek istesem Bir tuval gerekir Okyanusun dibinden dağın zirvesine Resmi tamamlamak için adasam ömrümü bitirsem son nefesimde Bu bile yetmez aşkımın kifayetine Pişman değilim seni sevdiğime Sen beni sevmesen bile Aşk nedir demiştin ya Aşk budur işte |
|
| #3 | |
| SEVDALARIN DELİSİ Atesten korkan Yolcu ben degilim Sevdalara gebeyim. Deliyim, Biraz da sefil Ayriliklara dostca bakan benim. Sana hayran sevdalara kefilim. Kan üzerine saz mi calinir ? Sivas´ta yiten sevdalara gebeyim. Kanadimi kuslara verdim. Gel deseydin Bulutlarin eteklerine, Tutunup da gelirdim |
|
| #4 | |
| AŞK Anlat dedi biri, Anlat aşkı bir daha. Anlat ki bileyim, meleklere özgü bir şey mi, Yoksa şeytanın göz karartması mı aslında?! Dökülüyor, söze dökülmeyen kelimeler bir bir Varsın dökülmesin ne çıkar ki? Savrulur rüzgârda aşkın okşanan saçları Parlar dalgaların ışıltısında gözleri Kamaşır da bakamazsın yüzüne. Alev alev çağırır kızıl dudakları söndür diye. Yanağındaki çukurda saklar meyvelerini, Dolanıp durursun etrafında çalmak için bahçesinin. Bir adım atsa uçuşur etekleri, Salınır bedenindeki kıvrımlar Dokunur, çarpar kalbine bir ucundan. Sense tutulup kalırsın uzağında Bakmak, dokunmak ne kelime? O böylece geçip giderken. Ne zalimce gelir üstelik o gidiş. Bilmem ki meleklerin oyunumudur işte böyle gözlere! Yoksa şeytanın mıdır bütün suç, Aşkın hamlesine dur dedikçe?! |
|
| #5 | |
| GİT(ME) Vazgeçtim Seni sevmekten değil Beni sevmeni ummaktan Vazgeçtim Pes ettim Artık rahatsız etmem seni Umudumla aydınlık gecelerde Sıkmam seni Tutku dolu bakışlarımla Ve varlığımı hatırlatmam Seni sevdiğimi söyleyen cümlelerle Çünkü Pes ettim Ağlamadım Sensiz kaldığımda Yani hayatım anlamını yitirdiğinde Yüreğim parça parça olurken Gözlerim resminden başkasını görmezken Kalbim yokluğunda atmazken Ağlamadım Ağlayamadım Takatsizlikten Git Şimdi uzaklara Sevdiklerinin yanına Mutlu olmaya Git Benden uzaklaştığın her adım Götürse de benden birer yıl Durma git Çünkü dayananam Mutsuz gözlerine Git Bakma geriye Anlamlı bir şey yok senin için Sadece ben ve benim gözyaşlarım - artık ağlayabiliyorum- Ama aldırma ağladığıma Sen mutlu olduğunda ben de mutluyum Aldığım hava,hava Yaşadığım hayat,hayat olmasa da mutluyum Bakma geriye Kayda değer bir şey yok senin için Bakma Bakma şu gözlerime İtaat etmiyorlar bana Yalan söylüyorlar Mutluyum senin için Sevdiğin için Sevebileceğin birini bulduğun için Vazgeçmem Seni sevmekten Senin için bir anlamı olmasa bile Vazgeçemem Ummaktan seveceğini beni Sevmeyeceğini bilsem bile Yaşıyorum bir gün dönüp de sevebileceğinin ihtimaliyle Onu da alma benden Ama mutlu olacaksan sen Onu da hayatımı da al ve git. |
|
| #6 | |
| SEN BİLEMEZSİN Sevda bahçemin tek çiçeği Gönül köşkümün tek sahibi Sevgimin bitmek tükenmez nehirleri Sana akar da kavuşamaz Kimsenin bilmediği Kimsenin bakıp da göremediği Bu sevdalının gözleri Sana bakar da göremez Ellerim ellerini bir kez tutsa bir daha tutmasa da olur Gözlerim gözlerini kez görse, bir daha görmese de olur Seninle bir gün yaşasam, sonrasında ölsem de olur İnan sensiz bu hayat bana zindan olur Kara sevda derler şiir yazarlar Beni hiç bilmez ki o yazarlar Gelip görseler halimi Her şiirde beni yazarlar. |
|
| #7 | |
| ÇOCUKLUK Yinemi çıkıyorsun yolculuğa Bensiz olan yolculuğa Neyi aramaya gidiyorsun Neyi bulmaya Merhaba demek mi istiyorsun Bambaşka bir hayata Sormuyorum artık sana Bu kaçıncı yolculuk Bilmiyorum artık yaptığın Bu kaçıncı çocukluk. İstediğin oldu Bıraktın işte beni böyle Ardında neleri bırakarak Neleri gömerek karanlığa Gidiverdin bakmadan arkana Şimdi mutlusundur umarım Şimdi yalnız sensin Benim ilacım. |
|
| #8 | |
| HEPSİNİ HATIRLIYORUM Sevginin artıklarıyla yaşıyorum Senden kalanlarla sevinip, onlarla üzülüyorum. Aldığın gömlek çıkmıyor üzerimden Sevdiğin parfüm kokuları tenimden Sabah uyandığımda öpüşlerini hatırlıyorum Güne senle başlamaları Hayatı senle yaşamaları Ellerini hatırlıyorum pamuktan yumuşak Gözlerini hatırlıyorum yıldızlardan parlak Sözlerini hatırlıyorum kilitlerimi açan Öfkemi hatırlıyorum hırçın bir kuş gibi Ve gülüşünü hatırlıyorum O hırçın kuşu kalbindeki kafese koyan Üzüntülerini hatırlıyorum Kalbimdeki dağları eriten Sevinçlerini hatırlıyorum Beni de seninle memnun eden Gittiğin günden beri Ben böyle yaşıyorum Ne yediğim yemeğin lezzeti Ne içtiğim suyun tazeliği Sadece seni, bir tek seni Hep ama hep seni düşünüyorum Demiştim ya sana Sevginin artıklarıyla yaşıyorum. |
|
| #9 | |
| BENİM DÜNYAM Daha henüz benim dünyama ayak bastığın ilk dakikalarda sevmeye başladım seni. Sevginin değerini,doyumsuzluğunu,insanın aklını başından aldığını ilk sende tattım kendi dünyamda. Dipsiz denizlerdeki erişilemez olan,eşine rastlanmamış,en değerli inci tanesiydin benim dünyamın. Ormanlardaki hoş kokulu,rengarenk,en narin çiçeğiydin benim dünyamın. Kalbi tertemiz duygularla,iyiliklerle bezenmiş meleğiydin benim dünyamın. Eşsiz güzelliğinle,şeker gözlerinle,tatlı sözlerinle,masum bakışlarınla mis kokulu bebeğiydin benim dünyamın. Sen benim dünyamın vazgeçilmezisin ve hep öyle kalacaksın. Çünkü sen ; BENİM DÜNYAMSIN.. |
|
| #10 | |
| SEVDA İKİ SAYFADIR Yan yana iki ülke gibiyiz seninle, İki kara parcasi. Bunu bildigimiz icin degil mi ? Hep iki kiyi gibi kaldik. Bir denizin iki yakasi. İki tarih sayfasiyiz seninle. Yazilmis ama okunmamis. Yan yana iki dize... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|