| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Özelleştirmeye karşı mısınız?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
| Anket Sonuçlarını Göster: Özelleştirmeye karşı mısınız??Neden?? | |||
| Evet | 172 | 64.18% | |
| Hayır | 96 | 35.82% | |
| Oy Verenler: 268. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: May 2006
| Özelleştirmeye karşı mısınız? Özelleştirmeye karşı mısınız?? __________________
ya vatan ya ölüm..zafere kadar devrim.. |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Streatejik kurumların özelleştirilmesine kesinlikle karşıyım,ama sıradan kurumlar özelleştirilebilir.Stratejik kurumlar özelleştirildikçe,devlet güç kaybetmektedir. |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Ankette yanlışlıkla evet kullandım. Ama özelleştirmeyi destekliyorum, yapılan özelleştirmeleri de yetersiz buluyorum. Devlet asli görevlerine dönmelidir. Bu görevler adalet ve güvenliktir. Ama bunun yanında, sağlık ve eğitim de devlet tarafından desteklenmelidir. Bunun dışındaki, "et ve balık kurumu" gibi kurumlar devleti hantallaştırmaktan başka bir işe yaramazlar. Devlet, çoğu zarar eden bu kurumları elden çıkararak elde edeceği gelirleri sosyal adaleti sağlamada kullanmalıdır. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sıradan kurumların özelleştirilmesi ne demek?Hangi kurum vardırki sıradandır eğitim mi sağlık mı?Atatürk'ün devletçilik ilkesi körü körüne özelleştirmeyi demek istemiyordu fakat ne yazık ki ülkemizde büyük bir hızla özelleştirme devam ediyor kısacası özelleştirme zengine zenginlik katıp fakiri de yerden yere vuruyor... |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Mesela Telekom veya Tüpraş özelleştirilmemeli idi.Bunlar stratejik önemi olan kurumlardır. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
SINIRLI olmasi önkosuluyla tabi. Haberlesme vb. stratejik önem tasiyan kurumlarin korunmasi gerekir. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Devlet sadece adalet, güvenlik ve bir takım belediye işleri için hizmet vermeli, üretim yapacağı tek şey de silah (ve silah teknolojileri) olmalı. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Özelleştirmeyi destekliyorum. Devlet hizmet eden değil kontrol eden olmalıdır. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Üreten devlet, bir süre sonra dünyain her yerinde oldugu gibi, banka sermayesi ve devlet sermaysi isbirliginde halkin üzerinde tehlikeli oligarsilere dönüsür. Bir süre sonra devlet, halkin emeginin talan edildigi bir alana döner. Ülkemizde oldugu gibi. Hele hele borclu hantal devletler, dis iliskilerde, anlasmalarda sürekli tavizler vermek zorundadir ki, bu yük yine halkin sirtina yüklenir. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Batılı ülkeler belediye hizmetleri ve cezaevi gibi yerleri bile özelleştirdiler. Bizim insanımıza hala özelleştirmeyi "talan" olarak göstererek iyilik! yapılıyor. Özelleştirmeyi destekliyorum. ülkemiz insanının geleceği için destekliyorum. Bir TRT de 7000 kişi çalışırken yüzde 5 geçemeyen bir ratingi vardır. ayrıca satılan her televizyondan bandrol ücreti alır. yinede zarar eder. At yarışlarından da pay almak için mücadeleye girişir. Mesela Kanal D 'de 300 kişi çalışmaktadır. devlet işletmeleri soygunların ve talanların merkezi haline gelmiştir. Ülkede sanayi bakanı "ereğli 100 trilyon zarar ederse. Müdürünü ödüllendireceğiz" diyebiliyorsa , O ülke lanetlik bir hale gelmiştir bile. Devletin görevi adaleti sağlamaktır. Babalık yapmak değildir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|