"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ülkücülere minimum ceza

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski24-07-06, 13:08  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Ülkücülere minimum ceza

Elini kız arkadaşının omzuna attığı gerekçesiyle ülkücüler tarafından dövülen Eğitim Fakültesi öğrencisi Talip Sefil’e açılan, ancak basının ilgisi üzerine yön değiştiren soruşturma neticelendi. Dayak yiyen Sefil ceza almazken, dayakçı ülkücüler ve soruşturma açan öğretim görevlileri hafif cezalarla kurtuldular. Sefil kararları öğrendikten sonra yaptığı açıklamada bu kişilere çok az ceza verildiğini söyledi.

Ülkücüler ve öğretim görevlilerine ceza
Basının gösterdiği ilgi üzerine, Sefil ve kız arkadaşını darp eden ülkücü Kurtuluş Sönmez'e "kınama", hakaret eden ülkücü Emre Aker'e "uyarı" cezası verildi.

.......

Selçuk’ta ülkücü şiddeti olağan
Ülkücülerin çeşitli gerekçelerle öğrencilere müdahale ettikleri üniversitede, birkaç ay önce bir öğrenci ülkücüler tarafından kaçırılarak bir eve hapsedilmiş ve bir gün boyunca işkence görmüştü. Okulda terör estiren ülkücülerin, hiçbir yaptırımla karşılaşmamaları öğrencilerin tepki göstermesine neden olmuştu.

http://www.sol.org.tr/index.php?sbt=4&s=64
Eski24-07-06, 13:39  #2
canugur

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Elini kız arkadaşının omzuna attığı gerekçesiyle ülkücüler tarafından dövülen Eğitim Fakültesi öğrencisi Talip Sefil’e açılan, ancak basının ilgisi üzerine yön değiştiren soruşturma neticelendi. Dayak yiyen Sefil ceza almazken, dayakçı ülkücüler ve soruşturma açan öğretim görevlileri hafif cezalarla kurtuldular. Sefil kararları öğrendikten sonra yaptığı açıklamada bu kişilere çok az ceza verildiğini söyledi.

Ülkücüler ve öğretim görevlilerine ceza
Basının gösterdiği ilgi üzerine, Sefil ve kız arkadaşını darp eden ülkücü Kurtuluş Sönmez'e "kınama", hakaret eden ülkücü Emre Aker'e "uyarı" cezası verildi.

.......

Selçuk’ta ülkücü şiddeti olağan
Ülkücülerin çeşitli gerekçelerle öğrencilere müdahale ettikleri üniversitede, birkaç ay önce bir öğrenci ülkücüler tarafından kaçırılarak bir eve hapsedilmiş ve bir gün boyunca işkence görmüştü. Okulda terör estiren ülkücülerin, hiçbir yaptırımla karşılaşmamaları öğrencilerin tepki göstermesine neden olmuştu.

http://www.sol.org.tr/index.php?sbt=4&s=64
1982 anayasasinin sonuclari ve ürünleri bunlar.....
Eski24-07-06, 14:08  #3
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Üniversite başka ne ceza verebilir? Hapse mi atacaktı?
ışık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-06, 14:13  #4
canugur

Alıntı:
Sayın ışık şöyle demiş:

Darp, adli ceza gerektirir sayin isik.
Okulun bu olaylari adliyeye polise devrettigini haberden bilmiyoruz tabi.
elbette dediginiz gibi üniversite hapse atamayacagi icin, üniverisitenin hafif yasalariyla atlatiyorlar iste suclari böyle.
Eski24-07-06, 14:19  #5
ışık

Sayın canugur,

Ben haberi yukarıda verilen kaynaktan değil, hürriyetten okudum. Anladığım cezayı üniversite vermiş, adli kurumlardan hiç bahsedilmemiş, belki adli süreç devam ediyordur, bilemiyorum. Darp tabii ki adli ceza gerektirir, ama bu kararı verecek kurum üniversite değil, bağımsız yargıdır.

Saygılar.
Eski24-07-06, 14:30  #6
canugur

Alıntı:
Sayın ışık şöyle demiş:

Sayın canugur,

Ben haberi yukarıda verilen kaynaktan değil, hürriyetten okudum. Anladığım cezayı üniversite vermiş, adli kurumlardan hiç bahsedilmemiş, belki adli süreç devam ediyordur, bilemiyorum. Darp tabii ki adli ceza gerektirir, ama bu kararı verecek kurum üniversite değil, bağımsız yargıdır.

Saygılar.
Anliyorum, pek farkli seyler söylemiyoruz.
Okulda olan adli ceza gerektiren bir olaya da polis direk karismayacagi icin, bu nakil sikayet, tutanak ve tanik islemlerini üslenmek ve adliyeye sevketmek icin olayi polise sevkedecek zorunda olan yine üniversitedir.
Beni bu tarafi ilgilendiriyor. Okulun verdigi ceza degil.
Umariz bu trafik isliyordur.
saygilar
Eski24-07-06, 15:54  #7
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın ışık şöyle demiş:

Gayet açık, üniversiteden uzaklaştırmalıydı. Ama tabi üniversitelerin kuralları, mahkemelerin kuralları gibi sadece halka işler. Egemen sınıfın çıkarlarını koruyanlar ise muaftırlar.
Alıntı:
bağımsız yargıdır.
Bağımsız yargı da bağımsız yargı? Hani nerde bu yargı? Kim bağımsız sermayenin ve egemen sınıfın çıkarlarını koruyan yargı mı? Masal okumayın. Kapitalist bir ülkede bağımsız yargı olmaz. Olay zenginlerin mahkemelerinde fakirlerin yargılanmasıdır. Zenginle fakir yargılanırsa zenginin çıkarı, zenginle zengin yargılanırsa daha güçlü olanın çıkarı, fakirle fakir yargılanırsa adalet yerini bulur. Faşizan bir ülkede de özgürlükçü ve halkçı adamla faşizan kişilerin yargılanması durumunda kimin adaletin olmayacağı açık şekilde göz önündedir.
Eski24-07-06, 16:14  #8
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Alıntı:
Gayet açık, üniversiteden uzaklaştırmalıydı. Ama tabi üniversitelerin kuralları, mahkemelerin kuralları gibi sadece halka işler. Egemen sınıfın çıkarlarını koruyanlar ise muaftırlar.
Sn artena erkek nüfusun %70'i okurken bir kavgaya karışmıştır.Okul hepsini atacak mıydı?Ben lisedeyim henüz ama lisede de adam dövülüyor.Ben hiçbirinin atıldığını görmedim.Dayak atan kişi ülkücü olmasa okuldan atılır mıydı?Hiç sanmıyorum.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-06, 22:03  #9
ışık

Sayın artena,

Okullarda birbirine giren öğrenciler de okuldan atılmıyor. Kuralları beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, değişsin diyebilirsiniz ama birileri yapınca okuldan atılsın, başka birileri yapınca demokratik haklarını arıyorlar demek de ayıp oluyor.

Bu ülkenin üç temel kurumundan biri yargıdır. Özelleştirmeleri iptal edince yargı bağımsız, hoşunuza gitmeyince sermayenin yargısı oluyor öyle mi?

Saygılar.
Eski24-07-06, 22:18  #10
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın ışık şöyle demiş:

Sayın artena,

Okullarda birbirine giren öğrenciler de okuldan atılmıyor. Kuralları beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, değişsin diyebilirsiniz ama birileri yapınca okuldan atılsın, başka birileri yapınca demokratik haklarını arıyorlar demek de ayıp oluyor.

Bu ülkenin üç temel kurumundan biri yargıdır. Özelleştirmeleri iptal edince yargı bağımsız, hoşunuza gitmeyince sermayenin yargısı oluyor öyle mi?

Saygılar.
sn. Işık,

1.si bu olay yargıya intikal etmeden okul içinde çözülmüştür bu yüzden bizim savundugumuz yargı bagımsız veya değili eleştirmeniz için herhangi bir konu açılmamıştır.

2.si üniversiteler yüksek öğrenim gören ve KÜLTÜR sahibi gençler yetiştirmeyi amaçlarlar,herhangi bir üniversitede elini kız arkadasının omzuna koymak isteyen birinin dövülmesi hiçbir üniversitenin eğitim(dikkat edin eğitim dedim öğretiim değil) anlayışıyla bağdaşmaz ve üniversiteler eğitim anlayışlarıyla bağdaşlaşmayan öğrencilerle ilişki kesmelidirler,saygılar...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı