"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Ülkücülere minimum ceza/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Elini kız arkadaşının omzuna attığı gerekçesiyle ülkücüler tarafından dövülen Eğitim Fakültesi öğrencisi Talip Sefil’e açılan, ancak basının ilgisi üzerine yön değiştiren soruşturma neticelendi. Dayak yiyen Sefil ceza almazken, dayakçı ülkücüler ve soruşturma açan öğretim görevlileri hafif cezalarla kurtuldular. Sefil kararları öğrendikten sonra yaptığı açıklamada bu kişilere çok az ceza verildiğini söyledi. Ülkücüler ve öğretim görevlilerine ceza Basının gösterdiği ilgi üzerine, Sefil ve kız arkadaşını darp eden ülkücü Kurtuluş Sönmez'e "kınama", hakaret eden ülkücü Emre Aker'e "uyarı" cezası verildi. ....... Selçuk’ta ülkücü şiddeti olağan Ülkücülerin çeşitli gerekçelerle öğrencilere müdahale ettikleri üniversitede, birkaç ay önce bir öğrenci ülkücüler tarafından kaçırılarak bir eve hapsedilmiş ve bir gün boyunca işkence görmüştü. Okulda terör estiren ülkücülerin, hiçbir yaptırımla karşılaşmamaları öğrencilerin tepki göstermesine neden olmuştu. http://www.sol.org.tr/index.php?sbt=4&s=64 __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Üniversite başka ne ceza verebilir? Hapse mi atacaktı? |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Okulun bu olaylari adliyeye polise devrettigini haberden bilmiyoruz tabi. elbette dediginiz gibi üniversite hapse atamayacagi icin, üniverisitenin hafif yasalariyla atlatiyorlar iste suclari böyle. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #5 | |
| Sayın canugur, Ben haberi yukarıda verilen kaynaktan değil, hürriyetten okudum. Anladığım cezayı üniversite vermiş, adli kurumlardan hiç bahsedilmemiş, belki adli süreç devam ediyordur, bilemiyorum. Darp tabii ki adli ceza gerektirir, ama bu kararı verecek kurum üniversite değil, bağımsız yargıdır. Saygılar. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Okulda olan adli ceza gerektiren bir olaya da polis direk karismayacagi icin, bu nakil sikayet, tutanak ve tanik islemlerini üslenmek ve adliyeye sevketmek icin olayi polise sevkedecek zorunda olan yine üniversitedir. Beni bu tarafi ilgilendiriyor. Okulun verdigi ceza degil. Umariz bu trafik isliyordur. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #7 | |||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Alıntı:
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
| Sayın artena, Okullarda birbirine giren öğrenciler de okuldan atılmıyor. Kuralları beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, değişsin diyebilirsiniz ama birileri yapınca okuldan atılsın, başka birileri yapınca demokratik haklarını arıyorlar demek de ayıp oluyor. Bu ülkenin üç temel kurumundan biri yargıdır. Özelleştirmeleri iptal edince yargı bağımsız, hoşunuza gitmeyince sermayenin yargısı oluyor öyle mi? Saygılar. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
|
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|