"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Yaban / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sizce Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun bu romanda anlattıkları gerçekler midir? Yoksa aydın kesminin halk ile arasında ki mesafenin uydurma bir tablosu mudur? Yorumlarınıze bekliyorum... __________________
Gel Ey Muhammed; bahardır... Dudaklar ardında saklı aminlerimiz vardır.. Hac'dan döner gibi gel, Miraç'tan iner gibi gel.. Bekliyoruz..yıllardır... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: ankara
| halkla bütünleşebilen aydın azdır.. ancak kıymetleri bilinmelidir, baştacı edilmelidirler.. diğerleri ise viskilerini yudumlarken sokaktaki vatandaşın yaşadıklarını yazmaktadırlar ki bu düpedüz sahtekarlıktır.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Tesekürler. Bir cok tarihci, arastirmalarinda, Y.Kadri Karaosmanoglunun kitaplarinin birer terih belgesi olarak incelenmesi gerektigini söylerler. Anadoluyu karis karis gezen tek yazar ve gözlemci oldugunu biliyorum. Anadolu´yu Y.Kadri´den ögrenin der bir cok yazar ve tarihci. saygilar | |
|
| #4 | |
| Haklısınız sn canuğur. Fakat halkımıza biraz da haksızlık etmemiş mi? Bazı tabirleri çok ağır geldi de bana. __________________
Gel Ey Muhammed; bahardır... Dudaklar ardında saklı aminlerimiz vardır.. Hac'dan döner gibi gel, Miraç'tan iner gibi gel.. Bekliyoruz..yıllardır... |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Zaten demek istedigim, yazarin kitaplarinin belgesel niteligi tasimasiydi. Kimi aydinlar Istanbul´dan anadoluyu anlatmaya kalkmistir. Yani anadoludan gelenleri dinleyerek, varoslarda gezerek ![]() Y.Kadri ise, anadolu´yu karis karis gezen bir yazar. saygilar | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Y. Kadri'nin abartıya kaçtığını sanmıyorum Yaban'da. O yılların Türkiyesi daha doğrusu Anadolusu bence o durumdaydı. Bunu küçümsemek için söylemiyorum. Çünkü halk eğitimsizdi. Ve çok fakirdi. Karşımıza çıkan tablo son derece normal bence. Buna rağmen Anadolu insanı vatanı için her türlü fedakarlığı yapmaktan kaçınmamıştır. Anadolu yüzyıllarca ihmal edilmiştir. Hem de her yönüyle. Malesef bu acı tabloyla birilerinin yüzleşmesi gerekiyordu ve bunu aydınların yapması en mantıklısıydı. Tabi fildişi kulelerinde oturup sürekli ahkam kesin aydın müsvetteleri hariç... __________________
SEN VURDUN DA BEN ÖLMEDİM Mİ? |
|
| #7 | |
| Katılıyorum..Ve romanda Yakup Kadri Anadolunun o günkü şartlarından bahsederken bir aydın olarak özeleştiri de yapıyordu. Fakat halk eğitimsizse bu suç halka yüklenemez. Kendisini halktan tamamen soyutlamış aydınlığı kendi kültüründen uzaklaşma olarak algılayan sahte aydınlarımızın aydınlaşmamış kaflarında da suç aramak mutlaka gereklidir. Saygılar.. __________________
|
| #8 | ||
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
![]() | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|