| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| bu konunun ilmi yönü olduğunu düşündüğüm için (sosyolojik olduğu garanti) topiği buraya açmayı uygun gördüm.. geçen sene izmirde domuz etinden yapılan çiğ köfte yedikleri için (bilmeden!) hastalananlar olmuştu. kasaplık et olarak tanımlanmamasına rağmen bu ve benzerlerini duyuyor okuyoruz. ve kasapların kıyma ve etlerin içerisine neler kattıklarını, arena gibi proğramlarda ço0k izledik!! acaba kasap domuz etini legal olarak, dükkanında bulundurma yetkisini alınca hangi güç gizliden gizliye normal etin içine katmasını kim engelleyecek!!?? şöyle bir senaryonun gerçek olması imkanı fazla gibi: belirli bir zaman sonra domuz yetiştiren çiftliklerin sayısında artış görülür. kesim hanelerde domuzlar kesilmeye bile başlanır. insanlar kendi aralarında ' biz domuz eti yemiyoruz' diyeceklerdir. ama dürüst olan biri çıkar;'sen yemiyorsun, ben yemiyorum, peki kim yiyor, bu kadar üretilen eti' der. işin garip tarafı domuz eti için genel bir talep yok! talep olan belli yerler için, yasak olmadığından, arz talep ilişkisi ile ufak çaplı karşılanmış.. acaba avrupa bunu neden diklere etmeye çalıştı? benim en çok zoruma giden, ne islami nede muhafazakar kesimden bir ses çıkmadı!! acaba okullardan çıkan (lise gibi) başı örtülü mini etekli ( en kötüsü, ses çıkarmayıp kabul gösteren) sözde islami kesim!! iyice kıskançsızlaşmış anlaşılan! ve yolda sokakta, başını örtüp, altarafı malum olan zihniyet iyice kıskançsızlaşmasının göstergesi mi? ve buna ses çıkarmayan, diğer insanlarla dekolte yarışına giren, muhafazakarlar!!!?? ve devlet, kadınların, resmi ve resmiye yakın daire ve benzeri yerlerde, istediği gibi, kılık kıyafet genelgesine aykırı olarak, gayet dekolte giyinmelerine izin yapısı, domuz etini kolay hazmettireceğe benziyor!! daha domuz etini yemeye başlamadan düştüğümüz bu haller, tepkisizliğimizin, geçmişten belirtilerimiydi acaba?!! (ileride domuz eti yemek, insanın üzerinde hissel,duygusal etki yapıp kıskançsızlaştırabilirmi? konusu olursa bir gözlemimi anlatacağım) nekadar garip; yıllarca domuz etinin haram olduğu üzerine o kadar tartışma yapıldı, bir islamcıda çıkıp, deney ve gözleme dayanan bir araştırma yapmadı!! ama bir gayri müslüm, bu konuda bir araştırma yapıp, bazı ilginç sonuçlar elde etse, hemen 'işte kuran haram olduğunu yazıyor' gibi naralar atarlardı!!! |
| #2 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Dini kaygılarla yazılmış bu mesaj tarafımdan inançlar forumuna taşınmıştır. Sosyoloji, olması gerekeni değil, olanı inceler. __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
| #3 | |
| sen biraz sosyoloji öğrensen!! bence sen islamın ilmi yönüne anti-patin olduğu için taşıdın!! acaba işin ilmi yönü ispatlanırsa tam tarsini yapacakmısın? |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sayin ulubatli, domuz eti yiyen hastalanmaz. Aksine kafasi daha cok calisir. Domuzu seytan mi yaratti ![]() Birakin bu seyleri, objektif olun biraz daha. Kurban etini iki gün dolaba koymadan bekletin ve yiyin bakalim ne olacak? Keseke bu konuyu bir anket seklinde hazirlasaydiniz. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #5 | |
| ilk okul-orta okul başları, o zamanlardı hatırlıyorum, pazarlarda civcivler satılırdı. vizontelede olduğu gibi hepte horoz çıkarlardı... onları yetiştirmek için büyükçede bir kümes yapmıştık. çokça aldık, beslemeye başladık, peder bey, boş zamanı fazla olduğu için, onları kasap artıkları ile beslemeye başladı. yani kemik ve et ilede besleniyorlardı, hemide normal yemden daha fazla yemeye başlamışlardı... büyüdüler ve hemen hemen hepsi horoz oldular, ama gariptiler, saldırgandılar. evet büyük insanları üzerine bile atlıyorlar, çocukları kovalıyorlardı.. çiğ et ile beslenmek bu hayvanlar üzerinde davranış değişiklikleri yapmıştı? inanın domuz eti ile beslenmeminin, ne gibi davranış değişiklikleri yaptığını , deney ve gözlem yapmak isterdim! yakında kasaplardan alır ve deneyini yaparım.... acaba en kıskanç, evcil hayvanı bileniniz varmı? |
| #6 | ||
| Alıntı:
![]() saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #7 | ||
| Alıntı:
ama bunun domuzla ilgisi yok. benim hayvancağıza bir düşmanlığımda yok.. bu ülkede koyunlar kesiliyor, develer kurtuluyor:61 , birde domuzu kesmeye başlamasınlar... anket olarak hazırlamayı şuan için bilmiyorum, bilsemde, düşüncelerime farklı yaklaşımlarıda bilmek isterdim.. sadece dini kaygılarla yazıldığı için inanç kısmına taşınmıştır, değil...acaba insan neden güç yüzğünü bu kadar çok ister..... neden koyun eti 2 gün sonra domuz eti kadar bozulabiliyor?? | |
| #8 | ||
| Alıntı:
hatırlatırım biz piramitin en üstündeyiz...ve dünya bizim yüzümüzden ne hale geliyor... | |
| #9 | ||
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Domuz eti kırmızı etler sınıfında olup, koyun ve sığır etine göre daha yağlıdır. Buna bağlı olarak da kalori düzeyi daha yüksektir. Sığır ve koyun etine kıyasla protein ve mineral madde düzeyi daha düşüktür. Bu da domuz etinin diğer adı geçen etlere kıyasla besin kalitesinin düşüklüğünü gösterir. Ayrıca trişin gibi parazitler domuz etinden insanlara geçerek insanlarda hastalığa yol açabilir. Fakat iyi bir et muayenesi ile bu tehlike ortadan kaldırılabilir. Yani iyi bir et muayenesinden geçmiş bir domuzu yemenizde hiç bir sakınca yoktur. Kaldı ki yalnızca domuz değil, tüm etler muayeneden geçmelidir. Zira böylesi bir tehlike yalnızca domuz için değil, tüm etler için geçerlidir. Kıskançlık konusuna ise hiç girmiyorum. Ciddiye alınabilecek bir konu değil. Aksini iddia ediyorsanız, geçerli bir sebep bulun... __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN | |
| #10 | ||
| Alıntı:
aksi halde hayvanla elbette bir sorunumuz yok. ama hayvani ille de dinsel akideler gibi üstlere cikarmaya da pek gerek yok saniyorum. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|