"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski25-07-06, 22:44  #1
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Seks ve Bilinç

Seks bir ihtiyaç mı? Tabu mu?

"Uluslararası Aile Planlama Federasyonu IPPF ile BBC Eğitim Bölümü’nün 1995-96 döneminde başlattığı işbirliğinin sonucunda, Güney Asya’dan, Avrupa ve Avrasya ülkelerine uzanan çok sayıda ülkeye, kendi dillerinde, SEXWISE - SEKS VE BİLİNÇ adı altında radyo program dizileri hazırlandı.

Amaç, cinsellikle ilgili bilgilerin geliştirilmesi, kimi boş inançların ortadan kaldırılması, kişilerin ve toplumların belirli cinsel ve toplumsal kaygılarının tartışılması, cinsel sağlıkla ilgili sorunların aydınlatılması, soruların yanıtlanmasıydı. Güvenli cinsel ilişki ve cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklar konularında bilinçlendirme veya bilgi eksikliklerinin giderilmesi öngörülüyordu. İnsanların, cinsel yaşamları, tercihleri konusunda ne gibi seçenekleri ve hakları olduğu konusunda bilgilendirilmeleri amaçlandı."

http://www.bbc.co.uk/turkish/sexwise.shtml

Herkesçe incelenmeli, Seks doğal bir güdüdür ve baskılanması bir çok soruna neden olur. Sonrasında insanoğlunun bir parçasının kalın örtüler altına sokulmasını sağlamak için bir bahane olur.

Saygılar.
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline  
Eski25-07-06, 23:29  #2
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Sex; Bence tüm bu bildiklerimizdende öte hepimizin en kolay yoldan bir değişik trans haline (orgazm)ve rahatlamaya (relaksiyon)götüren bir eylem.

Mantıklı açıklaması bu;

Mantıksız açıklamasına gelince

1-Eylem değil.bir his te değil. bunlardan öte birşey.

2-rahatlama değil.

Orgazm sonrası yaşananlar gerçek bir rahatlamamı yoksa yorulmamı yoksa başka birşey mi bilemiyorum.

sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Ama serbest seks toplumlar için sağlıklı değildir. Bu sosyolojik araştırmalarla sabittir.

Tatminkar bir cinsel yaşam sağlık için önemlidir diye düşünüyorum.

Ama olmazsa olmazmı derseniz bilemeyeceğim.
phidas is online now  
Eski26-07-06, 14:39  #3
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

sex sadece bir rahatlama değildir diye düşünüyorum.eğer bir kişi sevdiği birisiyle sex yapaıyorsa bu sevdiğinin vücüdunu tanımasıdır ve bu sayede çiftlerin birbiriyle paylaşımı artmış olacaktır.buda doğal olarak birbirine bağlanmayı getirir,ancak sevdiğimiz kişi dısındaki sex hayatımız tamamen cinsel dürtülerle ilişkilidr ve rahatlama amaçlıdır.saygılar...
analiz is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı