"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| SAFIYE OLAYI Din adami'nin, özellikle Buhari ve Taberi ve Ibn Ishak gibi kaynaklara ve Diyanet yayinlarina dayali olarak cevirilen diger bir olay Muhammed'in Benu Nadir Kabilesi'nin ileri gelenlerinden Kinane Ebi'l- Hukayk ile Huyey bin Ahtab'i öldürtmesiyle ilgilidir ki olay kisaca söyledir: Hayber Yahudilerini müslüman olmaya zorlamak ve müslüman olmadiklari taktirde mallarini ganimet olarak almak maksadiyle Muhammed, hicret'in 7.ci yilinda Hayber seferine çikar. Yahudiler müslüman olmayi red'edince kalelerini kusatir ve onlari yenilgiye ugratir 412. Ele geçirilen esirler arasindan Safiyye bint-i Huyey b. Safiyye adindaki güzel bir kizi(kadini) kendisine ayirir. Safiyye 17 yasinda olup Yahudi kabilesinin baskani olan Huyey b. Ahtab'in kizidir ve kabilenin ileri gelenlerinden Kinane ile henüz yeni evlenmistir. Kabile'ye ait hazine'nin yerini ögrenmek için Muhammed, Kinane'yi sorguya çeker; adamcagiz hazine'nin yerini bilmedigini söyleyince Zübeyr adinda biri tarafindan iskenceyle ölxdürülür Zübeyr demirden bir çubugu ateste kizdirir sonra Kinane'nin vücuduna tutar. Kinane avaz avaza bagirmaya baslar, fakat hazine'nin yerinden haberi olmadigini tekrarlar. Safiyye'nin kocasi Kinane'yi bu sekilde öldürttükten sonra onun babasi ve kayin biraderi de, hazinenin yerini söylemediler diye, öldürülür. Ve bütün bu öldürme islerinin olustugu günün gecesinde Safiyye ile zifaf olur. Ertesi gün "Kimde bir sey varsa getirsin" diye ilan eder. Cemaat "hays" denen Arap yemegi yapip yerler. Bir rivayete göre Safiyye o gece Muhammed'le yatmak istemez, çünkü kocasi, babasi ve kayinbiraderi o gün öldürülmüstür. Bu nedenle Muhammed askerleriyle birlikte Safiyeyi de alarak yola koyulur ve ertesi gece zifaf olur. Din adami'nin iftiharla anlattigi bu olaylar, Islam kaynaklarindan alinma olarak Diyanet Isleri Baskanligi'nin yayinlarinda bulunur alinti: (Bkz. Sahih-i..., Cilt II, sh. 299) 413. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-07-06 11:26 . |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sabah sabah yine turan dursun kokusu aldım!Dedim acaba nerden geliyor bu koku ?Neyse öğrendim safiye olayı başlığından geliyormuş. Dramatize edilerek anlatılan bu olayın aslı şudur.Yahudilerin kılıçtan geçirildiği izlenimi verilmeye çalışılıyor ancak beni kureyza yahudilerinden önce hendek savaşından bahsetmek gerekiyor.Hendek savaşından önce beni kureyza yahudileri hiçbir gruba üye olmamışlardı.Ancak beni nadir yahudileri onları bu savaşa katmaya çalışmışlardı.Safiyyenin (ra)babası huyeyh b.ahtap kalkıp doğrudan kureyza oğullarının lideri kab b.esed in yanına gitti.ancak kab.görüşmeyi red etti.Safiyenin babası huyey'Ben ucu bucağı olmayan bir ordu getirdim'.Kureyş ve bütün araplar ayağa kalkmışlar hepsi de hz muhammed(sas)hayatına susamışlar bu fırsat elden kaçmaz artık islamın sonu geldi demiştir. Kab hala savaşa katılmaya razı değildi ancak'Muhammedi her zaman sözünde duran biri olarak tanıdım sözleri etmesine rağmen daha sonra anlaşmayı bozarak peygamberle yaptıkları anlaşmaya ihanet etmişlerdir. Hendek savaşından sonra geri çekilen beni kureyzalılar safiyyenin babası huveybin ahtap ı yanlarında götürmüşlerdir.Hz peygamber hiç kimse silahını bırakmasın hedef kureyza diyerek beni kureyzaya anlaşmayı bozdukları için hesap sormaya gitmiştir.Beni kureyza yahudileri af dileyecekleri yerde dikbaşlılık göstermiş peygambere hakaretler yağdırmışlardır.Bunun sonucunda ise etrafları kuşatılmış ve bu yaklaşık 1 ay sürmüştür. Beni kureyza yahudileri sonunda sad bin muaz ın vereceği karara razı olacaklarını bildirmişlerdir.Sad bin muaz ise tevrata göre karar vermiştir.Tevrata görede erkeklerinin öldürülme kararı verilmiştir bakın burasının altını çiziyorum tevrata göre erkeklerin öldürülme kararı verilmiştir.Bunun sonucunda savaşa katılan 400 yahudi öldürüldü. Her iki taraftan bir sürü insanın ölmesine sebep olan binlerce insanı zor dürüme düşüren müslüman hanımların kaldığı kaleye saldıran beni kureyza yahudileri kendi kutsal kitaplarına ve inançlarına göre cezaya çarptırılmışlardır. Safiyye(ra)KUREYZA LİDERİNİN KIZI NABİR kabilesinin liderinin karısı idi.Babası ve kocası ölmüş kendisi ise esir edilmişti.Dihyetül kelbi denilen sahabe peygambere gelerek bir hizmetçi istediğini söylemiş efendimiz bunun üzerini gidip seçmesini söylemiştir.DİHYE safiyye seçmiş tir ancak müslümanlar arasında ona itirazlar edilmiş safiyyenin konumu gösterilerek safiyyenin hz muhammed ile evlenmesinin doğru olduğu söylenmiştir.(Müslim ) Ancak peygamber safiyyeyi azat etmiş çekip gitme yada kendisi ile evlenme seçeneklerini sunmuştur.Safiyyede bir peygamberle evlenmeyi tercih etmiştir.Buda( imam hanbeli den.3/138) Safiyye olayı budur bahsedildiği gibi öyle hazineler işkenceler demir dağlamalar yoktur.Beni kureyza yahudisi kendi kitabına kutsal değerlerine göre yargılandı.Ancak sunu bilin yukarıda yazılı olan iftira yüklü yazı turan dursun ve benzerlerinin yalanlarından baska hiçbirşey değildir. Hamas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-07-06 12:32 . |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Bu konuyu çok güzel anlatmışsınız. Her tarafta yüzlerce sayısız merhamnet sözleri olan birisine Turan Dursun Gibi kimi yazarların atmadıkları iftira kalmadı. Sitelerindede Ben-i kureyza yahudilerini kullanmışlardır. Sanki birden bire hepsi kılıçtan geçirilmiş gibi anlatılmıştır. Medineyi beraber savunma sözü verip sonrada müslümanlar arkalarından vurulmak istenmiştir. Buna hiçbir din hiçbir fikir ve ideoloji vs. her neyse kabul etmez. birde aradaki 1400 yıllık kültür ve anlayış farkını göz ardı edipte "yargısız infaz" dan bahsedilmektedir. Neyse ki Turan Dursun gibi kişiler tüm yalanlarına karşın başarılı olamamışlardır. | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sn canugur siz bari yapmayın,sizi o fotografın altında gülen gözlerinizle doğru işler yapmaya çalışan bir adam portresi içerisinde görmiştüm...Öncelikle T.dursun kimdir onu bir araştırın isterseniz.Ben çocukluğunun psikolojik altında geçtiğini biliyorum ve aşağıda size kendi sitesinden bir bölümü okumanızı rica ediyorum...Lütfen bilgiye giden yolda kaynaklarınızı araştırarak verirseniz daha reel olacaktır.sizin samimiyetinizden şüphe duymak istemiyorum...Kaldı ki bu şahsın çocukluğu incelendiğinde,birden fazla kişilik bozukluğu teşhisi konulmuştur...Çocukuluğunuzda çoculuğunuzu yaşayamazsanız,yaşayamadığınız çocukluğunuzu,yetişkinliğinizde yaşamaya çalışırsınız,öfke,nefret şeklinde olanları daha bir baskın çıkar o ayrı bir konu..saygılar. Esans satan adamın evinde kalmıştım. Bana evini de aşmıştı. İki tane çocuğu vardı. Duvarda bir saat vardı, tık tık ederdi. Çocuklarını öyle bir alıştırmıştı ki, onlar da Allah Allah derlerdi. Kendilerini saate uydururlardı. Adam bir yandan öyleydi, bir yandan da ticarette her türlü hileyi yapardı. Ama işime yaramıştı. İlk kezkendime takım elbise yaptırmıştım. Hiç öyle bir şey görmemiştim daha önce. İlk don giydiğim zaman Adana'daydım. Donumu görsünler diye... Şişman bir kız sevmiştim karşıda oturuyor,şişman mişman, kız olsun da ne olursa olsun, gördüm beğendim. Bu kıza nasılkendimi beğendiririm, donumu görürse... Dama çıkmıştım, çabalıyorum ki, kız bana doğru baksın. Bir türlü bakmıyordu. Yani epeyce çaba harcamıştım, kızın ilgisini çekmek için, donuma baksın diye. Kız hiç farkında bile değil, sadece ben gördüm kızı. Ama öğrenciliğimde, aşık olduğum kızlar olmuştu. 7 yaşındayken aşık olmuştum. Bir de Kargalık köyündeyken aşık olmuştum. Safi diye bir kız. Allahla kavgalaştığım zamanlardan birindeydi kızla arkadaşlığım. Sevgili olmuştuk. Kız beni ayartmıştı. Ailesi bizim evlenmemizi istiyordu. Küçüklükten, yani dokuz yaşını buldun mu, şeriata göre evlendirilir. Kız dokuz yaşına geldi mi tamam. Kız beni hep ayarttı. Bazı şeyleri ben bilmezdim. Kız soyun, işte şöyle, böyle", yani benim hiç bilmediğim şeyleri kız göstermişti o sıralar. Epeyce ilişkiler, duygusal ilişkiler gelişmişti kızla aramızda. Fakat kızım bir ablası var çarpık çurpuk, Allah'la kavgam ondan. Rüyamda Allah'ı görmüştüm. Bir söğüdü yontuyordu. Bir ayağını söğüdün aşağısına koymuş, bir ayağını yukarısına. Dallarını falan yontuyor. Herkes çevresine toplanmış. Ben bir fırsatını buldum, sokuldum. "Kim bu?" diye sordum. Allah, dediler. "Peki, söyleyeceklerim var" dedim. Önce kızmaması için yemin ettirdim. Yemin etti. "Valla billa kızmam" dedi. "Ben senin yaptığın işleri beğenmiyorum, ben. senin yerinde olsam bunları yapmazdım. Madem cenneti yaratacaktın, bu dünyayı niye yarattın'? Sonra Safi'yi çok güzel yaratmışsın. Sabo, Safi'nin ablası Çocuk felci mi geçirmiş nedir, küçükken yatalak olmuştu. Çok üzülüyordum, acıyordum,"neden öyle yaptın" dedim. Böyle bir tartışmamız olmuştu. O zamanlar 10-11 yaşlarındaydım. Kargalık' taydım. Çumra'da takım elbise yaptırma olanağını buldum. Bir de kendime gidip fötr almıştım. Çünkü bir adam görmüştüm fötr şapkalı, diğerlerinden değişik.Ben değişik olmak istiyordum. Hep değişik olmaya çalıştım. T.Dursun |
| #5 | |
| Sayin Hamas´in aciklamasi safiye olayini yalanlamiyor ki, ben de kendisine tesekür ediyorum. Olay uydurma degil, pek saygideger diyanetin, islami kaynaklardan cevirisi ve derlemesidir. Ayrica Turan Dursun, yüzlerce yil önce yasamis sahih ve islam tarihcilerinin arkadasi da degildi. Daha dün öldürüldü. Islami acidan, düsmanin öldürülüp karisini almak ganimetlerle birlikte zaten mübahtir. Buna benim de bir diyecegim yok, bilinmesi acisindan ortaya konmasi da abes olmamali. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-07-06 15:42 . |
| #6 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
Bakis aciniza inanclariniz oraninda bir sey söyleyemem sayin matraki. Beni ilgilendiren, 17 yasindaki baskasiyle evli olan bir kadinin; ailesinin ödürülerek baska bir izdivaca (!) gecmesi gönül rizasiyla mi olmustur acaba diye asla sormadan, daha sonra müslüman edilmis olmasini bu izdivaca dayanak gösterip, yapilan davranisi sigdiracak yer bulamadiginizdandir tepkiniz. Konu bitti zaten de yine yorumlarinizin o son cümlelerine koydugunuz, saygi adi altinda sünger cekelim cümleleriniz sürkli dikkat cektigi icin pek hos durmuyor. Tarih saygisizlik yapiyorsa, keske Ömer gibi birileri daha cikip, Arap-Türrk-Asya arsiv kütüphanelerini de talan etseydi, tarih hic olmaz ise bu gün sizlere saygisilik etmemis olurdu. ![]() saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | ||
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu konu hakkında anlatılan rivayetleri getirelim. Safiye, Kurayza liderin kızı, Nadir kabilesinin liderinin karısıydı. Babası ve kocası ölmüş, kendisi de esir edilmişti. Dıhyetü’l Kelbi gelerek bir hizmetçi istemiş Hz. Peygamber de “Bizzat giderek bir tane al.” Diyerek tercihi Kelbi’ye bırakmış o da giderek Safiye’yi almıştı. Daha sonra bir Müslüman gelerek bu seçime Safiyye’nin konumunu göstererek itiraz etmiş ve Safiyye ile Hz. Peygamberin evlenmesinin doğru olacağını söylemiştir. (Müslim 4/546) Hz. Peygamber (a.s), Safiyye’yi azat etmiş, çekip gitme ya da kendisiyle evlenme seçeneğini sunmuş. Safiyye’de bir peygamberle evlenmeyi tercih etmiştir. (İ.Hanbel, Müsned, 3/138) Hz. Safiyye, şu rivayeti nakleder: “Hz. Muhammed, Medine’ye hicretten sonra babamla amcam O’nu dinlemeye gitti. Döndükten sonra amcam, babama “O mu?” (Yani beklediğimiz peygamber mi?) diye sordu. Babamda “Vallahi “O” diye cevap verdi. Amcam “Peki ne yapacağız?” diye sordu. Babam: “Vallahi ben yaşadığım müddetçe ona iman etmeyeceğim.” Diye cevap verdi. Son rivayet yahudilerin de Mekkeliler gibi gerçekleri bildiği halde inanmadıklarını da göstermektedir.İslam’a ve Müslümanlara düşmanlıkta T.DURSUN dan daha ileri olan Oryantalist Leoni Caetani bile: “Muhammed'in, dâima nefsine ve ihtirasına hâkim olmayı bilen adamlardan biri olduğunu ispat etmek zor bir şey değildir.” “Evliliklerinden birçoğu bazı kabilelerin sevgi ve yakınlığını çekmek yahut taraftarlarından bazılarını daha sıkı bağlarla bağlamak gibi bir siyasî bir düşünceyle yapılmıştı.” Welhasıl isbat etti ki, eski Araplarda bir zaferin tam ve hakikî sayılabilmesi için, yenilenlerden birinin kızının, galip gelenin eşi olması gerekirdi. Muhammed'in harp meydanlarındaki evliliklerini bu âdet bize açıklar.” demek zorunda kalmıştır.(İslam Tarihi, A. KÖKSAL, 9/290) |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Arkadaşlar, zamanım sınırlı olduğu için uzun uzadıya yazamayacağım. Fakat Hz. Safiyye R.A. anamızın Hz. Muhammed S.A.V. ile evliliği Hayber Fethi ile ilgili bir olaydır. Beni Kureyza Kuşatması ile ilgili değildir. Ve Hz. Safiyye R.A. Nadiroğulları Yahudilerinin reisi Huyeyy' in kızıdır. Bu evliliğin Beni Kureyza Kuşatması ile alâkası olsa olsa Nadiroğullarının adı geçen kuşatmadan sonra Haybere göçüdür. Hz. Safiyye R.A. anamızın evliliği Hayber Fethinden sonra gerçekleşmiştir. Bu konu hakkında aşağıdaki adresten dahja açıklayıcı bilgi edinebilirsiniz. http://www.enfal.de/ecdad65.htm draysu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-07-07 01:38 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|