"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kürdistan ve halkın olaya bakışı??

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Anket Sonuçlarını Göster: kürdistan konusunda düşünceleriniz nelerdir?
kürdistan olamaz,gerekirse darbe olsun kürdistan olmasın9 20.93%
kürdistan türkiye sınırları içinde olamaz,dışına karışmam17 39.53%
kürdistan konusunda kürtleri anlayabiliyorum ancak ülkemi böldürtmem4 9.30%
kürdistana gayet sıcak bakıyorum kesinlikle kurulmalıdır5 11.63%
kürdistan kesinlikle kurulmalıdır,sorunlar ancak o zaman çözülür5 11.63%
diğer(lütfen belirtiniz)3 6.98%
Oy Verenler: 43. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski26-07-06, 15:00  #1
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli
Kürdistan ve halkın olaya bakışı??

Merhaba arkadaslar.Şu ana kadar çok tartısıldı kürdistan olur mu olmaz mı diye.bende bunu bir ankete cevireyim dedim.Kürdistanla ilgili düşüncelerinizzi ankette işaretlerseniz sevinirim...

ben kend, düşüncemi söyleyerek başlayayım,bence kürt ve türk halkı problemlerini çözerek birlikte yaşama bakmalıdır,ayrılık 2 tarafa da ağır kayıplar verdirecektir...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-07-06, 11:57  #2
analiz

analiz'nın Avatarı

arkadaşlar bu kadar oylama var ancak 1 cevap yok,cevap yazmanızı umarım...
Eski27-07-06, 14:04  #3
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Ben öncelikle cevabımı belirteyim, kürdistan Türkiye sınırları içinde olamaz dedim. Türkiye (bu cümleyi daha önce kurmuştum) anayasal kaidelerle belirlenmiş üniter yapıda bir devlettir. Ne rejimi değişebilir ne de Anayasanın ilk üç maddesi. Anayasamızı incelemeniz bence herşey için yeterli cevaptır.

Haber kaynaklarından incelediğim üzere "Other Side of Iraq / Who are the Kurds?" başlığı altında Amerikan yatırımcıları "kürdistan'a yatırıma" davet eden "kürt hükümet yetkilileri"nin hazırladığı -ticaret ve turizm- amaçlı reklamlar Amerikan televizyonlarında yayınlanıyormuş. Orada zaten bir oluşum var, bu da Amerikanın ve AB'nin desteklediği birşey... Orada istediklerini kurabilirler. Benim toprağıma, askerime, ekmeğime göz dikmesinler yeter...

Orada Kürdistan resmi devleti kurulsa acaba pkk terörü biter mi????
Eski27-07-06, 16:55  #4
TNT
Forumdan Uzaklaştırılmış

Bırakın kürdistanı, Türkiye anavatanın geri kalanıyla bütünleşmeli. İslam ümmeti bölünmüş durumda. Osmanlı bölünmüş durumda. Bu bölünme sona ermeli ve tekrar birleşilmeli.
TNT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-07-06, 09:41  #5
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın TNT şöyle demiş:

Bırakın kürdistanı, Türkiye anavatanın geri kalanıyla bütünleşmeli. İslam ümmeti bölünmüş durumda. Osmanlı bölünmüş durumda. Bu bölünme sona ermeli ve tekrar birleşilmeli.
İslam ümmeti ile Osmanlının bölünmesi derken neyi kastediyorsunuz, Türkiye'nin anavatanının geri kalanı neresi? TAm olarak görüşlerinizi açıklar mısınız?

Saygılar
Eski28-07-06, 12:37  #6
armes

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın TNT şöyle demiş:

Sayın TNT,

Bende merak ettim. Beynimi zorladım ama olmadı neden bahsediyorsunuz.

Türkiye anavatanın geri kalanıyla bahsedilen nedir ve kiminle bütünleşmeli.

Osmanlı ? Bunu hiç anlamadım.

Armes
armes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-07-06, 12:45  #7
armes

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın mr trouble şöyle demiş:

arkadaşlar bu kadar oylama var ancak 1 cevap yok,cevap yazmanızı umarım...
Sayın Mr.Truble,

Türkiyede kurulmasına karşıyım.
İkitane Kürdistanı ne yapacaklar

Şaka bir tarafa herhangi bir topragın istenmesi demek hangi ülke sınırları içinde olursa olsun bunun sonucu kandır.
Buna itiraz edecek bir düşünce olduğunu sanmıyorum.
Kürtlerin benim yaşadığım sorunlardan başka bir sorunu olduğunu düşünmüyorum.

Her türlü ırkçılıga karşıyım ve şu andaki Kürt hareketinin Irkçı oldugunu düşünüyorum.

Armes
armes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-07-06, 12:53  #8
analiz

analiz'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın armes şöyle demiş:

şu andaki Kürt hareketinin Irkçı oldugunu düşünüyorum.

Armes
bende aynı şekilde düşünüyorum sn.armes.Ve ırkçılıklada hiçbişeyin çözülemeyeceğinin biliyorum.Umarım kürt kardeşlerimiz bir an önce bu ırkçı tutumdan vazgeçip ayrılıktan vazgeçerler.Yoksa çok kanlar döküleceğe benziyor...
Eski28-07-06, 14:11  #9
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Kürtçenin eğitimi alınabiliyor, bunun kurslarına gidilebiliyor, yasal olarak açılabiliyor. Çocuklara Kürtçe isimler konabiliyor. Bu devletin bakanı (sn Aksu) Diyarbakır'da katıldığı bir fuarda hemşerihleriyle kürtçe konuşuyor. İbadetlerine, dillerine, yaşam şekillerine, hiçbir şekilde karışan yok. Bu özgürlüğü üniter devleti anlayışı en güçlü olan (aynı zamanda insan haklarının çıkış kaynağına beşiklik etmiş en gözde AB ülkelerinden biri olan) Fransa gibi bir ülkede kesinlikle yapamazsınız. İngiltere'de, Fransa'da üniter devlet, ulus-devlet anlayışı çok mühimdir. Dil-millet bütünlüğü herşeyden önce gelir. Azınlık hakları-insan hakları kisvesi altında iç işlerine en çok karışılan ülke de Türkiye'dir.

Rica ederim herkes elini vicdanına koysun ve düşünsün. İngiltere'de, Fransa'da veya başka ülkelerde, kendi toprakları içerisinde varlığını devam ettirerek çeşitli propagandalara, silahlı çatışmalara, haince saldırılara girişen bir terör örgütü mensubunun cenazesi o ülkenin, o devletin vatandaşlarının ödediği vergilerle alınan ambulanslarla, belediye otobüsleriyle taşınabilir mi? Bunu bir belediye başkanı yapabilir mi? Böyle birşeye hangi ülke izin verir? Acaba kendi toprakları içinde, kendi sınırları içinde askerini kaybetseler toplumda nasıl bir infial olur? Başkalarını iç işlerine karıştırırlar mı?

Irak'ta yeni oluşum almış başını gidiyor, ülkemi beğenmeyen oraya gidebilir. Ordumu beğenmeyen oraya katılabilir. Ama tarih boyu kendisini korumuş, aynı çatı altında yaşadığı bir milletin askerine kurşun sıkamaz! Hiçbir yerde de bu güzel ülkedeki özgürlüğü bulamaz.

Mezun olduğum üniversite Türkiye'nin en köklü devlet üniversitelerinden biri. Benim dönemimde de insanlar rahatlıkla kürtçe konuşuyor, her yere istedikleri gibi kürtçe ilanlar asıp dergi çıkarıyorlardı. Sanırım bunlar iyice de artmıştır. Hangi ülkenin devlet üniversitesinde bu yapılabilir? (Anayasanın ilk üç maddesine dikkat ederek)

Kürdistan'ın Türkiye toprakları üzerinde kurulması önceleri hepten ütopya gibi geliyordu insanlara. Şimdi tartışılıyor bile.

Ama bu asla olamaz. Küreselleşme hikayeleri veya insan hakları masalları zaten ülkenin üniter yapısını bozmak va zayıflatmak için. Herkesin sağduyulu olması ve özenli davranması gerekir. Hala kürdistan diyen varsa da gidebilir... Ama ben artık saçma sevdalar uğruna askerimi kaybetmek istemiyorum. Biz yeterince kan döktük...

Saygılar
Eski28-07-06, 14:16  #10
Maurad

Maurad'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Hareket Halinde

Kuruldu diyelim...Nasıl geçinecek?Amerika-İsrail yardımlarıyla mı?O zaman kurulacak bu devlet kürt değil ABD-İsrail devleti olacak.ABD-İsrail yardım etmezse nasıl geçinecek?Etrafındaki ülkeler sınır kapısı açıp,diplomatik ve ticari ilişkileri geliştirecekler mi?
Gereksiz,saçma bir fikir...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı