Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski27-07-06, 15:42  #1
cengizfar

Giriş Tarihi: Jul 2006
Bir Fıkra

Kapitalist Anne

Genç kız annesine sorar:
—Anne aşk nasıl bir şey ?
—Aşk mı? Şey... Aşk şöyle bir şeydir kızım, hani mesela çok zengin ve yakışıklı bir adama rastlarsın, seni Venediğe götürür, mehtapta gondolla gezersiniz, sonra San Marco meydanında güzel bir restoranda harika bir yemek yersiniz, müzik falan ve arkasından en lüks bir otelde sana şahane bir gece yaşatır. Sonra da, ne bileyim işte, sana güzel bir araba alır, bir daire alır, ya da deniz kıyısında sana bir villa satın alır, elmas gerdanlıklar, altın yüzükler hediye eder, mutluluktan uçarsın adeta, işte aşk böyle bir şeydir kızım..
—Ama anne, peki o heyecanlar,güzel duygular,kalbin küt küt çarpması, ilk buluşma, ilk öpücük.... Bunlar yok mu ?
—Ha onlar mı? Kızım onlar bedava hatun götürsünler diye komünistlerin uydurmaları, başka bir şey değil...

Bir yerde gördüğüm fıkrayı sizlerle paylaşmak istedim.

Aslında verdiği mesaj fena değil.
Miraç'tan iner gibi gel..
Bekliyoruz..yıllardır...
cengizfar is offline  
Eski27-07-06, 18:22  #2
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın cengizfar şöyle demiş:

Kapitalist Anne

Genç kız annesine sorar:
—Aşk mı? Şey... Aşk şöyle bir şeydir kızım, hani mesela çok zengin ve yakışıklı bir adama rastlarsın, seni Venediğe götürür, mehtapta gondolla gezersiniz, sonra San Marco meydanında güzel bir restoranda harika bir yemek yersiniz, müzik falan ve arkasından en lüks bir otelde sana şahane bir gece yaşatır. Sonra da, ne bileyim işte, sana güzel bir araba alır, bir daire alır, ya da deniz kıyısında sana bir villa satın alır, elmas gerdanlıklar, altın yüzükler hediye eder, mutluluktan uçarsın adeta, işte aşk böyle bir şeydir kızım..
—Ama anne, peki o heyecanlar,güzel duygular,kalbin küt küt çarpması, ilk buluşma, ilk öpücük.... Bunlar yok mu ?
—Ha onlar mı? Kızım onlar bedava hatun götürsünler diye komünistlerin uydurmaları, başka bir şey değil...

Bir de doğru bölümde açsaydınız ne güzel olacaktı. Siyasal ideolojiler bölümü güzel fıkranıza pek uygun düşmüyor bence.

Saygılar.
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline  
Eski27-07-06, 19:55  #3
analiz

analiz'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:

Kapitalist Anne

Genç kız annesine sorar:

komünistlerin uydurmasıdır çünkü komünistler dünyanın başına her derdi saran paranın büyüsünden kurtulup doğal güzellikleri görmeyi başaranlardır.Sevgilisiyle el ele konusmadan saatlerce AY'ı seyredebilenlerdir.EL eletutusup yağmurda para harcamadan yürümek en az yurtdışı seyahati kadar zevklidir.yedirdiğimiz yemek çıktığınız seyahat anlık tat sağlar,o an hoş gelir ancak ayrılık geldiğinde anlamsız kalır,ancak ayrılık vakti birlikte izlediğiniz AY'ı düşünmek her yağmurda yürüyüşünüzü hatırlamak sizi ona tekrar bağlar.Aynı yaşamdaki gibi,kapitalizm biryere kadar ancak komünizm sonsuza kadar(bi anlamda marx'ın felsefesi).
analiz is offline  
Eski28-07-06, 03:05  #4
ozkankirim

ozkankirim'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005

İlginç bir yaklaşım..
ozkankirim is offline  
Eski28-07-06, 10:49  #5
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Sn MrTrouble, bunu yapabilenler sadece komünistler midir? Aşkın yaşanış tarzını siyasi ideolojilerle açıklamaktan yana değilim, bir fıkra için bile olsa.. Birgün bir arkadaşım hararetli bir konuşma ortamımızda çıkıp "Acaba Marx zengin, keyfi yerinde, rahat bir yaşam sürüyor olsaydı, öyle bir çocukluk geçirseydi, yine de Das Kapital'i yazar mıydı? Komünizmi kurar mıydı?" diye bir soru sormuştu. Hem gülmüştük, hem de esprili yaklaşımı hoşumuza gitmişti.

Aşk veya bunun yaşanması kişiden kişiye göre değişir öyle değil mi?

Saygılar...
Eski28-07-06, 11:36  #6
armes

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:

Kapitalist Anne

Sayın Cengizfar,

Öpüşmek için kominist olmak gerekmez. Ama illaki öpüşmenin koministlere ait olduğunu düşünüyorsanız itiraz etmem.
Umarım sizde sevgilinizle korkmadan öpüşürsünüz. İnanın korkacak bir şey yok.

Armes
armes is offline  
Eski28-07-06, 11:45  #7
analiz

analiz'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın il_bilge şöyle demiş:

Sn MrTrouble, bunu yapabilenler sadece komünistler midir? Aşkın yaşanış tarzını siyasi ideolojilerle açıklamaktan yana değilim, bir fıkra için bile olsa.. Birgün bir arkadaşım hararetli bir konuşma ortamımızda çıkıp "Acaba Marx zengin, keyfi yerinde, rahat bir yaşam sürüyor olsaydı, öyle bir çocukluk geçirseydi, yine de Das Kapital'i yazar mıydı? Komünizmi kurar mıydı?" diye bir soru sormuştu. Hem gülmüştük, hem de esprili yaklaşımı hoşumuza gitmişti.

Aşk veya bunun yaşanması kişiden kişiye göre değişir öyle değil mi?

Saygılar...
sn.İl bilge komünizmi benimsemek için illaki zor yaşam şartları gerekmez,birçok arkadaşım var hiçbir ekonomik veya sosyal sorunları olmayan ama hepside komünist bir partiye mensuplar...ayrıca komünist olmamama ragmen o ideoloji çok kötü gelmiyor bana,ne bileyim benimde ekonomik koşullarım iyi sayılır ancak bi yere gidip ışıltılı şaşalı lüks mekanlarda paralar harcamak keyif vermiyor bana,çok defa denedim ama keyif alamıyorum bu tür suni olaylardan.yani anlatmak istediğim komünist felsefe illaki yokluktan doğmamıştır diye düşünüşüm. saygılar...
analiz is offline  
Eski28-07-06, 14:20  #8
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Sn. Mr Trouble,

ben de sizin gibi komünist felsefenin yokluktan doğduğuna inananlardan değilim. O sadece bir espriydi (ki bana da ait değildi). Işıltılı, şaşaalı lüks mekanlar da bir hayat tarzı, onsuz yapamayanlar var emin olun (gayet rahat görüyorsunuzdur zaten). Aşk için maddi boyutlarda gereklilikler var mıdır sorusuna herkes farklı cevaplar verir elbet. Ama en duygusal boyutlarıyla, tüm somut/maddi olgulardan kendini soyutlamış, belki "safça" olarak nitelendirebileceğimiz aşk/sevgi ilişkilerini komünistlere mal etmemek lazım gibisinden bir açıklamaydı. Çok da aşırı bir ciddiyetim yok bu konuda, fazlasıyla göreceli bir kavram çünkü bu. Kimin hangi boyutlarda, hangi yoğunlukta, ne şekillerde bunu yaşayabildiği benim sadece saygı duyabileceğim bir konudur.

Saygılarımla..
Eski28-07-06, 16:40  #9
analiz

analiz'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın il_bilge şöyle demiş:

Sn. Mr Trouble,

Işıltılı, şaşaalı lüks mekanlar da bir hayat tarzı, onsuz yapamayanlar var emin olun (gayet rahat görüyorsunuzdur zaten).
Saygılarımla..
evet çok rahat görüyorum bu tarz kişileri ama çok komik geliyorlar bana.Dısarıdan izleyip gözleyince o kadar komiklerki:D aşk saf aşk olmalı bence.Aslında tanısmak istediğiniz kişiyle buluşmaya eski püski bi kıyafet ve yetersiz bi para ile giderseniz sizi mi paranızı mı sevdiğini anlarsınız
analiz is offline  
Eski29-07-06, 21:30  #10
cengizfar

Bu fıkranın belirttiğiniz açıklamalarla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Vermek istediği mesaj komünizm ve kapitalizm ideolojilerinin ortak yönü ve ulaşılmak istenilen amacın iki taraf içinde aynı olmasıdır. Konuyu bu sebepten ötürü siyasi ideolojiler başlığında yazmıştım, değiştirilmesi uygun görülmüş. Ve de değiştirilmiş. Bu konuda niçin tepki gösterilmiş anlayamadım.

Komünistler paraya değer vermediklerini, önemli olanın alın teri olduğunu belirtiyorlar ve kapitalistlerle bu noktada ayrı düşüyorlar. Fakat komünizmde de temel sistemin para üzerine kurulduğunu görmezden geliyorlar. Bu fıkrada bunu anlatmak istedim, kategoriyi de o yüzden bu şekilde seçtim, sayın memetmex.
Miraç'tan iner gibi gel..
Bekliyoruz..yıllardır...
cengizfar is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı