"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski30-07-06, 16:35  #1
Hermes

Giriş Tarihi: Jan 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
Aydınlık Gelecek

Bu dünya yaramadı bana...

Önce düşündüm... Hayat mı çok zor yoksa bizmi bu kadar zorlaştırıyoruz.
Geçmişler her zaman önce acı anlarla başlayan sonrasını biraz gülümseyip ?vaybe diyebileceğimiz anılarla dolu. Herkes bekliyor... Bir şey var yaklaşıyor, geldiğinde şimdiki halimizden çok daha iyi olacaz. Fakat hiçkimse bilmiyor...Neyi bekliyoruz neyin gelmesini umut ediyoruz bizi ne kurtarır...

Toprağa yem olmak geliyor her derin düşüncenin sonunda...
Yenilgimi yoksa bırakmakmı korkmak mı?
Kocaman bir off.. ve sonrasında hayata kaldığın yerden devam..
Bazen olurya insan kendini anlamsız bir şekilde bilmediği bir nedenden dolayı mutlu hisseder, gülümser ve çevrelerindekileri olumlu etkiler...buda herzaman buhran bir şekilde acıyla başlayan bir anıyla son bulur.İnsanlar hep iyidir...
-hadi gidelim şuraya şunu yaparız,,,
-yaparız dimi.... içten hafifce gülümseyerek...
İnsanın sığınabileceği bir düşünce lazım..
Buldum!
İnsanların mutlu olması için etrafındakilerinde mutlu olması gerekmiyor mu?
Herkesin mutlu olduğu bir toplumda neden mutsuz olacaksın ki?
Mutlu olmak hep istediğin şey değil mi?
Hadi gel bu insanları mutlu yapalım ve mutlu olalım ne dersin?

Mutluluk için sorunlarımızın bitmesi isteklerimizin olması gerekir. Hedef bile bulduk! İnsanlarıızın isteklerini yerine getiricez.İnsanlara imkan vericez, yaratıcaz ve hep birlikte bunları yapmaktan mutlu olıcaz...
İşe biz ikimiz başlayalım.Daha sonra mutlu edebildiğimiz insanlarla devam ederiz.
Birgün bunu bir kurum haline getirdiğimizi düşünsene, kocaman gülücüklerin içersinde insanları bir kurumda mutlu etme cabası bize ömür boyu mutluluk vermez mi?
Hermes is offline  
Eski30-07-06, 16:44  #2
Hermes

Bu bir sivil toplum örgütü olabilir,
İnsanları bilinçlendirmeyi amaç edinen, insanlara yetenekleri üzerine karşılıksız geliştiren bir grup.

Bir kurumda bir odada.. Sen felsefenin ne olduğunu biliyorsun gel bağımsız bir şekilde anlat bilmeyenlere burda, sen siyaseti biliyorsun ozaman anlat burdaki insanlar onlarında fikri olsun. Gitarmı çalıyorsun, çalmayı bilmeyenleri öğretebilirsin..

Her bilginin bağımsız verildiği, belki yanlış eylemler yapan şu popilist akımına karşı bilinçli insanlar yetiştirme amacında bir gurup.

Örgütü yasallaştırırsak düşüncelerimizi ve amaçlarımızı kadromuzla birlikte hizmete geçersek eminim ki destekleyen maddi yardımda bulunucak insanlar çıkacaktır. Tamamiyle insan bilinçlendirme ve maddi manevi sorunlarına yardım etmek.
Bu bana mutluluk verdi herseferinde.

Ortak bir düşünce yaratırız ve onu benimseriz, bu işi yapabiliriz.
Sadece biraz zamanını gerçekten mutlu olmak için ayırıcaksın.

Birşeyler yapmalı dimi.... sadece nefes almak vermek olmamalı hayat...
Hermes is offline  
Eski30-07-06, 16:48  #3
ozkankirim

ozkankirim'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005

Sayın Hermes
Merak ettiğim birşey var bu yazı size mi ait.Size aitse mükemmel bir yazı bütün dediklerinize katılıyorum..
ozkankirim is offline  
Eski30-07-06, 16:51  #4
Hermes

Bu düşünce benim 1 sene önceki hayatımda en çok yapmak istediğim şeydi. Bunu yapmak istiyorum. ama artık yapmak istediğim başka şeylerde çıktığı için zaman geçti üstünden... bu hareket başlamalı.
Birlikte fikirlerimizi ortaya koyup gerçekten mümkün olabilecek güzel şeyler yapabiliriz. Bunu insanların mutluluğu için yani kendi mutluluğumuz için yapmalıyız..
Hermes is offline  
Eski30-07-06, 20:43  #5
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Yazdıklarınızı okurken aklıma "Pay It Forward" filmi geldi, Türkçesiyle "İyilik yap İyilik Bul". Orada ifade edilen bir proje vardı. Zincir de iyi kurulmuştu. İzlediyseniz hatırlarsınız... Aklıma geldi, paylaşmak istedim,

Saygılar...
Eski21-09-06, 15:35  #6
Hermes

tüh yaa artık insanları çekmiyor yeni fikirler yeni çözümler yazık... e ne yapmalı? örgütsüz fikirler hareketler neye yararki?

üzüldüm...

soğutuyor beni... halka güvenmiyorum artık.
80'lilerin devrimcileri çok çekti neden halktı aslında.. destek verilmedi sorunlara karşı bulunan çözümlere...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı