İsrail'e 12 Milyar $ terör yardımı !
:-) :64 ABD’nin mantığına, doğrusu akıl ermiyor. Türkiye, 1984’ten bu yana bölgede terörle mücadele için yıllarca uğraştı, binlerce ölü verdi. 40 milyar dolar harcadı. Herhangi bir maddi yardım sesi çıkarmayan “stratejik ortak” ABD, bu uğraşıları sırasında üstelik Türkiye’yi “insan hakları ihlalleri” ile suçladı, silah alımlarını durdurdu.
Basınımıza yansımayan bir haberi özetleyelim. İsrail Başbakanlık Müsteşarı Dov Weisglass üç hafta önce ABD Ulusal Güvenlik Kuruluna (UGK) 12 milyar dolarlık bir yardım paketi “ricası” sundu. UGK Sözcüsü Sean McCormick önceki gün yaptığı açıklamada, “Halen sürmekte olan terörün İsrail ekonomisine olumsuz etkilerinin bilincindeyiz. Gelecekte İsrail halkının gönenç içinde yaşamalarına güven sağlayacak her yolu araştıracağız.” dedi. Dikkatimizi çeken nokta, İsrail’e ne Hazine Bakanlığının yolu gösterilmiş ne de IMF’nin kapsını aşındıracak bir formül önerilmişti. Terörle mücadele eden İsrail için UGK devreye giriyordu. 12 milyar dolarlık yardım paketinde 4 milyar savunma, 8 milyar da yerleşme bölgeleri ile ekonomiye yardım öngörülüyordu. Ayrıca, şu anda 1980’lerin ortasındaki gibi bir yıkım içinde olan İsrail ekonomisinin uluslararası kredi ortamı da yükseltilecekti. |