"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jul 2006
| Deniz'lere Sahip Çıkmak... 'İnsanlar doğar, ölür. Yaşadıkları sürede kendi fikir ve ideolojisinde geriye bir eser bırakmışlarsa o insanlar ölmemiştir.' Hıdır inan (Hüseyin İnan'ın babası) Topraklarımız bereketlidir. Ölüme meydan okuyan, cüretli, kararlı, inançlı nice devrimci-yurtsever yetiştirmiştir vatanımız. Onur ve şerefle ölen ama yenilmeyen, başeğmeyen halkımızın yiğit evlatları direnme azminin, bağımsızlık için ve özgürlük uğruna kavga vermeninde adı olmuşlardır. Mayıs ayı işçilerin, emekçilerin, tüm dünya halklarının birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ın yanısıra ülkemizde darağaçında yaratılan destanla da önem taşır. 6 Mayıs 1972 yılı işte böylesi bir destana sahne olmuştur. Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın yarattığı bu destan; davaya bağlılık, halka olan inanç ve feda kuşağının insanı olma vb. özelliklerle hala canlılığını yitirmeden korumaktadır. ... 'Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için şerefimle bir defa ölüyorum. Sizler, bizi asanlar, şerefsizliğinizle hergün öleceksiniz. Biz halkımızın hizmetindeyiz. Sizler Amerikanın hizmetindesiniz. Yaşasın devrimciler. Kahrolsun faşizm.' dedi Yusuf ve tekmeledi tabureyi. Vatanı, ulusu, özgürlüğü ve namusu temsil ediyordu onlar. Devrimci saflık, temizlik ve doğruluk onlarla yüceldi. Devrimciler ilk kez idam sehpasında düşmana meydan okuyor ve halklara umut taşıyorlardı. Kısacık yaşamlarına sığdırdıkları onurlu mücadele ve sehpada gösterilen tavır Bedreddin'leri, Pir Sultan'ları, Seyit Rıza'ları haykırıyordu.İdam edilirken, ODTÜ'de ABD ajanı Commer'in arabasını Ulaş ve diğer arkadaşlarıyla ateşlemenin heyecanı içindeydi Yusuf. ... 'Ben şahsi hiçbir çıkar gözetmeden halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım. Bu bayrağı bu ana kadar şerefle taşıdım. Bundan sonra bu bayrağı Türk halkına emanet ediyorum. Yaşasın işçiler, köylüler ve yaşasın devrimciler. Kahrolsun faşizm.' dedi Hüseyin ve tekmeledi tapureyi. Hiçbir pişmanlık duymuyordular. Teslimiyetçi olmadılar. Faşizm ürktü onlardan. Tam bağımsız Türkiye idealini gerçekleştirmek için Türkiye devriminin yolunu gösteriyordu darağacında Hüseyin. Denizler Ölümsüzdür Dev-Genç ve THKO önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 6 Mayıs 1972'de kontrgerilla devletinin işkencecileri tarafından katledildiler. Ankara Karşıyaka mezarlığında 68'ler Vakfının cağrısıyla bir anma düzenlendi 2 bin kişinin katılımıyla yapılan anmaya mezarlara karanfiller konularak başlandı. Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in mücadele yaşamları anlatıldı. Gazetemiz okurları ve DEv-Genç'lilerin de katıldığı anmada 'Devrim şehitleri Ölümsüzdür', 'Faşizmden Hesap Soracağız', 'Denizler Ölümsüzdür', 'Kahrolsun Faşizm' sloganları atılarak devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşundan sonra anma bitirildi. 439 tarafından düzeltildi |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Manifesto gibi ![]() ![]() |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| denzilere sahip çıkmak görevimiz,elbetteki bu görevimizi de yerine getireceğiz ![]() |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İzmir
| Mare Nostrum En uzun koşuysa elbet Türkiye'de de Devrim O, onun en güzel yüz metresini koştu En sekmez luverin namlusundan fırlayarak ... En hızlısıydı hepimizin, En önce göğüsledi ipi... Acıyorsam sana anam avradım olsun Ama aşk olsun sana çocuk, Aşk olsun Can Yücel Böylesine güzel bir yazının ardından bu şiir iyi gider diye düşündüm... __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: adana
| Türkünü söylüyorum deniz Mavi yosunların eşliğinde Türkünü söylüyorum deniz Duru çakılların eşliğinde Direnişin anlatıyor analarca Yeni büyüyen çocuklarına yurdumun Balıkçılar kavganı çeker ağlarıyla Pul pul ulaşır kentlere Türkünü söylüyorum deniz Direnişlerinde madenlerin Çocukların ışıldayan gözleriyle Savaşa hayır diyen dilleriyle Meydanlarda alkış alkış Çoğalan öfkenin sesiyle Türkünü söylüyorum deniz Kavgada şehit düşen yiğitlerimizle İçimizi yakan öfkemizle Fabriklarda geleceği işleyen işçilerimizle Toprağında yarının güzelliğine Su veren köylümüzle Türkünü söylüyorum deniz Şubat soğuğunda doğan güneşimizle Türkünü söylüyorum deniz Denizlerce çoğalarak ... http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/Verif...ityNumber.aspx 46510013796 yandaki rakamları yukarda verilen adrese yazın bakalım ne cıkacak ![]() __________________
Ey cellat ve haydut! Sen Tanrı’nın yolladığı afetlerin en korkuncu! Ne zaman artık, Sorumu hem kaygı hem de çılgınca bir sabırsızlıkla soruyorum! Ne zaman artık kardeşim olacaksın?... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|