Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

"İsrail terörüne karşı İslam konferansı nerede" dedim kimsede tık yok

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski02-08-06, 17:42  #1
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
"İsrail terörüne karşı İslam konferansı nerede" dedim kimsede tık yok

Geçtiğimiz günlerde "İslam konferansı nerede" diye ana başlık açtım. Tek bir görüş beyan edildi. İslamın gücünü ve kardeşliğini savunanlar neredesiniz. Bu konuda yorumlarınız nedir ?
goodfather is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-08-06, 18:14  #2
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

sayın godfather, yaşınızı bilmiyorum ama 2 başlıkta da sarfettiğiniz cümlelerin amacını çok merak etmekteyim ?

bu cümleler ne oluyor ? suçsuzların çocukların öldüğü ve hala adına savaş denmediği ( kişisel not: ki doğrudur israil'in yaptığı savaş değil, terörizmin ta kendisidir) bu yapılanları doğru mu bulmaktasınız ?

islam konferansı nerede de ne demek ? ne yapılmalı sizce ? israil'e saldırmalı mı bahsettiğiniz konferans ? ortadoğu iyice karışmalı mı ? bunun sonuclarını az çok tahmin edebilir misiniz ? çözüm bu mudur sizce ?
tuqu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-08-06, 18:17  #3
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Bu konuda söylenecek pek söz yok Sn Goodfather. İsrail'in etrafındaki ülkeler Arap ülkeleri. Bu ülkelerin en tipik özellikleri ise tehlike anında başlarını kuma gömmeleridir. Zaten birçoğu ABD'nin müttefiki ve çözüm ortağı. Bırakın dayanışma meselesini, ileride bu ülkelerden sıkılan kurşunlarla İsrail'in hedefleri bile vurulabilir.
Zamanında bizi de sırtımızdan vuranlar Araplar değil miydi?
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-08-06, 18:21  #4
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Alıntı:
islam konferansı nerede de ne demek ? ne yapılmalı sizce ? israil'e saldırmalı mı bahsettiğiniz konferans ? ortadoğu iyice karışmalı mı ? bunun sonuclarını az çok tahmin edebilir misiniz ? çözüm bu mudur sizce ?
Yok canım,çözüm o olur mu hiç?İsraille sevgi dolu konuşmalar yapıp,İsrail'e bir buket çiçek vermeli İKÖ.Hepimiz kardeşiz türküsünü söylemeye başlasınlar sonra da.Sonra da İsrail'in katlettiği insanların gömüldüğü mezarlara gidip kendi dillerinde ilahi söylesinler,ve hepimiz kardeş olalım.Var mı böyle birşey ya?Adam masum çocukları biçsin,sen olay büyümesin diye ses çıkarma?Çözüm bu muymuş?Şu durumda da sevgi kelebekliği yapılıyor ya,bir şey demiyorum artık.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-08-06, 18:42  #5
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

İKO savunuculuğu yapıyormuşum gibi bir yorum getirmişsiniz Sayın ASİ12, yazımdan onu çıkarmanızdan daha çok düşünmenizi yeğlerdim.
Kendi düşüncem yapılan ve şu an yaşanılanların hepsi islam dünyasını provake etmektir. sizin bahsettiğiniz gibi "başkaldırış" 'ı sağlamaktır. bu dolduruşa gelmenin sonuçlarını hiç düşünebiliyormusunuz peki ? neden ABD bu saldırıları kınamıyor? neden BM barış gücü bir şeyler yapmıyor ? ama siz hala İslam Konferansı'ndan bahsedip ilk suçlu ilan ediyorsunuz.. Bu kadar basit görmüyorum ben olanları, "2 askerini kurtarmak için başlatılan bu operasyon" sözü ne kadar komik duruyorsa, çok basit şekilde "asıl amacın" sadece Lübnan ya da Hizbullah olduğu da en az o kadar komik gözüküyor tarafımca..

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-08-06 18:55 .
Eski02-08-06, 18:45  #6
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
sayın asi size katılıyorum

Osmanlıya başkaldırıp Fransızla-İngilizle bir olup Yemen çöllerinde su kuyularına zehir atıp binlerce atamızı katleden başta Filistin ve şii ler bunun bedelini bir gün ödeyecekler..Türk'ün Türkten başka dostu yoktur. İster müslüman olsun, ister hristiyan olsun
goodfather is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-08-06, 18:50  #7
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Kendi düşüncem yapılan ve şu an yaşanılanların hepsi islam dünyasını provake etmektir. sizin bahsettiğiniz gibi "başkaldırış" 'ı sağlamaktır. bu dolduruşa gelmenin sonuçlarını hiç düşünebiliyormusunuz peki ?
O başkaldırış gerçekleşmezse,Lübnan'da kaldıracak tek bir baş kalmayacak gövdelerin üstünde.BM ile ABD birşey demiyor diye,İKÖ de demeyecek?İKÖ'nün hangi üyesine faydası oldu şimdiye kadar.Daha KKTC'ni bile tanımadılar.Niye,çünkü İKÖ'nde bağımsız ülke yok.Bu yüzden Kıbrıs'ı tanımamalarını anlarım.Ama üye ülkelerden birinin yerle bir olmasına izin vermek...Tek kelimeyle REZALET!!!
Eski02-08-06, 18:59  #8
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

ASİ12, öneriniz nedir ? ne yapılmalıdır sizce ?
Eski02-08-06, 19:06  #9
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

İKÖ üyesi ülkeler İsrail'deki elçilerini çağırarak ve kendi ülkelerindeki İsrail elçilerini sınır dışı ederek başlayabilirler.Sonra İsrail'e güzel bir nota çekerler,Lübnan'dan çıkması yönünde.Çıkmazsa çok güzel bir kota,güzel de bir ambargo koyarlar.İsrail'e ve Birleşmiş Milletler'e birer nota daha çekerler.İsrail katliamdan vazgeçmezse,İsrail'e cihat ilan ederler.Olması gereken budur.Ama böyle bir şey olmayacak tabii ki,bunun olacağını umacak kadar saf değilim.
Eski02-08-06, 19:16  #10
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

karşılığında önce abd sonra diğer ülkeler bahsi geçen ülkelerden elçilerini çağıracak, sonra sözü geçen ülkelerin elçilerini sınır dışı edicek, sonra ülkelere ambargo kayacak.. bu sonralar uzayarak gelinicek yer; haçlı seferi..

evet sana katılıyorum bunun olmasını ummak... işte bu yüzden diyorum ne yapabilirler? Söylemek istediğim buydu.. yoksa savunuculuk yapıcak kadar yaptıklarını tasvip ettiğim yok..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı