| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Tartışmalarımızdaki yanlışlıklar.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bir kaç gündür forumumuzdaki yazıları pek takip edemiyordum. Ama özellikle Sn.BfFnin açtığı "İstiklal Marşı ve Tey Tey teey" topiği ile bir kez daha tartışma kültürüne ne kadar yabancı olduğumuz ortaya çıktı. Sn. Türesin tartışmanın sonunda, "Yarın siteden ayrılacağını, sitenin bilmemkimlerin eline geçtiğini ve son bir yazı yazacağını..." söylüyor. Bu yazı da haklı olarak, Sn.Asi tarafından silindi... Hep şunu söylüyoruz: Tartışalım, ama kişiyi değil düşünceyi...Düşüncelerimizi ortaya dökelim. Eğer bir konuda ( doğru ya da yanlış, bu da çok önemli değil) belli bir bilgi kapasitesine sahip değilsek ille de yazma durumunda değiliz ki...Neden kişilere-katılımcılara yönelik bir yorumu ille de göndermek isteriz? Bir konuyu sağlıklı tartışma kültüründen bu kadar da yoksun muyuz? Ve sonra, bütün bu yanlışlıklar içinde olup, hem özelden, hem açıkça "yönetim taraf tutuyor" nutukları atacaksınız? Buyrun Sn.türesin! Konuyu birlikte tartışalım! Hem o topikte konunun iki defa açılmasıyla ilgili "suçlamalarınızı", hem kendi yazılarınızın "tarafsız davranılmadığı için" silindiğine yönelik düşüncelerinizi...ve başka eleştirilerinizi burada açık açık konuşalım. Hem böylece yanlışın nerde olduğunu ortaya çıkarmış oluruz. Bu konu da böylece siteye, tartışma kültürümüze bir ölçüde ışık tutmuş olur. Bu konuları özelden çok tartıştık. İş uzamasın diye açık açık tartışma yolunu da hiç seçmedim. AMA BUYRUN! Belki de gerçekten size karşı bir hata, bir yanlış yapılıyordur. Buyrun! Dinliyoruz! |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Bilmediğimiz konularda konuşmak yerine sormayı tercih edebiliriz. mesela hizbullahın ABD de eylem yaptığını ben duymamıştım. sordum. Bundan bende rahatsız oluyorum. Doğal olarak bazen üslubumda sertleşebiliyor. Belkide bendende aynı şekilde şikayetçi olanlar olabilir. Önce şunu unutmayalım. Herkesin fikirlerini iyi tahlil edelim. Hersolcuyu terörist her sağcıyı faşist her müslümanıda fundamentalist (rejim düşmanı)görmeyelim derim. |
| #3 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Tartışmalarda öncelik "ne yazıldığı" değil, "nasıl algılandığı" olması gerektiğini düşünüyorum. En azından "şu yazılmış ama bu böyle mi" demek algıladığımızın doğru ve yanlışlığını da test eder. Forumda üslüp sertleşmesindeki temel nedenin, yazılandan çok algılanan olduğunu ve algılanana dayalı yazımında yeniden yazılana değil, algılanana doğru yönelmesi ve devamı..... Her ne kadar 'düşünce' odaklı bir forum olsada yaziyaz.com hepimiz kanlı canlı ve duygu sahibi kişileriz. Okuduğumuz bir cümlede ilk gözümüze takılan ve bize hissetireni değil, gerekirse birkaç defa okumayı ve yine gerekirse muhattaba yazılanın ne olabileceğini cevaplatan bir yaklaşım, sanırım dhah uygun olacaktır. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
forumda kalmaniz taraftariyim sayin türesin. Gitmemiz gerektiren nedenleri burada konusalim mi?. ..ve careler, demokrasileri bitirmiyor; aksine gelistiriyor diye düsünüyorum. Cömlekci tanri baba deyimlerini, baska kimden duyacagiz. ![]() __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #5 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Başlık Sn.Türesin' hitaben olduğu için birden önceki mesajda "kendi yazdığım şeyi yapmadığımı fark" ettim. Sn.melnur, her ne kadar türesin'e itafen bir başlık açılmış olsa da, tartışma kültürü hakkındaki düşüncelerimizi burada sunmanın sakıncası yoktur, umarım. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
| #6 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| #7 | |||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Alıntı:
Öyle bile düsünse, Deniz´lere saygimiz, idollestirme düzeyinde olmadigi icin insanlar dilediklerini söyleseler de, bazen kantarin topuzu kacsa da Denizlerin gercegini kimse degistiremez. Böyle sorunlar acik acik bu gibi topiklerde tartisilirsa, dislanmak ve dislamaktan bence cok daha iyi olur. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-08-06 05:09 . | ||
| #8 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| O yazının üstüne o konuda şöyle dedim; "Bu ne şimdi? Bunun denme amacı ne? İlkokul çocuğu bile böyle bir cümle kurmaz. Bu cümle ancak söyleyecek düşüncesi kalmadığında/olmadığında söylenecek türden." Yani olay Deniz Gezmiş'in idolleştirilmesi, toz kondurulması değil. "Altına Kaçırmak" deyimi, ki aynı kişi kısa süre önce "kucaktan kucağa dolaşmak" ifadesini de kullanmıştı. Yoksa Deniz'i eleştiriyen, kötüleyen arkadaşlar da var.. Ama en azından bir görüş öne sürüyorlar. Burda öne sürülen ne? Amacı ne? İşte bunu kavradığımız da bu kişinin amacını da kavrarız.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #9 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ama yine de burada Sn.türesin'le, sürekli yakınma içinde olduğu konuları konuşmak isterim. Tabii igerçekten stiyorsa! | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Sn Türesin az önce gitti. Bu olaydan dolayı üzüntü içinde olduğumu bildirmek isterim. Saygılar... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|