Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hukuki sorumlulaklar uygulaması'nın yanlışlığı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski04-08-06, 00:33  #1
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006
Hukuki sorumlulaklar uygulaması'nın yanlışlığı

İnsanlar bu forumda (ve diğerlerinde) düşüncelerini serbestçe dile getirebildikleri için yazı yazıyorlar. Takdir edersiniz ki en yakınınızla bile konuşamayacağınız konuları burda çok rahat konuşabiliyorsunuz.

En yakın iş arkadaşınıza bile söyleyemediklerinizi (çünkü yasalara göre sakıncalı olabilir) burada çok rahat bir şekilde yazabiliyorsunuz.

Bu forum bir nevi söyleyemediğiniz, içinizde kalan bu yüzden sıkıntı veren düşüncelerinizi rahat bir şekilde dile getirebildiğimiz bir yer idi.

Hukuki sorumluluklar adı altında katılımcıları sıkboğaz ettiğiniz farkında olamayabilirsiniz. Bu yüzden sizi uyarma ihtiyacı hissettim.

Kaldı ki, zaten forum kurallarında yasa dışı öğeler içeren mesajlara izin verilmeyeceği yazılı. Bu maddeyi bu kadar genişletmenin hiçbir yarra getirmeyeceğini düşünüyorum.

Saygılar...
aydın_35 is offline  
Eski04-08-06, 00:44  #2
cek

Giriş Tarihi: Mar 2006

Ben katilmiyorum. Hukuki sorumluluklar ile ilgili bilgilendirmeyi gayet yerinde buldum..Muglak kalan "yasadisi ögeler" tanimi aydinlatilmis.Yoksa kimsenin ne yasadisidir ne degildir haberi bile oldugunu sanmiyorum. (En azindan ben öyleyim)
cek is offline  
Eski04-08-06, 00:53  #3
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

uygulamanın artılarını eksilerini zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz..
Eski04-08-06, 01:02  #4
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

"Üyelerin yazdıkları yazılardan doğacak hukuksal problemler üyeleri bağlar. Her yazı yazan şahsı bağlar. Sitemiz sorumlu değildir." şeklindeki bir yazıyı üyelere imzalattırsaydınız (tıklattırsaydınız), ne site zarar görürdü, ne de katılımcılar kendilerini bu kadar sınırlamak zorunda kalırlardı.

Yanılıyor da olabilirim tabi. Belki çok da iyi olacak, ama bana pek öyle görünmüyor. "Bekleyelim görelim."

Ben bekleyeceğim....
aydın_35 is offline  
Eski04-08-06, 01:13  #5
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Hiç birşey olmaz. Yani siteye hiç birşey olmaz en altınada yazılmış.

İnternette onbinlerce yerde çok daha ağır hakaretler yaşanıyor.

ciddi bir şikayet olması lazım.

Şikayet olsa bile pekte ciddiye alan olmuyor.

phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-08-06 01:17 .
phidas is offline  
Eski04-08-06, 01:15  #6
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

İnsanlar bu forumda (ve diğerlerinde) düşüncelerini serbestçe dile getirebildikleri için yazı yazıyorlar. Takdir edersiniz ki en yakınınızla bile konuşamayacağınız konuları burda çok rahat konuşabiliyorsunuz.

En yakın iş arkadaşınıza bile söyleyemediklerinizi (çünkü yasalara göre sakıncalı olabilir) burada çok rahat bir şekilde yazabiliyorsunuz.

Bu forum bir nevi söyleyemediğiniz, içinizde kalan bu yüzden sıkıntı veren düşüncelerinizi rahat bir şekilde dile getirebildiğimiz bir yer idi.

Hukuki sorumluluklar adı altında katılımcıları sıkboğaz ettiğiniz farkında olamayabilirsiniz. Bu yüzden sizi uyarma ihtiyacı hissettim.

Kaldı ki, zaten forum kurallarında yasa dışı öğeler içeren mesajlara izin verilmeyeceği yazılı. Bu maddeyi bu kadar genişletmenin hiçbir yarra getirmeyeceğini düşünüyorum.

Saygılar...

Yeni bir uygulama söz konusu değil , yeni kurallar getirmiş değiliz; bu yüzden Yazıyaz eskisi gibidir ; ancak forumumuz büyüyor ve ulaştığımız insan sayısı da arttı, bu nedenle iyiniyetimizden dolayı samimiyetle arkadaşça bir kaç tavsiyedebulunduğumuz konuya; yeterli ilginin gösterilmesi için yazmış bulunduğum özel mesajdan da aslında bunun yeni bir uygulama olmadığı anlaşılıyor .

Sadece konuya dikkat çekmek için yazılan özel mesajlardan ilk bir kaç tanesi farklıydı bu nedenle sayın Aydın35 'e göndermiş olduğum özel mesaj pek de açıklayıcı olmayabilir ;fakat işaret edilen konu incelendiğinde bunların kanun maddesi olduğu , arkadaşlarımıza yardımcı olmak için de zaman zaman yorum yapıldığı anlaşılıyor.
Elaşina is offline  
Eski04-08-06, 01:19  #7
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Özel mesaj yollayamadığım bir kaç katılımcı için özel mesajı buraya yapıştırıyorum.

İlgili ve duyarlı arkadaşlara teşekkürler

Sevgili katılımcılar ;

Yazıyaz'ın hızla büyüdüğü şu günlerde; bazı hukuki sorumluluklarımızın yazılarımız nedeniyle doğabileceğini hatırlatmak ihtiyacını hissediyoruz.
Lütfen aşağıda belirtilen konuyla ilgileniniz. Konu uzun gibi görünse de akıcı ve ilgi çekici olup sahsınızla doğrudan ilgilidir.

Konu yeni bir uygulama, engelleme veya sizin için kişisel uyarı değildir yalnızca katılımcılarla paylaştığımız bilgilendirme amaçlı bir konudur.

http://www.yaziyaz.com/forum/thread4459.html
Elaşina is offline  
Eski04-08-06, 11:54  #8
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Bir iki gündür hukuksau yazıların artmış olması sanki üyelerimiz üzerinde bir tedirginlik yaratmış gibi. Ne oluyoruz? Yeniden bir sansür poşetinin içine mi giriyoruz? Hayır Böyle bir şey yok? Daha önceki kurallarımız aynen devam etmektedir. "Düşünceye özgürlük, insana saygı!" temelli anlayışımızda hiç bir değişiklik yoktur.

Yapılmak istenen neyin hakaret olduğudur!
Forum kuralları okunduğunda şunlar şunlar şunlar yapılamaz diyoruz. Ama "şunlar" konusunda anlaşamadığımız çok oluyor. Bu hakarete girer mi, benimle alay mı ediyor, gibi duraksadığımız konularda Sn.Ease&Rebel'in devreye girmesi sanırım bu tartışmayı da ortadan kaldıracaktır.

Konu hep yazılan yazıdan site yönetiminin bir zarar görmemesi için alınması gereken önlem üzerinde odaklanmış gibi; evet, böyle bir konu da var ama asıl önemlisi "suçun" sitede olabildiğince zemin bulmaması...

Sanıyorum suç dediğimizde hakaret, alay...vb gibi durumlarda hepimiz mutabıkız. Problem ileri sürülen düşüncede bir yasal sıkıntı varsa ne olacak, düşüncesinin yarattığı kaygılarda gizli?

Burada Sn.Ease&Rebel'in bizi aydınlatması gereken nokta, bir katılımcı arkadaşımızın, herhangi bir siyasal ya da dinsel sistemi bireysel olarak savunmasının yasal bir engel içerip içermemesi sorunudur. Ben sanmıyorum; burada bir sıkıntı olmaması gerekir.

Ama aklıma şöyle bir soru da geliyor? Yasanın suç saydığı fiiller savunulamaz.
( Tam olarak doğru mı söyledim, bunu da bilmiyorim) Bu durumda şeriatı ya komünizm'i savunmak ne anlama geliyor?

Tartışmayı çok da sağa sola çekmeden, gereksiz yere de şişirmeden buradan devam edebiliriz diye düşünüyorum.
melnur is offline  
Eski04-08-06, 14:41  #9
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

siyasal sistemin savunulduğu andaki ülke koşullarına ve savunmanın sonuç ve amacına göre değişir şekilde bu özgürlük çeşitli sözleşmelerle ve anayasa ile korunmuştur. Bu konu ifade özgürlüğü ile ilgilidir.

İfade özgürlüğümüz ise şu gerekçelerle sınırlanabilir ;

Ulusal güvenlik

kamu düzeni (ordre public),

kamu güvenliği

genel sağlığın veya ahlakın, ya da başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması

toprak bütünlüğünün veya suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması

Cumhuriyetin temel nitelikleri

suçluların cezalandırılması

Devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgilerin açıklanmaması

özel ve aile hayatlarının yahut kanunun öngördüğü meslek sırlarının korunması

Ayrıca : Devletin iç ve dış güvenliğini, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tehdit eden veya suç işlemeye ya da ayaklanma veya isyana teşvik eder nitelikte olan veya Devlete ait gizli bilgilere ilişkin bulunan her türlü haber veya yazıyı, yazanlar veya bastıranlar veya aynı amaçla, basanlar, başkasına verenler, bu suçlara ait kanun hükümleri uyarınca sorumlu olurlar.
Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara
Elaşina is offline  
Eski04-08-06, 17:44  #10
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Bahsi geçen Hakaret konusuyla beraber , İfade Özgürlüğü ile Fikri Mülkiyet Hakkına Tecavüz konuları tarafımdan silinmiştir.

Sebep yanlış anlaşılmalar olabileceğini anlamamdır, Yazıyaz'ın özgürlük ortamına yanlış anlaşılma nedeniyle bile olsa zarar vermek istemem. Böylece ilk sildiğim yazı kendi yazılarım oldu

Hukuk sorumlusu görevinde başarılı olup olamayacağımı hep birlikte göreceğiz.

Herkese selamlar...
Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara
Elaşina is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 16:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)