| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İnsan ne ile yaşar?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Bugün Tolstoy'un insan ne ile yaşar isimli kitabını tekrar okudum. Geçen yılda okumuştum. kitapta çok ilginç bir bölüm var. özetle şöyle "Allah meleğini yeni dğum yapmış bir kadının ruhunu almak için yeryüzüne gönderiyor. Kadın meleği görünce canını almaması için yalvarıyor. Kocasını yeni kaybettiğini ikiz yavrularının eğer kendisi ölürse sahipsiz kalacağını yaşayamayacağını filan söylüyor. Melek kadına acıyıp canını almıyor. Allahın huzuruna çıkıyor. Allah'a kadının durumunu anlatıyor ve bu sebeplerle canını alamadığını acıdığını söylüyor. Allah buyuruyor; git ve o kadanın canını al. Ve şu üç şeyin cevabını öğren ondan sonra tekrar cennetime alacağım seni. Bu üç şeyin cevabını öğrenene kadar yeryüzünde kalacaksın. 1-İnsan ne ile yaşar? 2-İnsanın içinde ne barınır.? 3-İnsana ne verilmemiştir. melek tekrar yeryüzüne iner ve kadının canını alır . Tam gökyüzüne çıkarırken melek yeryüzüne düşer. Kadının ruhu kendi başına yoluna devam eder. Melek 6 yıl yeryüzünde insan olarak kalır. 6. yılda son soru olan sorunun da cevabını öğrenir ve allahın sonsuz merhameti karşısında şükreder? Sonra tekrar cennete kabul edilir? bu bir roman ben bu üç soruyu birde sizden istiyorum sizce ; 1 - İnsan ne ile yaşar? 2- İnsanın içinde barınan nedir? 3- İnsana ne verilmemiştir? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| 1) insan doğadan aldıklarıyla yaşar.. 2) insanın içinde barınan bilincidir.. 3) insana birçok şey verilmemiştir.. ![]() kısa mı oldu?? akılma ilk gelenleri yazdım.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
Bu kitabı ilk okuduğumdan beri hala ara ara düşünüyorum. Tolstoy bence mükemmel bir şekilde açıklıyor konuyu. Ama ben hala kavramaya çalışıyorum .O mükemmelliği. | |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
| #5 | ||
| Alıntı:
Malesef düşünemedim deseniz anlayacam da okumanız pekte önemli değil. ben tolstoyun cevabını istemiyorum kimseden. Kendimiz birşeyler bulalım insan ile ilgili. ![]() | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
| #7 | |
| 1 - İnsan ne ile yaşar? 1.temel ihtiyaclarını karşılama için yani yaşamak için yaşar. 2.Sevgi,hırs, güç, acı, kin vb.... 3.İnsanla yaşar, yani tek başına yaşayamaz ve soyunu devam ettirmek ister. 2- İnsanın içinde barınan nedir? 1.Bilinç 2.içgüdü 3- İnsana ne verilmemiştir?[/quote] 1.Mistik güçleri yoktur 2.Ölümsüzlük. (dünyaya iz bırakan insanların haricinde. ) Şimdilik bu kadar Armes, |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Insan imanla yasar dersek her sey cözülecek gibi. ama gercekten cözülecek mi acaba? Insan, akliyla yasar, icinde barindirdigi, sevgi ve nefrettir. Insana neyin verilmedigi sorusu ise, insani hicleyen bir sorudur. Insan hangi özelligi kazanamamistir dersek, bunun yaniti birden fazladir. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
İnsan varlığının özünde iman yoktur. iman bilinçli bir tercihtir. Bir öz değildir. | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| İnsan,temel ihtiyaçlarını-yemek,içmek gibi-karşılayarak yaşar.İnsanın içinde barınan,bilinci ve duygularıdır.İnsana maalesef,her sorunun üstesinden gelme kabiliyeti verilmemiştir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|