"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Paylaşmak İstediğim Birkaç Şiirim / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Söz olmak isterdim şiirlerinde hayat boyu yazdığın.. Kelime olmak ifadelenmek isterdim dudaklarında.. İsterdim yaş olup gözlerinden yanaklarına tatlı bir yolculuk.. Koşup hayatın sonuna erişmek,erişilmesi güç uzunluk.. İnsanların ışığından bedeninle gölgelenmek.. Şehrin boş sokaklarında kaldırım tası olmak sana.. Gece olmak yalnızlığını paylaşmak .. Paylaşıp hasretini gidermek ağladığın oda duvarlarının.. Yaşamak yaşatmak en güzel duyguları.. Her türlü zorluğa göğüs germek seninle.. Ve artık ebedi istiyorum şehrimin en uzağındaki seni.. Batmak nedir bilmeyen o sevgi güneşimi.. Beklemenin ötesinde taddığım taddırdığın.. Tadı damağımda kalan en güzel yaşadığım .. Hasret degil şimdi canımı böyle yakan.. Özlem değil sevdamın artmasına neden olan.. Sevildiğimi bilmek sevdiğim insandan.. Şimdi en kalabalıklarda yapa yalnızım.. Yalnızım hasretinle boğusan resminle ... 439 tarafından font biçimi ve büyüklüğünü değiştirmek amacıyla düzeltildi... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İzmir
| Sn. İnsanca kulladığınız fonttan dolayı çok net okunmuyordu. Ben gerekli düzenlemeyi yaptım, ama bundan sonrakilerde daha dikkatli olursanız çok sevinirim. Şiir gayet güzel, yüreğineze sağlık. Saygılar... __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... |
|
| #3 | |
| gösterdiğiniz incelikten dolayı tesekkür ederim bundan sonrakiler için dikkat edicem! |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Benim en çok özen gösterdiğim ve özen beklediğim konu yazım kurallarının doğru olması, noktalama işaretleri, kelimelerin türkçemizde olduğu gibi yazılması vs. Fon değişikliği ve farklı renklerde şiirde sadece okuyucunun gözünü yorar, asl olan içeriğidir diye düşünüyorum. __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... | |
|
| #5 | |
| Yıldızların kalabalıgında ayın yanlızlıgı İşte böyle bişey benimki.. Bulut gelse bile önüne gene bırakmaz gecesini.. Bilir gece olamdıkca yasamıcak… Nefes alamıcak dogamıcak birdaha Aldatırmı hiç ay geceyi… Bahar filizlenirken yaza.. Unutur geldiği kışı … İşte öle geldin girdin hayatıma Filizken aldın benliğimi Sakın Kışa teslim etme beni Bırakma gitme yesermeden . murat sevinc bas --------------------------------------------------------------------- Yüreğimin sezsizliğinde haykırıs olur yanlızlıgım Sensizliğim sen olmadıkca Roman olur bagtımın karalıgına Aldatmadıkca seni aldanmam kendimce Sayıklarken ismini her saniye yüreğim Bedenim rüyalarda dolaşır… İspatlamak için savasırım kendimle Ne kaybederim ne kazanırım Kendi boşlugumda çalkalanırken Gene sana koşup sana sarılmak isterim Seni yasarım her saniye Seni dinlerim martı çıglıklarında Vapur seslerinde .. Sana aglar bastıgımız her toprak Seni özlerken hergecem gündüzüne kavusur.. Ama ben sana kavusamam KÜÇÜGÜM!! Güneşin dogusu kandırırken geceyi Gece ayı hergün aldatırken sabahla Ben seni aldatamam kendimle bile Murat Sevinç Baş ------------------------------------ ve hayatımın baharında yapraklarımı döküyorum… çekiyorum sandalımı kalabalaık denizlerden sonsuz okyanusa. Mavisine dalıyorum ne başı ne sonu belli sonsuzlugun.. Dalıyorum gözlerimi karartıp maviliğine okyanusun.. Dalıp içinden incisini çıkartacak kadar deli… Çölde su arayan kullar gibi bedevi.. Seni anlatmaya çalışırken tüketiyorum kelimeleri.. Bittikçe kalemimin acizane mürekkebi.. Hayatımın çatlaklarından gözyaşlarımı sızdırıyorum.. Sızdırıyorum kalbimde sızlayan SENİ beyaz kağıda.. Ah çekerek bir cümle daha arıyorum seni anlata bilmek için.. Sebep arıyorum yaşamın kıyısında seni kaybetmemek için! Düşmemek için uçurumdan, düşürmemek için Bir kibrit yakıp karanlıgına dalıyorum gökyüzünün.. Dalıp seni arıyorum meçhulunde yeryüzünün.. Anlamlı anlamsız her şarkıda bir sen buluyorum.. Bulut yaşatmaya çalışıyorum.. Seni beklerken sigaramın son dumanında.. Her zehir tanesini sen diye çekiyorum.. Ve korkuyorum.. Ya biterse kelimeler hasretime yetmeyip.. Unutursan beni beklerken,içinde kaybolduğun kalabalığın hayatın.. Bilirmisin ne zordur giderken bıraktığın yalnızlığın!!!!! Murat Sevinç BAŞ 16.06.06 03:38 ------------------------------- Gene sana yazıyorum yoklugunda.. Seni yasıyorum kelimelerle… Kabul edemedim gidişini alışamadım.. Sen yokken sen yarattım dünyamda Onu taktım koluma sen diye.. Seninle gezdiğim yerleri gezdim… Göz yası dökerek gururumu ezdim .. Çaresiz gidişini düşündüm.. Gitme diyemedim, dedirtmediler Ama bitanem gidişine üzüldügüm kadar Gelişine sevinicem.. Koparamıcak hiçbir sey seni benden Can cıkamdıkca cıkmıcaksın sen bedenden Seni yasıcam her saniye .. Gelecegin günü hayal ederek. Uykusuz gecelerime son vericem.. Unutmaki ,unutamam seni Sen benim hayat öpücügüm NEFES ALAMIYORUM GEL ARTIK… Murat Sevinç Baş 13.06.2006 00:45 ------------------------------- Birgün cekip gidersen bedelsiz sevgime ihanet edip Yalnızlıgıma terk edersen beni …. Bilki uykusuz gecelerimin uykusunda … Dilsiz yüreğimin dilinde .. Gene sen hece olursun gene seni anlatır bana… Seni sayıklar bize sahit olan her canlı .. Söylenen tek kelime .. Güzel kızı ne yaptın delikanlı… Bilki seni kaybetmemin nedeni… Gidişinin ardındaki göz yasları kadar küçük… Ama gidene aglatacak kadarda büyük… Gidişin son degil bir başlagıc olur.. Bilmen gereken sudurki… Her basladıgında yüreğimde yesermiş .. Bir fidan kaybolur….. Murat Sevinç BAŞ 25.05.06 ------------------------------------------------------------- Hani sen giderken yagmur yagıyordu ya.. O yagmur hiç dinmedi gözlerimde.. Sen gittikten sonra hiçbir gece karşılayamadım.. Gündüzü getiren güneşi gülüşümle.. Seni yaşamaya acıkırken benliğim.. Bulamadım seni bıraktuğım yerde göremedim! Şimdi seni bekliyorum sonsuza zil çalarak! İçeri gir deyişini hayal ederek yaşıyorum Yıkıntılar arasında yaşayan bir savaş mağduru gibi.. Güzel günlerin geleceğini umarak ben savaşıyorum.. Kendi benliğimle kendi nefsimle.. Senin gelişini beklerken belki çok kaya yosun tutacak.. Belki ilk sözcüğünü söyleyecek bugün doğan çocuklar… Yaşarken belki çok şey değişecek,değiştirelecek.. Ama küçücüğüm sen beni unutmadıkça .. İçimdeki sen değişmeyecek.. Murat Sevinç BAŞ 14.06.06 01:10 |
|
| #6 | |
| Başlıklar birleştirildi... Şiirleriniz çok güzel Sn. insanca, yazma şevkinizin hiç tükenmemesi dileğiyle... __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... |
|
| #7 | |
| Ve hayattayım işte merhaba: gözlerim çapaklı ana kucağındayım ,n bedenim kundaklı kah sallana bi beşikte kah ayaklardayım ! anlayamadığım bir ilerleyiş var parmak uçlarımda, Hiç de yadırgamadığım bir sesin YAVRUM deyişi hala kulaklarımda, Tek derdim var şimdi yemek ve uyumak…………….. Ve gene merhaba : Elimde adlarını yeni öğrendiğim kalem ve kağıt, Çevremdekilerin benden bi farkı yok arkadaş diyorlar, Anlamını kavramaya çalıştığım şu kelime ne kadar kolay aslında…. Arkadaş arkamdan gelen demekmiydi acaba ,. Yok yok yada arkamdan vurandı galiba!!! Ve artık yazıyorum adımı benkiğimi , Kişiliğimi oluştururken habersiz elimden tutuyor biri? Dostum olcak herhalde baksana hep yanımda! Paylaşmaktı ozaman bir ekmek yada bir sigara .. Zannedersem hayatta en iyi kavradığım sözcük buydu. Sevdalarımızı konusuyoruz simdi aşklarımızı. Kirli yüzlerden uzak en saf duygularımızı! AŞK dilimizden hiç düşmeyen bize en uzak kelime ,, Beceremiyorduk ,hakkını veremiyoduk cahillik işte! Ve gene merhaba: Merhabalarla başlayan hayatımda.. En güzel merhaba hayatımın kadınına . Seni arıyordum yıllardır gecenin en ıssızında, İstanbul’un en kalabalık sokaklarında.. Yanı başımdayken göremiyordum seni ah şu gözlerim!! Neden daha evvel bakmadı ki gözlerine . Dalmadı ki ruhunun en inceliğine zamanında.. Daha evvel sarmadı ki kollarım hassas tenini AŞK:, Bu sefer anlamaya başladım galiba, Seni beklemekmiş her doğan güneşte . Avuçlamakmış göz yaşlarımı yere düşmeden , Hayatın her yaş günü pastasından Aynı dilimi pay etmekmiş sana ,bana Yeni merhabaların yüzüne çarpmakmış kapıları, Ve şimdi, İzlerken hayatımın son matinesini seninle Beklerken toprağın en soğuk yerinde gelişini. Sen duy yalnız sesimi hayatımın gülüne ELVEDA…….. murat sevinç baş |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Merak ettiğim birşey var Sn İnsanca, aydınlatırsanız sevinirim.. Bu şiiri tek kalemde mi yazdınız? Yoksa her "merhaba" ayrı bir yoğunluğun ardından mı geldi? Saygılar __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #9 | |
| Evet, okur okumaz bende Sn. il_bilge gibi düşündüm... __________________
|
| #10 | |
| öncelikle ilginize teşekkür ederim.yaşanmış ,yasanan ,yasanacak bir çok olay var hayatımızda bende bunun bi bölümü olan yaşanmış hayatımın, bu hayatta yogunluklarla gecen kısımlarını tek kalemde ele aldım sadece kendi hayatım degil hepimizin hayatı böyle gecmedimi ki?ayrıca sayın 439 bir dahaki şiir yarışmasından haberdar edinirsem sevinirim kazanma sansım olmasa bile yerimi kat ettiğim yolu görürüm şimdiden tesekkürler! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|