| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Rüyalar/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| "Her insan uyanıkken ortak bir dünyadadır, fakat uykuda herkes kendi dünyasındadır." Plutharkos, MS 46-125 Ne muhteşem bir tanımlama değil mi? Freud'a göre rüyaların amacı, günlük yaşamda bastırılarak bilinç altına atılmış, ilkel, çoğunlukla da cinsellik ve saldırganlıkla ilgili isteklerin dışa vurulmasıydı. Rüyalarda geçen öğelerin birçoğu, sembolik bir biçimde bu bastırılmış istekleri gösteriyordu. Peki ya sizce arkadaşlar? Sizce rüyalarınızda gördükleriniz, bastırılmış isteklerinizin dışa vurumu mu? __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| rüya dediğimiz bilinçaltına attığımız kötü ve hatırlanmasını belkide istemediğimiz olaylar ve durumlar olarak değerlendirildiğinde tabikide bastırılmış duygu ve isteklerin dışı vurumudur diyebiliriz.fakat,gördüğümüz her rüya üzerine bu tanımı yapıştırmak çok belirsiz bir tanımlama olacağı için bu sunuş şekli yanlıştır ve çürümüştür. her gördüğümüzü o temele oturtamıyorsak yada anlamsızlıklarla bütünleşiyorsa ,rüyaların bizim isteklerimizin amlamsızlığıyla doğrulabilir olduğu açığa çıkıyor.buda dolaylı bir yön tabiki.ama ben diyorumki hiçbir rüya ne bizim duygu ve isteklerimizle şekillenir nede bastırılmış duygularımızın rüyalarımıza kattığının önemine vurgu yapmada sorumlu tutulabileceğidir.rüya uykuya geçişte (rem) ve (nrem) halinin bizim bilinçatında bıraktığı izdir.bir yöne sabitlemek ve biz istediğimiz yada istemediğimiz şeyleri rüyamızda görürüz diye kesin birşeyin varlığından söz edemeyiz... |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| uykum geldi:) Rüyaları bastırılmış duyguların bilinç altı rehberi olarak nitelendirmek bence tam anlamıyla doğruluğu temsil etmez.Sonuçta rüyalarımızda şiddet,cinsellik içermeyen bir çok film şeridiylede karşılaşmaktayız.Günlük yaşamımızla hiç bir alaksı olmayan,başkalarına ait yaşamlarıda görebiliyoruz. Rüya konusuyla ilgili kesin bir kanıya varmak mümkün değildir.Nasılki Allahın varlığı bilimsel açıdan kanıtlanamıyor sadece inanca bağlı kalıyorsa, rüya adı koyulan zaman dilimininde bilimsel bir açıklaması bence imkansız. Tezgahlarda satılan rüya tabirleride karşılaştırıldığında bir biriyle alakası olmayan bir çok yorumla karşılaşmıyor muyuz? yoruma dayalı hiçbirşeyin kesin sonucu yoktur. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| bastırılmış düşünce kötü ve hatırlanmasını istemediğimiz olaylar denilmiş ama her rüyada kabus değil ki hatırlanılan olaylar bizi sıksın.çokk güzel rüyalarım olur benim gülerek uyanırım sabahları bence bu insanların hayata bakış açıları .. |
|
| #5 | |
| Keşke psikiyatrinin derinlikleri hakkında bilgi sahibi olsaydık da,rüyalarımızın bilgeliğinden faydalanabilseydik.Rüyalar bize,psikoljik dünyamız ve nasıl bir yol izlememiz gerektiği hakkında fikir verir.Ayrıca,bilinçaltımızın,sezgi dediğimiz mucizesinin kapılarını aralar.Bilinçaltı,sırları tam olarak çözülememiş,harika bir yapılanmadır;ondan öğrenebileceğimiz o kadar çok şey vardır ki;insanın en eski tarihine kadar uzanır.Ben freud'un görüşlerinden değil,jung'un bilgeliğinden yanayım her zaman.freud,cinselliğin içine sıkışmıştır.freud-jung çatışmasından,kendi görüşlerinizi oluşturmak istiyorsanız,jung'un konferanslarından oluşan ve freud'a yanıtlarının yer aldığı tartışmayı andıran ANALİTİK PSİKOLOJİNİN TEMEL İLKELERİ kitabını okumanızı salık veririm.Ayrıca freud'un görüşlernin,kendi nevrotizminden nasıl etkilendiğini incelemek istiyorsanız jung'un ANILAR,DÜŞLER,DÜŞÜNCELER adlı ilginç otobiyografisine göz atmak isteyenleriniz olur belki.Ben de jung'u,dünyaca ünlü ve müthiş benimseyip saygı duyduğum bir psikiyatrist sayesinde keşfettim. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
elimizdekini cözmeden anlamadan cevremizi yasantimizi gözlemlerimizi sorgulayip tanimadan eskisine; yani kurucuya, ilk kapiyi aralayana bir tekme. vuur gitsin... gelsin yenisi.Sex sektörü dünyanin her yerinde neden bu kadar güclü? 700 milyonluk islam dünyasinda zina, cinsel suclar neden hala ölümle cezalandiriliyor? 700 milyonluk islam dünyasinda neden birden fazla kadin aliniyor.? 3. dünya ülkelerinde neden cinsel suclar islenmekte? Tüm dünyada reklamlarda neden kadin malzeme olarak kullaniliyor? CINSEL ACLIKTAN DEGIL MI? Bu sorunu dünya halklari ne zaman cözmüstü animsayan var mi, 2500 yillari mi ne olacakti saniyorum, Ferud denen bir adam varmis, ardillarinin onca camurlarina ramen yasanan gercegi bunca erken haber vermis bir efsane psikolog...??? Bütün dünya sex sorununu cözdü de, bir tek hasta adam Freud kaldi ![]() Freud hakkinda da uzun birsüredir, tipki Darwin gibi recm karari alindigini zaten biliyorum. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-08-06 22:00 . | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
En azından aldığımız hanımlar kayıt altında(evli). Her gün başka bir gönülde değiliz. Ömür boyu onlarca hatta yüzlerce kadınla birlikte olduğunu söyleyen gösteriş meraklısı insanlardan değiliz. Kadınları bir zevk aracı olarak değil eş olarak görüyoruz. Haz aldıktan sonra buruşturup bir kenara atmıyoruz. Diyebilirsiniz ki sizin hiç mi yanlış yapanınız yok. Evet yanlış yapanımız var çünkü bizler insanız. Ama istisnalar kaideyi bozmaz derler. 700 milyon yıllık İSLAM TARİHİ deseydiniz doğru diyebilirdim. ![]() Saygılarımla... cevyil Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-08-06 23:08 . | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Bizzat ruhbilimciler bile psikanalizin bir bilim olmadığını tartışmaktalar. Oeidupus kopleksleri fallik dönemler vs bugün nasıl yorumlanıyor. tabi dünyada komünistte olsan kapitaLİstte olsan ataerkil zihniyetten kurtulamayan anlayışlarda sex her zaman en temel etken. Birincisi komünistlerin anlayamadığı bir husus. Freud aynı zamanda marx ı dolaylı olarak ret etmeyi gerekli kılar. Demekki tarih sınıf savaşları tarihi değil cinsel savaşların tarihi olacaktır o sartlarda. Parayı yada genel olarak fazla fazla kazanca iten güdülerin temeli nedir. Tarih seksüel türtülerin tarihi olmuyormu o zaman. Bir kapitalisti aşırı kazanmaya iten sebep ne olabilir. ee Sınıf savaşları yüzeysel bir terim olmuyormu. yada proleterya diktatörlüğü kazanma güdüsünün olmadığı bir sex güdüsümü verecek bizlere.. İnsanın derdi nedir diye sormak istiyor o zaman insan. Sınıf savaşları nedir? İnsanların daha fazla sex yapabilmek için para kazanma çırpınışları yada paraya ihtiyaç duymadan sex yapabilme çırpınışları. Kapitalist parayı sex için kazanıyor Komünist parasız seks için uğraşıyor. güzel iş. | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Rüyalar sadece bastırılmış isteklerin dışa vurumu değildir.Aynı zamanda biyokimyasal reaksiyonların yan ürünleridir.Mesela ben şunu keşfettim daha önceden.Yatış pozisyonuna göre görülen rüyaların türleri de değişmektedir veya görülen rüyaların farklı vücut pozisyonlarında görülme sıklığı değişmektedir.Demek ki şöyle bir varsayımda bulunulabilir : uyku halinde sinirsel iletim vücut hareketlerine bağlı olarak merkezi sinir sisteminin bilinç bölümünde geri beslemeler yaratıyor ve bu sayede biz deneyimlediklerimizi tekrar bir düzen olmaksızın sıralamış oluyoruz.Bu sayede hem bilgilerin kaydedilme süreleri genişliyor hem de beyin, deneyim ürünlerini her türlü kombinasyonda kullanarak analiz ve sentez yaparak kendini geliştirmiş oluyor.Mesela beyin daha önceden deneyimlediği iki farklı çubuğu bir yapıştırma kavramıyla birbirlerine bağlayabilir ve bu apriori bir sentez olup beynin kendini geliştirme yollarından biridir. Bu durumda rüyaların oluşma nedeni biyokimyasal değişimler olabilip yararları da bilgiyi muhafaza etme ve analiz_sentez yetisini artırabilmektir! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|