"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Kuranda 2. matematiksel hata Allah Yeri, gögü ve ikisi arasındakileri 6 günde yaratmış ve yorulmamıştır. Arşa egemenlik kurmuştur. (Kaf-38, Araf-54, Furkan-59, Yunus-3, Hud-7, Ahkaf-3, Secde-4, Hadid-4) 6 günde yaratmış.... Yeri 2 günde, dağları ve azıkları 4 günde ve son 2 günde 7 göğü yaratmıştır. (Fussilet-9,10,11,12) 2+4+2=8 nasıl oluyor |
| #2 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Nedense bazı arkadaşlarımız özellikle Kur'an'da geçen bazı konuları iyice araştırmadan ve tabii ehline de sormadan ceffelkalem yazıya döküyorlar. Keşke derinlemesine bir araştırma yapıp yazsalar.... haseneyn | |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| |
| #4 | |
| De ki: “Siz mi yeri iki günde (iki evrede) yaratanı inkâr ediyor ve O’na ortaklar koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.” O, dört gün içinde (dört evrede), yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti. Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, “İsteyerek veya istemeyerek gelin” dedi. İkisi de, “İsteyerek geldik” dediler. Böylece onları, iki günde (iki evrede) yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. İşte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen Allah’ın takdiridir.(FUSSİLET SURESİ- 9-10-11-12) Sayın rome gördüğünüz ve belki de bildiğiniz gibi Kuran'daki gün terimi evre manasına gelmektedir.Orijinal diyanet mealinde de bu belirtilmiştir.Amacınız ne bilmiyorum ama iyi birşey değil buna eminim.SAYGILAR... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Cehalet başka birşey demiyorum. Kuranı basit bir fen kjitabı gibi düşünmeye devam ettikçe böylesine çocukların bile gülebileceği hatalara düşülecektir. Kuranın ne olduğunu gözlerinizin önüne koyarımda , yinede bildiğinizden şaşmazsınız. Hiç ellemiyorum. Saatlerce araştırdık yazdık çizdik kimin ne fikri değişti. Git öğren diyorum kuanda zaman nasıl tanımlanıyormuş Geçenlerde sn. Orkhun da "hocalar doğru demiş sn kanaat" diyordu. kurandan birkaç ayet ile zikr kelimesini bana Anlatıyordu. Allah tesadüfen karşıma onlarca sayfalık bir dokuman çıkarttı. Alıp burda yazasım bile gelmiyor artık. Selamün aleyküme aleyküm selam yetiyor. Gerisi için idraktende öte vijdan gerekiyor. ben ne yapabilirim ki.. Biraz zeka kıvılcımı olsa neyse diyecem. Ben olsam bunun gibi yünbin tane çelişki bulurum. Tabi çelişki sayan zihniyetlere göre Didik didik edip birkaç ayetin ötesine geçemiyorsunuz. Tam ateist olacak adammışımda allah yüzüme bakmış diyorum kendi kendime. gülüyorum. Kuranı yalanlama çalışmalarına. Bari birşeye benzetebilseler... |
| #6 | ||
| Alıntı:
diyelimki gün evre olsun gene aynı durum bi ayette 6 gün(evre) diyor topluyorsun 8 çıkıyor. | |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Bu evreler kendi aralarında ayrı evrelere bölünemez mi? Bazıları aynı anda olmuş olamaz mı? Bu ayetlerden bu işlerin hangi sıra ile olduğunu, birbirini takip edip etmediklerini, aynı zamanda sadece bir işin yapılıp yapılmadığını nasıl çıkarıyorsunuz. Saygı ve sevgilerimle... Daha fazla bilgi isterseniz Kaynak: http://www.kurandaceliskiyoktur.com/?page_id=12 | |
| #8 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sayın Rome, gerçekten öğrenmek amacında iseniz buyrun daha önceki bir inceleme. http://www.yaziyaz.com/forum/thread1309.html __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #9 | |
| Sayın Rome, siz şu an çok zor bir evreden geçiyorsunuz.Size soruyorum.Allah'ın varlığını anlamak için illa ölmek mi lazım.İnsan aklı bu varlığı anlayabilecek güçte... |
| #10 | ||
| Alıntı:
ayrıca öteki konuda da bu sorum cavaba ulaşamamış | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|