"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Yeryüzünü uzatıp yaymış, beşik, yaygı, yapmış ve sarsılıp çalkalanmasın diye üzerine denge dağları dikmiştir. (Nahl-15, Kaf-6,7, Hicr-19, Lokman-10, Fussilet-10, Zariyat-48, Gasiye-19,20, Nuh-19, Enbiya-31, Nebe-6,7, Naziat-30,32, Rad-3, Bakara-22) bir şey yayılıyorsa geoit şeklinde yaymaz beşik daha çok tencereye benzemez mi bir öküzün boynuzları eksik deprem yapsın ama dağlar denge yapıyo tabi... |
| #2 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
bu yazıyı yazan arkadaşımız sadece mealden istifade etmiş ve bir de Kur'an'ın bütününe muttali olmamışa benziyor. Sadece bir ayeti ele alarak bir koni hakkında hüküm verilemez. Vaktim müsait olmadığı için konuyu detaylarıyla burada anlatacak değilim. Ancak burada şunu söylemek istiyorum: Bu tür konularda daha isabetli sonuca varmak için ilgili ayetlerde geçen kelimelerin hakiki ve mecazi anlamlarını bilmekte fayda var. Aynı şey "dünyanın öküzün boynunda olduğu" konusu için de geçerlidir. Edebiyatı ve bu disiplinde dile getirilen fasahat ve belağat konularını, dolayısıyla bu konular içerisinde yer alan hakikat ve mecaz kavramlarını bilmeden gelişigüzel ve mesnetsiz söz kanaatlerde bulunmak her şeyden önce ilmiliğe yakışmaz. Şayet bu konuda ciddi anlamda bir bilgi edinmek isteniyorsa arkadaşımızı Said Nursi'nin "Mektubat" adlı eserinin Ondördüncü Mektub'unu okumasını tavsiye ederim. Kanaatimce orada oldukça ilmi gerçeklerle karşılaşacaktır. selam ve başarılar... haseneyen | |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| 1999 zelzelesinde biz Adapazarı'ndaydık. Adapazarı'nda ova ve düzlükler hep darmadağın altından sular fışkırırken. Dağ eteklerinde oturanların hasar almadan atlattığını ve şu anda kurulan yeni Adapazarı yerleşiminin dağ etekleri olduğunu biliyormusunuz acaba. |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Orda dinlerden bağımsız bilimsel olarak yazılar yayınlanıyor. ordan dağların yeryüzü üzerindeki çivileyici etkisini öğrenin ondan sonra ... konuşalım. Benim allahın mucizesi diye bildiğim ayet allahı yalanlamakta kullanılıyor. Çok uğraşmışsınız.. ekleyivereydiniz hemencecik öküzün boynunu oraya. Nasılsa alıştık böyle sallamalara. phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-08-06 17:26 . | |
| #5 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Yalnız gözardı ettiğiniz bir durum var sayın kanaat... Dağlar yeryüzüne satranç tahtasına konan birer piyon gibi konulmuş değildir. Dağlar volkanik ve tektonik hareketler sonucunda oluşmuştur. Bu konuya benzer olarak açmış olduğum başlık için Bknz: http://www.yaziyaz.com/forum/thread3091.html __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
| #6 | ||
| Alıntı:
| |
| #7 | ||
| Alıntı:
| #8 | ||
| Alıntı:
Ne diyor kitabımız.; hoppidik avucunuza koydummu diyor. Yoksa bir süreçtenmi bahsediyor. Neredeyse kutsal kitabımızı sizlerin yazdığına inanacam :D | |
| #9 | ||
| Alıntı:
Diyanet Vakfı : Yeryüzünü de döşedik ve ona sabit dağlar koyduk.... Diyanet İşleri : Allah'a yönelen her kula öğüt ve bir belge olarak yeryüzünü yaydık, oraya sabit dağlar yerleştirdik,... Suat Yıldırım : Yeri de döşedik, oraya dengeyi sağlayacak sağlam ulu dağlar yerleştirdik. Ali Bulaç : Yeri de (nasıl) döşeyip-yaydık? Onda sarsılmaz dağlar bıraktık.... Y.Nuri Öztürk : Yeryüzünü de biz uzatıp yaydık; denge noktaları yerleştirdik.... Elmalılı :Yeri de nasıl uzatmış, üzerine sabit dağlar oturtmuşuz. E.Yüksel : Yeri ise yaydık, içine dağlar yerleştirdik.... Görüyor musunuz sayın kanaat? Size farklı meallerden örnekler sundum. Hemen hepsi bir piyon gibi konulduğunu söylüyor... __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN | |
| #10 | ||
| Alıntı:
Bunları birden bire yapmış allah. Ama unutmuşsunuz kuranda birde "zaman " olgusuna değinir. O nerde?? Yaratımla ilgili bir " gün" kelimesi geçer o nerde? "dünya senesi ile 50 bin yıl " diye geçen ayetler nerde? Onlarıda bulaydınız. Orda duruyorlar. Ama işimize gelmezler. Nasıl anlamamız gerekiyorsa öyle yapmalıyız. 4 tane kadın olayı gibi dimi??? Arkasındaki şartlar unutulur ayet tek olarak önümüze sunulur... Ben atesit olsam bunları çok daha iyi bir şekilde sunardım. Böyle basit şeylerle uğraşmazdım. Araştırın kuranı bakın zamanile ilgili neler diyor. Yaptık ettik dediği ayetleri hemenmi yapıyor olarak anlıyorsunuz. Daha çok çalışmamız lazım. Çok okumamız Çok düşünmemiz. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|