"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Freedman'dan Şiirler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Vazgecilmezimdin... Sen benim sevdiğim, Sendin benim ümidim Sen ki benim varlığım Sen benim vazgeçilmezimdin.... Eğer bir gün ölürsem Bil ki ümidim solmuş Bil ki yaşamda varlığımın anlamı yokmuş Bil ki ellerin ellerin olmuş. Bil ki gözyaşım kurumuş Bil de ağla güzelim, Gidişimin ardından İki damla gözyaşını çok görme bana Belki bir su dökersin mezar taşıma Belki bir fidan dikersin ayak ucuma Belki dua edersin Ömrünü sana feda eden bu mecnuna Mahmut Tuğrul AGSU Büyük harfle mesaj yazmak kurallara aykırıdır. 439 tarafından düzeltildi. |
|
| #2 | |
| Beklemek Beklemek isterdim her mevsim seni Nefes almak gibi aş gibi yasam gibi Kopsada dallarım ben bir cınarım Sararsa yapraklarım sarar her bahar benı Türkü tadında yaşayamak Siir yazmak gibi Her zaman olagandım Saftı sevdalarım yurek yakan asklarım Insan birilerine aşık olur Bilmezki getirisini düsunmez Birgün habersiz cekip te gidecegini Bilir esasasında yalan olan dunyayı Kendı gıbı yalan asklarını Ama umut besler yurek ister ALdırmaz amacsız cekıp de gıdenlerı Hep beklerde; gelmez olur cekıp gıtmeyecekleri Yada bir şeyleri aşk düzeyinde sever Elde edemez belki kaybeder Ben hüzünlü aksamlarda Rakı soframda zulamda peynır Mezemse yarimin resmidir Baksam da huzunlensem her aksam Aksada gozyasım yansa delı yuregım Birgün doner dıye belki; Hep bekler umut ederde Sevmekten vazgecer mıyım .... ŞAİR MAHMUT TUGRUL AGSU |
|
| #3 | |
| ...DOSTUM..... Dostlukların kaybolduğu menfaat dünyasında, Herşey karşılıklı ,yapmacık vede gönülsüz Sahte dostluklar ardında rant olmus yalan dunya Nerede?Dostum sevmelerimiz, yalan Uğruna ölümden korkmadıklarımız da yalan Yalan olmuş inat ettiğimiz sevdalarımız Hepsi geçmişte mi? kaldı...sen söyle Sen şimdi ayrı ben ayrı yerlerde Ayrı sevdalarda,ayrı yad ellerde Eller mi perişan benmi bilemem Bu yalan dunyaya....sövemem Gönül yarası bu dedim ,dinletemedim Beni benden aldı, bana düşman etti Gitti mahvetti hayatımı Cananmı perişan benmi bilemem Ben böyle sevdaya gelemem...... Yok oldu artık gülüşmeler,gönülden sevdalar, Yalan sevişmeler yapmacık yüzler...sevmeler Menfaat olmuş lanet dünya , Dostluklarmı perişan benmi bilemem Ben böyle dostlukta dost diyemem.. Sende yoksun ki... Ayrılıklar ardından ağlıyıp,anlatayım dostum Sırrımı kadem edip,mezeme ortak edeyim Yoksun artık, En hüzünlü şarkılardasın şimdi Hayal gelsede yaşadıklarımız Resimlerdesin be kardaşım, Bakıp gözlerimin dolduğu........ Yalan dunya ardındaki Baki olan ahirette gizlisin. |
|
| #4 | |
| İstanbul yanlış sevdalar durağı Sisli gözlerdeki umut özlemi Ayrılıklar ardındaki hırçın dalgam Yüreğime yanaşan vapurdaki çocuğun Tatlı sevinçle simidini böldüğü Ve yaşlı amcanın, efkarımı çektiği sigara Bölüşmeye hazır bir lokma ekmeğin Umut oldun kimsesizlere Ekmek oldun,aş oldun, tTüttün bacalarda Şimdi ayrı oldum senden Ayrı düştüğüm bu gurbet ellerde Anlıyamadığım,tadamadığım Ortaköy kahvesindeki nargilem Yok oldu bu viran yerlerde Hisar kalesinden bakınca O fatih gözlerle kıyamadığım Gurbette yoktun anlıyamadım Sözlerim düğüm oldu,gözlerimde yaş Konuşamam nafile, Sussam ; gönlüm hoş değil,biçare Senle geceler farklıydı, Aydınlıktı tüm şehir Kalabalıktı hüznüm ,kimsem olmazdı Hayalimde ,fikrimde sen Sisli buhran gecelerimde. Umutsuz yarınlarda saklı kalan Umut ışığı,dert ortağı Yalnız ve sahipsiz mi kaldın ? Sende benim gibi.... Sen istanbulsun dünya şehri Eğilme namerde Bizlere göre deği Unutma sen fakirin umudu Taşı toprağı altın, Her karış toprağında benim kanım Mukaddes diyar Şarkılarda ki ,sevda İstanbul; İstanbul yanlızların rıhtımı.... Vefasız gençliğim MAHMUT TUĞRUL AĞSU |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|