| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Ustalardan Seçmeler/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| BİR DENİZDİR YOKLUĞUN Bir denizdir yokluğun Girdaplarında boğulup gittiğim Ne bulduysam en güzel Hepsini birden kaybettiğim Ve kıyılarında ağladığım uzun uzun Bir denizdir yokluğun Ne iyiydi gitmesen, kalsan Dayasan başını omuzlarıma Unutulmaz anlar anılar götürseydik Seninle bu günden yarına Gelmeseydi ayrılıklar, dursaydı zaman Ne iyiydi gitmesen,kalsan Gittin bir kere neyleyim Nerdesin şimdi kimbilir Ne zaman yumsam gözlerimi Ah aklıma gözlerin gelir Çaresiz acılarla dolar içim Gittin bir kere,neyleyim Yokluğunun denizlerindeyim artık Girdaplarında gitgide Kayboluyorum Bir dalga geçiyor üstümden Gel tut ellerimi boğuluyorum Anlasana o en korkunç en karanlık Yokluğunun denizlerindeyim artık. Ümit Yaşar Oğuzcan petricli2 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-12-05 00:27 . |
|
| #2 | |
Yazıyaz Grup Yönetim Kurulu Üyesi Giriş Tarihi: Mar 2006
| Okulda, anladıkça başaracaksın. Yaşamda, başardıkça anlayacaksın. Gelecek mutlu-mutsuz, inanmasan da; Gözlerin yaşardıkça anlayacaksın. Özdemir Asaf. |
|
| #3 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Bu kısa dörtlüğü de hoş. Ama neden anlamak için gözyaşlarına ihtiyaç olsun? İnsanlar acı çekerek olgunlaşır ve gerçeği sadece, öyle kavrayabilirler mi demek istiyor? | |
|
| #4 | |
Yazıyaz Grup Yönetim Kurulu Üyesi Giriş Tarihi: Mar 2006
| İnsan her zaman Bir uçuruma Hazır olmalı diye düşünüyorum. Ölmeye, soğukta ve tek Kalmaya. -Kafka bunu Yaşamıştı. Ama bence Olumsuz bir tarzda- Birini bekliyorum alacakaranlıkta. Yağmur tekdüze Yağıyor. Günlerdir süren Yapışkan sıcaklardan sonra Bunu ferahlatıcı olması Beklenebilir; Nerde.. Çünkü yağmur da Yapışkan Islak Kirli. Tekim, hayatımı Düşünüyorum. Uzaktaki beyaz kız Belki beni Hiç bir zaman anlamadı. Bu belki Benim içinde böyle. Ama seviştik bazı- Odalarda. Mutlu zamanlarımızda Oldu. Ataol Behramoğlu |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Bu topigi ben açmıştım, ne güzel olmus ama American siirinin düayenlerin Emily Dickinson dan bir şiir: I hide myself within my flower, That wearing on your breast, You, unsuspecting, wear me too —And angels know the rest. I hide myself within my flower, That, fading from your vase, You, unsuspecting, feel for me Almost a loneliness |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Eniştem Şair Gültekin Kutluk'un bana yazdığı şiiri sizlerle paylaşmak isterim ![]() Akşam Olmadan Gün müsün, güne bakan mıyım ben Neden rüyaların koşar peşimden Şu aydınlık yüzün, baharın çiğ dolu sabahlarında Başkaca yaratılmış ne var daha güzel Başkaca yaratılmış, güneşin altında. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Ey parlaklığın ve ihtişâmın beşiği ve mezarı olan, Doğu’nun öteden beri imrenilen eski kıralıçesi! Ey kanlı sevişmeleri titremeden, tiksinmeden sefahate susamış bağrında yaşatan. Ey Marmara’nın mavi kucaklayışı içinde sanki ölmüş gibi dalgın uyuyan canlı yığın. Ey köhne Bizans, ey koca büyüleyici bunak, ey bin kocadan artakalan bakire Tevfik Fikret'in SİS adlı şiirinden şiirin tamamı değil aslında daha uzun ama bu bölüm çok etkileyici. İstanbul'u kötüleyen ilk şiir olarak edebiyat dünyamızdaki yerini almış. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İzmir
| ADIMLA NASIL BERABERSEM Hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların Bir dakika bile çıkmıyorsun aklımdan Koşar gibi yürüyüşün Karanlıkta bir ışık gibi aydınlık gülüşün Hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların Uzak uzak yıldızlarla çevrilmiş kainatın Karanlık boşluklarında akıp giderken zaman Adımla nasıl berabersem öylece beraberiz Seninle her saat seninle her dakika seninle her saniye Gönlümüz mutluluğa inanmış olmanın gururuyla rahat Koltuğumuzun altında birer dinamit gibi kellemiz Ve sonra her zaman her ölümlüye Aynı şartlar altında kısmet olmıyan Gerçekleri görmenin aydınlığı alınlarımızda Hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların Sen bana kalbim kadar elim kadar yakınsın.. Attila İlhan __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|