Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hayatımızdan memnun yaşamak

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski07-08-06, 17:09  #1
kalamiti

kalamiti'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Hayatımızdan memnun yaşamak

merhaba
ben dünyadaki insanları büyük çoğunluğunun sıkıntısını duyduğu bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. ben hayatımdan memnun değilim örneğin daha doğrusu işimi sevmiyorum. hergün sevmeye sevmeye gidiyorum, buna bağlı olarak performansım düşük oluyor bu da ücretimi etkiliyor, bir kısır döngü gibi bu da işten daha da nefret etmeme neden oluyor, fakat bu durumu değiştirmek için sanki elimden bir şey gelmiyor. kafam karmakarışık ve can sıkıcı, benim gibi bir çok insan olduğunu da biliyorum sizce bu durumu tersine çevirmek için 'düşünce gücü' vs yayınlar, ve bu bağlam da oluşturulmuş gruplar dernekler bir çözüm olabilir mi? yoksa insan tek başına da bir şeyler başarabilir mi?
Eski08-08-06, 12:05  #2
stream

Giriş Tarihi: Aug 2006

Mutluluğu çok uzaklarda arıyoruz da ondan mutlu olamıyoruz...Biraz pollyannacılık olacak ama sadece nefes almak bile mutluluk sebebi değil midir Her alanda mutlu olabilmek içinse insanın biraz kanaatkar olması gerekli...Ancak yapısı itibariyle insan hiçbir zaman elindekiyle yetinemez(maalesef)
stream is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-08-06, 12:11  #3
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Başaramazsın.

zihin dairesinde huzur diye birşey bulamazsın.
phidas is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-08-06, 12:12  #4
kalamiti

kalamiti'nın Avatarı

Benim bunları yazmaktaki amacım biraz da kendime isyan etmek. Olandan mutlu olmak ayrı bir şey, memnun olmadığın şeyleri değiştirmeye çalışmak ayrı şey. Burda bizim nekadar azimli hayal gücü yüksek ve kararlı olduğumuz, pollyannacılığa pek sıcak bakmıyorum memnun olmamak da insansı bir duygudur.memnun olmayacağız ki ilerleyebilelim.
Eski08-08-06, 12:14  #5
kalamiti

kalamiti'nın Avatarı

Sayın kanaat
Ne kadar adınıza yaraşır bir yorumda bulunmuşsunuz
Doğrusu, adınıza çok yakışıyor....
Eski08-08-06, 12:57  #6
stream

Giriş Tarihi: Aug 2006

Sn kanaat huzurdan değil mutluluktan bahsediyoruz ama
stream is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-08-06, 13:07  #7
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın kalamiti şöyle demiş:

merhaba
ben dünyadaki insanları büyük çoğunluğunun sıkıntısını duyduğu bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. ben hayatımdan memnun değilim örneğin daha doğrusu işimi sevmiyorum. hergün sevmeye sevmeye gidiyorum, buna bağlı olarak performansım düşük oluyor bu da ücretimi etkiliyor, bir kısır döngü gibi bu da işten daha da nefret etmeme neden oluyor, fakat bu durumu değiştirmek için sanki elimden bir şey gelmiyor. kafam karmakarışık ve can sıkıcı, benim gibi bir çok insan olduğunu da biliyorum sizce bu durumu tersine çevirmek için 'düşünce gücü' vs yayınlar, ve bu bağlam da oluşturulmuş gruplar dernekler bir çözüm olabilir mi? yoksa insan tek başına da bir şeyler başarabilir mi?
Namaz kıl. Dersem şimdi gericilikle suçlanırım.

sana transandantal meditasyonu tavsiye ederim. Günde 20dakika yapıyorsun yada sabah akşam 20 dakika.

8-10 saatlık bir uykuya eşdeğer rahatlama sağlıyorsun..
phidas is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-04-07, 00:45  #8
life
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: istanbul

yasamda en onemlı olan seydır bence yaptıklarından yasadıklarından ve hayatından memnun olmak... Cogu insan bunu gorur anlar ama bır sey yapamaz caresız bekler ama neyı bekledıgını de bılmez cunkı caresızdır...
yazarın dedıgı gıbı baslamak evet baslamak gerısı onemlı degıl...
bazen de Bukowski'ye ozenırım sadece hayatını devam ettırecek kadar calısmak ıckı alabılecek kadar para....
life is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-04-07, 17:34  #9
yasemin_18
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2007
bence ibadet etmek insana mutluluk ve huzur katar...

Alıntı:
Sayın phidas şöyle demiş:

Mesajı Göster
Namaz kıl. Dersem şimdi gericilikle suçlanırım.

sana transandantal meditasyonu tavsiye ederim. Günde 20dakika yapıyorsun yada sabah akşam 20 dakika.

8-10 saatlık bir uykuya eşdeğer rahatlama sağlıyorsun..
Saygı değer arkadaşımız namaz kıldemişş ve çok güzel bir konuya değinmiş ibadet insana huzur katar..Gericilikle alakası yoktur bence..İnsan kendini güvende hisseder,rahatlık verir ibadet...Buda insanın mutlu olmasını sağlar..
SAYGILARIMLA....
yasemin_18 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-04-07, 21:54  #10
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bir süre öncesine kadar hayatımdan memnundum. (okulu uzatmama rağmen) ama şu sıralar sadece kendi hayatımdan memnun olmak yetmiyor, başkalarının da hayatından memnun olmasını istiyorum ama elden birşey gelmiyor.

Kısaca memnun sayılırım hayatımdan.....
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı