| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Hayatımızdan memnun yaşamak/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| merhaba ben dünyadaki insanları büyük çoğunluğunun sıkıntısını duyduğu bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. ben hayatımdan memnun değilim örneğin daha doğrusu işimi sevmiyorum. hergün sevmeye sevmeye gidiyorum, buna bağlı olarak performansım düşük oluyor bu da ücretimi etkiliyor, bir kısır döngü gibi bu da işten daha da nefret etmeme neden oluyor, fakat bu durumu değiştirmek için sanki elimden bir şey gelmiyor. kafam karmakarışık ve can sıkıcı, benim gibi bir çok insan olduğunu da biliyorum sizce bu durumu tersine çevirmek için 'düşünce gücü' vs yayınlar, ve bu bağlam da oluşturulmuş gruplar dernekler bir çözüm olabilir mi? yoksa insan tek başına da bir şeyler başarabilir mi? __________________
ILIK VE SAKİN OLMALI TIPKI MEVLANA GİBİ... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Mutluluğu çok uzaklarda arıyoruz da ondan mutlu olamıyoruz...Biraz pollyannacılık olacak ama sadece nefes almak bile mutluluk sebebi değil midir Her alanda mutlu olabilmek içinse insanın biraz kanaatkar olması gerekli...Ancak yapısı itibariyle insan hiçbir zaman elindekiyle yetinemez(maalesef) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Başaramazsın. zihin dairesinde huzur diye birşey bulamazsın. |
|
| |
| #4 | |
| Benim bunları yazmaktaki amacım biraz da kendime isyan etmek. Olandan mutlu olmak ayrı bir şey, memnun olmadığın şeyleri değiştirmeye çalışmak ayrı şey. Burda bizim nekadar azimli hayal gücü yüksek ve kararlı olduğumuz, pollyannacılığa pek sıcak bakmıyorum memnun olmamak da insansı bir duygudur.memnun olmayacağız ki ilerleyebilelim. __________________
|
| #5 | |
| Sayın kanaat Ne kadar adınıza yaraşır bir yorumda bulunmuşsunuz Doğrusu, adınıza çok yakışıyor.... __________________
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sn kanaat huzurdan değil mutluluktan bahsediyoruz ama |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
sana transandantal meditasyonu tavsiye ederim. Günde 20dakika yapıyorsun yada sabah akşam 20 dakika. 8-10 saatlık bir uykuya eşdeğer rahatlama sağlıyorsun.. | |
|
| |
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| yasamda en onemlı olan seydır bence yaptıklarından yasadıklarından ve hayatından memnun olmak... Cogu insan bunu gorur anlar ama bır sey yapamaz caresız bekler ama neyı bekledıgını de bılmez cunkı caresızdır... yazarın dedıgı gıbı baslamak evet baslamak gerısı onemlı degıl... bazen de Bukowski'ye ozenırım sadece hayatını devam ettırecek kadar calısmak ıckı alabılecek kadar para.... |
|
| #9 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
SAYGILARIMLA.... | |
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bir süre öncesine kadar hayatımdan memnundum. (okulu uzatmama rağmen) ama şu sıralar sadece kendi hayatımdan memnun olmak yetmiyor, başkalarının da hayatından memnun olmasını istiyorum ama elden birşey gelmiyor. Kısaca memnun sayılırım hayatımdan..... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|