Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Takım tutmak

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski09-08-06, 21:19  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Takım tutmak

Sizce, insanlar neden takım tutarlar?
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-06, 21:24  #2
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bende merak ederim.

Dertleri ne bu milletinde bu kadar futbol meraklısıdırlar.(genel olarakta takım)
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-06, 22:26  #3
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

- Takım tutmak insanların aidiyet gereksinimlerini karşılar.
- Takımlarının başarılarını bu aidiyet duygusu sayesinde sahiplenirler. Belki de hayattaki başarısızlıklarına -bir derece de olsa- bu sayede çözüm bulmuş olurlar. Zaten dikkat edilirse en geniş taraftar kitleleri hep en çok şampiyon olan takımlara aittir.
- Takım tutmak eğlencelidir. Kendi takımınızın taraftarlarıyla güzel zaman geçirebilirsiniz. Birçoğu bu sayede eve arkadaşlarını toplayabilir ve içmek için bahane yaratabilir.
- Takım tutma sayesinde, özellikle çocuklar (ve kendini hala çocuk gibi hissedenler) birçok kahraman sahibi olurlar. Odalarını (ve hatta bazen yataklarını bile) süsyelecek bir sürü genç adam resmi kullanabilirler.
- Takım tutmak insanın şiddet duygularını köreltmesi yönünden çok yararlıdır. Özellikle bağnaz (fanatik) taraftarlar maçlarda karşı takımın taraftarlarını öldürebilme fırsatı bile bulurlar.
- Az önce Galatasaray bir gol daha attı. 5-0 (onların da biraz sevinmeye gereksinimleri var).
- Takım tutmak zeka geliştirir. Taraftarlar arasında, tuttukları takımın teknik direktöründen çok daha iyi strateji geliştirebilen bir sürü değerli insanımız vardır. Aslında bu insanlara fırsatlar verilebilse Türkiye Süper Ligi kendi başına Şampiyonlar Ligine döner.
- Takım tutmak hayatımızı renklendirir. Tuttuğumuz takımın renkleri hayatımıza hakim olur. Damarlarımızı kessek kanımız tuttuğumuz takımın renginde akar. Ama herşey bir tarafa, erkek adam renkli takım tutmaz.
- Takım tutmak hayvansal kültürü arttırır. Takım tutan kişiler, aslandan kanaryaya, timsahtan kartala birçok hayvanın ne yiyip ne içtiğini, nerelerde ihtiyaç gördüğünü, hangi iklimlerde yaşadıklarını, üreme şekillerini vs. su gibi bilirler.

Devam edecek....
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-08-06, 00:25  #4
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Ben de futboldan hoşlanmak için kendimi baya zorluyorum; ama özellikle arkadaşlarla maç izlerken baya sinir oluyorum, bağırmaları, ani hareketler yapmaları gereksiz geliyor, hiç sakin sakin maç izleyen taraftar görmedim.

Özellikle bir araya gelinip maç izleme seansları yapıldığında mekana zorla götürülen ve surat asan biri olarak maç izlenirken rahatsız edici olan kişi ben oluyorum diye Beşiktaş'ı tutmaya başladım ( Tabi şimdilik , rüşvet verilirse- çikolata,fıstık gibi... hemen takımı değiştiriyorum )

Basketbol oynadığım yıllarda bile kendi oynadığım takımdan başka bir takımı tutmak bana hep saçma gelmiştir. Anlayamıyorum bu ruhu
Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara
Elaşina is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-08-06, 17:57  #5
nada_
Forumdan Uzaklaştırılmış

nada_'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

ailemde ki herkes galatasaraylı.Bu durumda bende mecbur fenerbahçeli oldum .Önceleri pek bir şey ifade etmiyordu bana ama sonra iyice kaptırdım kendimi resmen fanatik oldum...
Öyle ki denizliye kaybettiğimiz maçtan sonra bütün gece ağladım...
nada_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-09-06, 00:58  #6
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre
takım tutmak

Hakikaten bireyin egosunu tatmin ediyor olmalı ve tabii ki bir gruba bağlanma ve aidiyet hissini.Ama genel olarak bunu abartanların psikolojik problemleri olduğunu düşünüyorum.Holiganlar gibi...Tabii ki herkesin varolma biçimi birbirinden farklıdır.Ama ben daha yararlı ve barışçıl yerlerde olmayı tercih ediyorum.O yüzden takım tutmuyorum.Marxın ünlü bir sözünü hatırlatayım.Kitlelerin afyonu futbol...
sosyologgg is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-01-07, 23:30  #7
kara_
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Takım tutmak, kimlik arayışına çözüm bulma konusunda kapitalist ülkelerin yaygın olarak kullandıkları olgudur.
kara_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-01-07, 07:37  #8
aziz86

Giriş Tarihi: Dec 2006

galatasaray'lı babanın fenerli oğlu olursanız neden takım tuttuğunuzu anlarsınız..sürekli atışmalar,kaybedilen maçlardan sonra odadan çıkmamalar,kazanılan maçlardan sonra hiç konuşmayıp konuşmaktan beter etmeler vs... yada arkadaslarınızla hep beraber baç izlemeye gittiğnizde(hepsi aynı takımı tutan) beraberce üzülüp beraberce sevinme gibi durumlarla belkide hayatınızda birtek orada etrafınızdaki tüm insanlarla aynı duyguları taşırsınız
futbol bence bir tutkudur ve insanı kolay kolay bırakamaz...bugüne kadar kim bilir kaç kıza aşık oldum ama futbola ve fenerbahce'ye olan sevgim zerre kadar azalmadı
aziz86 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-01-07, 20:31  #9
TURKOMAN
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jan 2007

7 yaşından beri FENERBAHÇE yi tutuyorum
dayımın oğlu zorla FB li yapmıştı

hatırlıyorumda
-FB bayrağı görmüş ve dayı oğluna bu ne demiştim
oda bendeki FENERBAHÇE li olabilecek hisleri görmüştü
ve
-bundan sonra Fenerbahçe yi tutacaksın
beşiktaş la Galatasaray denilen iki takım var bunlar gol yediğinde sevineceksin attıklarında üzüleceksin demişti

zamanla FB sevgisi arttı
bazı dönemler oldu
5-6 yıl öncemiydi Oktay Derelioğlu bizdeyken Gaziantepspora deplasmanda 5-1 yenilmiştik
o zaman çok sinirlenmiştim bir iki gün FB yi bırakmıştım

ama sonra tekrar FB ye sarıldım
maçlarda rahip ceza sahasına girildiğinde 30-40 metere kala bile heyecenlanıyorum
TURKOMAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-01-07, 15:40  #10
arkadascaa
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Buda başka bir aşk.
Kimi çok sever kimi az sever,
kimi de diğerinden nefret eder.

Maçları izlediğimizde görüyoruz ki pek çok kişi stres atmak için stadlara koşuyor..kavga etmek için gidenlerde ayrı (balta ile maça gidilir mi )
Adam sanki ormana ağaç kesmeye gidiyor.
Bu soru tam o kişiler için
ve neden takım tuttuklarını bende merak ediyorum.

Ben takım tutuyorum.Neden?
Aslında bunun cevabını bende bulamadım
ne maçlarına giderim nede kahveye gidip lig maçlarını takip ederim
açık kanalda yayınlandığında hem basket hemde futbol karşılaşmalarını zevkle izlediğimi söyleyebilirim.

Zamanla içinde bir sevgi oluşuyor sanırım
arkadascaa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı