| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Engin Ardıç İsrailci yazı yazdı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2005
| Engin Ardıç İsrailci yazı yazdı Engin Ardıç İsrailci Yazı Yazdı Kaynak:aktifhaber.com"Sekiz çocuklu ailenin alt katına roketatarları dizeceksin, sonra da bombayı yiyince “İsrail sivilleri hedef alıyor” diye ağlayacaksın... Atma Arap, din kardeşiyiz!" Engin Ardıç/AkşamDürüst olun İsrail saldırısının başladığı günden beri Türk basınını ilgiyle izliyorum. Türk basını, elbette “esas olarak Müslüman olan” okurunu gıdıklamak için, İsrail’e verip veriştiriyor. Duygu sömürüsü yapıp para kazanacak. Bu doğaldır. Üstelik İsrail’in “sivil öldürmesinin” savunulacak hiçbir yanı yoktur. Fakat bu bir savaştır, ve savaşlarda siviller de ölürler, kadınlar da, çocuklar da... Berlin bombardımanında hayvanat bahçesinin aslanları da kaplanları da, filleri de maymunları da ölmüştü. Yazının devamı için tıklayınız |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Peki bu Engin Ardıç kimi gıdıklamak için yazı yazıyor. "İsrail bize bakıp politika değiştirmez" diyor, insan hiç mi kendine değer vermez,hiç mi kendine saygı duymaz. Bu kadar mı satılık bir insan yahu. Sözüm ona realist konuşuyor. Siviller öldürülebilirmiş gerekçeye bakın, özrü kabahatinden beter, "O zaman, Alman çocuklarının ne günahı vardı? Geceleri İngiliz uçakları, gündüzleri Amerikan uçakları durup dinlenmeden Almanya’yı bombaladığında kaç milyon kadın ve çocuk öldü, biliyor musunuz?" Sanki o iyiydi de, bu kötü oldu diyoruz. Yuh demekten kendimi alamıyorum, biri beni durdursun. Saygılarımla... __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) cevyil Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-06 20:42 . |
|
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Engin Ardıç, bildiğiniz gibi en uç noktada sol ideoloji karşıtıdır.. Bu bakımdan Amerika'nın, İsrail'in yani Emperyalizm'in yardakçılığını yapması kimseyi şaşırtmamalı.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #4 | |
| Emperyalizm yardakçılığı yapmasına şaşırmıyorum da, bu mevzuyu bile bu kadar vahşice algılamasına hayret ettim. Tanimasak İsrail'de doğdu diyeceğiz. __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Zaten önemli olan savasin asil nedeni ve bu savasin hic baslamamis olmasiydi. Cagimizda savaslar, 300 yil önceki gibi kusanmis askerlerin düz bir ovada karsilasmalari gibi olmuyor. Simdi oturduk yeden savasin bicimsel olarak nasil yürüdüg üzerine konusmak kadar anlamsiz bir muhabbet olamaz. Önce savas karsiti miyiz degil miyiz? Eger bir tarafin yok edilmesi düsüncesi bizde hakim ise, savas karsiti degilizdir. Yani firsati ele gecirdigimizde elimizden geleni biz de arkamiza koymayiz anlamia gelir bu. Iste büyük osmanlicilar, yeni osmanlicilar, din devletcileri; hepinize soruyorum Bir ulusunun yayilip büyümesi, eski halini almasi, kendi deyisleriyle dünyayi hakimiyeti altina alma hayallerinin provasi, ortadoguda yapiliyor. Buyrun, örnek alin. Seriat yanlilari da, din yayama adina, farkli inanctaki ülkeleri hükmüne gecirme anlayisinin, su gördügümüz savastan farki ne? Emellerimize ulasmak icin, israilin yaptiklarindan farkli sey düsünüyor muyuz düsünmüyor muyuz. Her savasin stratejisi, karsi tarafi yok etme emeli üzerine kuruludur. Yok canin biz sivillere ellemeyiz filan yok. Savaslar anti emperyalist özellige sahip olduklari kadar da; tersini de cagirdigi gibi, sonucta her iki taraf icin bir var olma mücadelesidir. Her zaman oldugu gibi hirslarin bedelini halklar öder. Cünkü böyle bir savasin yasanmamasi icin hic bir sey yapilmadi, adim adim buraya gelisi tüm dünya izledi. Bu anlamda Ardic´in yazisini kati gercekci buluyor ama kazanacak olan tarafdan yazdigi icin elestiriyorum. Cünkü yazi savas karsitligi adina hic bir özellige sahip degil, yalnizca patlamis bir sarapnelin serseri parcalarinin nereye düstügünü anlatmis. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-06 21:58 . |
|
| #6 | ||
| Sayın canugur nedir bu Osmanlı hazımsızlığı biz şiş diyoruz, siz kaval diyorsunuz. Velev ki dediğiniz gibi olsun dedelerinin suçunu, bu çocukların çekmesi çok mu doğru. Tüm dünya dediğiniz zaten Yahudi'lerin azılı uşaklarıdır. Osmanlı kimi soykırıma tutmuş, çoluk-cocuk, kadın-erkek, genç-yaşlı ayırımı yapmadan kimi kıyıma uğratmamıştır. Bugün hala Türkiye'de Hristiyan, Yahudi vs. yaşamaktadırlar. Biz bu insanlarla savaş vermedik mi? Hangisinin beşikteki çocuğuna kıydık. Alıntı:
Biz kimseye zorla Müslüman ol diye dayatma yapamayız. Sadece anlatırız,tebliğ ederiz. Benimseyen kendisi bu yola girer. Savaştığımız zaman da yeryüzünde bizim kadar kurallarına riayet edip savaşanı bulamazsınız. Saygılarımla... __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Bir topik açıyorum... Ayrı bir topikte yazalım. | |
|
| |
| #8 | |
| Ben gerekli mesaji verdim sn cevyil Osmanliyi hazmedecek olanlardan biri ben degilim. Ayrica baslamis bir savasin sekli üzerine tartismak kadar büyük budalalik olamaz. Bunu da yazmistim. Yok biz yapmamisiz da. vb.. filan vb.. birakin bunlari. anlatir teblig edersiniz, yine yok derse ne yaparisiniz bakiyim, ya birakin bu bos sözleri... Tartismayi da gereksiz yer cekistirmeyin ![]() haydi saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Önemliydi. Ama kimse bunun üzerinde degil durmayi aklina dahi getirmiyor. Olay israil Lübnan; ya da, siyonizm ile islam davasina dönüstürülmeye calisiyor ki; emperyalizmin de cekmek istedigi alan budur. bu cabadan zararli cikacak islam dünyasidir. Taritisma emperyalizmin genel karakteri ve düyada ne yapmak istedikleri yönünde olsaydi, israil´nin savas seklinden cok savasin derhal nasil durmasi gerktigi üzerine düsünceler tartisilirdi. Ama duygusalca kin kusarak, lanet okuyarak kendini tatmin etmeyle savas sona ermez. Savasi bitirecek düsünceyi gelistiremeyenler ne yazik ki ayni yerde yakinmalarina devam ediyorlar. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #10 | |
| Sayın canugur benim sizinle aynı görüşü paylaşan bir sürü arkadaşım ve saygı duyduğum bir sürü insan var. Ben bu insanlarla sürekli konuşuyorum. Beşeri münasebetlerime devam ediyorum. Size göre, gidip ümüklerini sıkmam gerekirdi. Sadece görüşleri farklı diye bir insana ne yapabilirim ki. Ve ayrıca savaşın başlamaması gerekirdi diyorsunuz. Irak defalarca nükleer silahı olmadığını belirtmedi mi? Ardından bunu saldıran terbiyesiz aygırlar da kabul etmedi mi? Niye hala Irak'talar? Ya hu adam gözünün üstünde kaş var deyip saldırıyor. Hiç bir şey bulamazsa kendi uyduruyor. Peki ne yapmalıyız. Savaş başlamadan oturup nasıl olsa savaşacağız, bari ne şekilde savaşacağımız konusunda anlaşalım mı, demeli idik. Sizce bu şavaşın şekli durdurulmasına sebep teşkil edemez mi? Tartışmayı alıp son derece gereksiz yerlere çeken bence sizsiniz. Saygılarımla... __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) cevyil Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-06 22:38 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|