"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Toprakhan'dan Şiirler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| KARADENİZ Buralar çok yeşildi bir zamanlar Yağmuru da boldu güneşi de Kış başka güzeldi çamlarda beyazlardı İşte benim memleketim böyle bir yerdi Yaylaları ovaları şenliklerle güzeldi Dağları büyüklüğüyle büyülerdi İnsanları çok sıcak birazda hırçındı Tabi karadeniz di asıl hırçın olan Çernobil belası uğramadan önce idi Şimdi ne yaylalar şen ne insanları hırçın Durdu hayat durdu atan kalpler bir bir. Aklıma gelmişken o Karadeniz gerçekten karardı Gencecik gözler kapandı açılmaksızın Kabristan oldu o güzelim ovalar Artık şenlikler değil mevlidler okunuyor yaylalarda Gözü yaşlı anne baba kardeşler ağlaşıyor başında Ne olur doktorlar bulun şu çareyi artık Bir bir gidiyor benim laz kardeşlerim Bitiyor kara denizim artık dalga yapmıyor Gitmesin kardeşlerim genç yaşta toprağa Ne olur duyum sesimi ben KARADENİZ…… |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| GİTMELİYİM Bugün kendimi iyi hissetmiyorum birazda yorgunum Ellerim üşüyor, ayaklarımda derman yok adım atacak Çıkmam gerek dışarı yoksa patlarım evde yalnız Kalabalığa girmem gerek o sesleri duymalıyım Sanırım biraz gayret etsem kalkacağım ayağa Kapının arkasında onun bastonu olacaktı Bugünde üçayaklı çıkayım fark etmezler beklide A a ellerim neden bugün biraz daha soluk ve buruşmuş Şimdi o olacaktı girerdi koluma gezdirirdi delice Alışverişi çok severdi önce alır sonra beğenmezdi Mutlaka o sahil kenarındaki balıkçıya uğrardı Her gezmeye çıktığımızda durmadan martıları konuşurdu Bazen gidiyorum onu görmeye tabi elimde her zaman papatya Çok severdi kokusunu onunla oyun oynamayı Ne zaman sevmiyor çıksa çiçek bu nerden bilecek derdi Şimdi evini sevdiği çiçeklerle süsledim kokusunu özlemesin Sanırım bugün de çıkamayacağım sokağa tek başıma Bazen düşünürüm onun yanına bir ana önce gitmeyi Çok özlüyorum gittiğimde konuşuyorum dinliyor, ama seslenmiyor bana Havada karardı şurada biraz yiyecek bir şeyler vardı Uykum geldi hadi yatağa yılların yorgunluğu Kendimi sabah daha iyi hissederim belki o zaman Atarım kendimi dışarıya atar o sahildeki lokantaya giderim Martıları izlerken onu görürüm belki bir haber getirmişlerdir ondan bana GEL ARTIK DİYE………. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|