"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Devrimcilikle Alakalı Sorum.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Merhaba Can Kardeşler... Benim şu anki ruh halim itibari ile, berbat bir durum yaşamaktayım... Benim ailem, Tam manası ile Muhafazakar, Sağcı, Soldan ve Komünizmden Nefret eden bir aile..Bütün çevremde Aynı şekilde... Ben Ne zaman Deniz Gezmiş ile Alakalı bir konu açsam, sinirlilikle, kötü sözlerle konu kapatılıyor.AMa ben Deniz Gezmiş'in, Mahirin, Yusuf'un Hayranıyım.. Şimdi Sizlere soru soruyorum.. Namaz Kılan, Dinini çok iyi bir şekilde yaşayan, Muhafazakar insan DEVRİMCİ olabilir mi ? Neden Sağ Kesim, Muhafazakar insanlar, Devrimcilerden nefret ediyor ! Bu sorular Benim kafamı, daha bu yaştayken perişan ediyor. Ne olur Abilerim, Can Kardeşlerime bana akıl verin, yol gösterin... Saygılarımla.... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Devrimciler arasında namaz kılanlara rastladım. İbadet edenlerede. Fakat nihayetinde devrimci olmak (sosyalizm anlamında) Felsefi olarak D. Materyalizmden bağımsız bir davranışı yada inanaışı ne kadar etkilemesede Tarihi materyalizmin kehanetlerine inanmayı gerektirir. Elbette aksiyonerliktir devrimcilik. Felsefenin F. si bile F. de kalır. Ama İnsanı devrimci olmaya iten kaçınılmaz sebeplerden biride. "Bilimsel sosyalizm" denilen marx ve engels in teorileridir. Bu teoriye göre dünya kaçınlmaz bir şekilde proleterya diktatörlüğüne dönüşecektir. Başka türlüsü fantastik bir hayalcilik olacaktır. Marks eski sosyalizmi ütopik sosyalizm olarak adlandırır. Devrimci olmak her ne kadar aksiyonerlik olsada eninde sonunda kişiyi D.Materyalizmin kucağına atar. Ondan sonrada insan yeni inandığı dinsizlik tanrısından asla kurtulamaz. Sen Denizler edebiyatının , direnişin hayranlığındasın. Hayranlıkla bir yola çıkılmaz. Önce bunu sorgula ailen neden komünizme karşı. Tipik bir burjuva ailesimisiniz. Yoksa manevi değerlerin birer sonucumudur bunlar. Heveslerle bu işler olmaz akıl yoluyla olur. Akılda elbette okumakla öğrenmekle mükelleftir. Sen öğrenmene hiçbirşeyden etkilenmeden devam et. Ailendeki güzel şeyleri örnek al. Yanlış şeyleride tesbit edip onları düzeltmeye çalış. İşte o zaman devrimci olmuşsun demektir. |
|
| #3 | |
| Gerçekten Açıklamalarıza Minnettarım.Bende aynen sizin gibi düşünüyorum.Bu halkı, bu memleketi bir yerlere getireceksek, Emperyalist ve işbirlikçilere Karşı koyacaksak, Bunu ancak ilim sahibi olarak yapabiliriz. Tezata düşersek, sadece dilimizde kalır... Ailem, tipik bi burjuva sınıfı değil, ama Milli & Manevi değerlerimize tam manası ile sahip çıkmaya çalışan bir ailedir. Faşistlerede tam manası ile karışdır. Türk Kürt Ayrımı Kesinlikle yapmazlar, benim ve sizin mantığınız onlarında mantığıdır diyebilirim. Bu Memleket hepimizin derler, Ama nedenini anlayamadığm bir şekilde, Deniz Gezmiş'in Mahir'in Hüseyin'in karşısındalar gibi duruyor.Komünizm hoşlarına gitmiyor. Nedenlerini araştıracağım inşallah.. Saygılarımla |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| devrimci mücadelenin yani bozuk köhne düzeni değiştirmek mücadele ile olur... Dünya halkları yüzyıllardan beri (Emperyalizme,Faşizme,Kapitalizme,Siyonizme..) karşı mücadele etmektedirler, ve zaman içerisinde anlaşılıyorki bu mücadelenin bir inançla zafere dönüşme olanağının olmadığını benimsediler.. Ve kaldı ki devrimciler ezilen dünya halklarının öncüleridir.. |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
![]() | |
|
| #6 | |
| Hepinize mesajlarınız için çok çok teşekkür ediyorum... Bu yolda yılmadan bıkmadan ilerleyeceğim inşallah... Saygılarımla.. |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Birincisi yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada muhafazakarlık yapısı gereği devrimciliğe karşıdır.Doğal olan da budur.Burada sanırım sen muhafazakarlıktan sağ-dindar görüşlü olmayı devrimcilikten ise sosyalizmi anlıyorsun.Şimdi sadece isimleri bile karşıtlığı açıklamakta.Devrimcilik bir şeyleri değiştirmekle muhafazakarlık ise korumakla ilgilidir.Ancak siyasal yelpazenin her iki tarafında da muhafazakarlık ve devrimcilik oluşabilir bu ayrı bir konudur.Yani solcular da "muhafazakar" olabileceği gibi sağcılar da en azından "ihtilalci" olabilirler.Tarihte örnekleri çoktur. Din meselesi ve diğer konulardan önce bence bir şeyi bilmekte fayda var:kendisini devrimci olarak gören ve böyle hisseden bir insan öncelikle hoşgörülü ve açık fikirli olmalıdır.Marks ta dahil olmak üzere sosyalizmde kimse tanrı değildir.Kimsenin görüşleri değişmez kural değildir.Herkesin solu sosyalizme farklı bir bakışı vardır ve olmalıdır.Bu yüzden dindardan sosyalist olmaz mantığı tam olarak anlattığım "muhafazakar solculuğa" bir örnektir. Gerçekten devrimci olmak ve daha da önemlisi topluma faydalı bir insan olmak için okumak araştırmak ve kendi özgün fikirlerini ortaya koymak gereklidir. Hiç kimse sana ne olduğunu ve ne olamayacağını söyleyemez.Buna ancak sen karar verebilirsin.Ancak karar verdiğin şeyin sadece vitrinine değil tüm yapısına bakar öyle karar verirsen daha iyi bir adım atmış olursun.Denizleri sevmek iyi bir şeydir.Ancak niye sevdiğini bilmek ve kendinin de aynı şeyleri gerçekten sevip sevmediğine karar vermek daha önemli bir şeydir. Saygılar.. | |
|
| #8 | |
| Arkadaşım bu verdiğim linkten ayrıntılı bir biçimde sosyalizm ve din konusunda sosyalistlerin duruşunu anlayabilirsin.http://www.kurtuluscephesi.com/lenin/dintr.html lenin bunu çok güzel bir biçimde özetlemiş.. |
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Dostum: Kendini bulmaya başlamıssın.Seni çok iyi anlıyorum.Ailenin öyle düşünüyor olması seni rahatsız etmemeli.Ailenle ilgili bu türden daha birçok sorun ya- şayacaksın.İnanki senin çoçuğunda benzeri sorunları senle yaşayacaktır. Bilimsel düşünmeyi tam kavradığın noktada bütün bu sorunlarından arına- cağına ve tüm bunların aslında bir tek birey için zor da olmadığını görecek- sin.Okuduğum kadarıyla da epey yol almışsın.Bilime inanmaya devam. |
|
| #10 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| http://www.yaziyaz.com/forum/showthr...highlight=aile Bu konu da fikir vermek açısından yararlı olabilir. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|