"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ay'a insan ayağı değmemiş !

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski12-08-06, 16:03  #1
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ay'a insan ayağı değmemiş !

Ay'a ayak basma yalanı 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200%Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım..." Neil Armstrong'un 37 yıl önce dünya tarihine geçen bu sözünün artık hiçbir kanıtı yok.Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım..." Neil Armstrong'un 37 yıl önce dünya tarihine geçen bu sözünün artık hiçbir kanıtı yok. O anın orijinal görüntülerinin, NASA'nın Maryland'deki üssünde kaybolduğu ortaya çıktı. Avustralyalı bir bilim adamı tarafından ortaya çıkarılan olay, "ABD Ay'a gitmedi. Görüntüler stüdyoda tezgahlandı" tezini savunan binlerce komplo teorisyenini de sevindirdi. Teorisyenler, NASAnın sırrını örtbas etmek için kasetleri ortadan kaldırdığına inanıyorlar.

Tarihi önemi çok büyük
Ay'dan gelen görüntülerin tarihiyle ilgili bir araştırma yapan Avustralyalı bilim adamı John Sarkassian, NASA'ya başvurarak kasetleri izlemek istediğini söyledi. Ancak tüm aramalara rağmen kasetler bulunamadı. Hiç kimse kasetlerin yerini bilmiyordu. Bu olay bilim dünyasını ayağa kaldırdı. Bilim adamları şimdi büyük bir engelle karşı karşıya olduklarına inanıyorlar. Orijinal görüntüler, manyetik bantlara kaydedildiği için bozulma riskleri çok yüksek ve bir an önce bulunup dijital disklere kaydedilmeleri gerekiyor. Yoksa, gelecek nesiller, insanlık için büyük adımları sadece bozuk televizyon görüntülerinden izleyebilecek.

Detaylar görülemiyor
20 Temmuz 1969'da gerçekleşen seyahat, NASA'nın zamanın son teknolojisiyle üretilen kameraları tarafından canlı olarak yine NASA'nın Kaliforniya ve Avustralya'daki televizyon istasyonlarına gönderildi. O zamanlar bu görüntüleri işleyecek teknolojisi olmayan televizyon kanalları ise orijinal görüntülerin yansıtıldığı perdelerden çekim yaptılar. Bu nedenle detaylar, orijinallerindeki kadar net olarak görülemiyordu. Manyetik bantlı video kasetlere kaydedilen orijinal görüntüler ise 1970 yılında ABD Ulusal Arşivleri'ne kaldırıldı. Ancak görüntüler, 1984'de hiçbir neden belirtilmeden Maryland'deki Goddard Uzay Üssü'ne taşındı.

Stüdyoya mı ayak basıldı?
Komplo teorisyenlerine göre aya hiç gidilmedi, tüm görüntüler bir stüdyoda çekildi. ABD, SSCB ile bir uzay yarışına girişmiş, rakip uzaya insan göndererek öne geçmişti. NASA da buna karşılık, Ay'a gittik yalanını uydurdu. İşte komplo teorisyenlerinin iddiaları:

70 kilo olan Neil Armstrong, yüzeyde derin izler bırakırken, 1 tonluk uzay aracı neden hiçbir iz bırakmıyor?

Astronot gölgede kalmasına rağmen nasıl bu kadar net ve parlak görülüyor?

Güneş gibi çok uzak bir ışık kaynağından bu kadar güçlü bir ışık gelip de taşların bu şekilde gölge yapmasına neden olamaz. Ama stüdyodaki spotlar yapabilir.

Kaynak: www.vatanim.com.tr.486
goodfather is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-08-06, 16:12  #2
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Komplo teorileri. Bir takım süslemeler yapılmış olsada Ay'a çıkılmıştır.
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-08-06, 16:17  #3
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Hmmm, demek ki aya inilmemis..
yani, ay ile dünya arasinda bir yere filan mi inildi demek istiyor bunlar:-)

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-08-06 16:28 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-08-06, 16:34  #4
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

Hmmm, demek ki aya inilmemis..
yani, ay ile dünya arasinda bir yere filan mi inildi demek istiyor bunlar:-)
Dünya'da bir yere ayak bastılar. Nasa'da bir stüdyoya mesela.

Aya gidilmediğini düşünüyorum ben. Hatta buna inanıyorum. İşte kanıtım.

http://www.youtube.com/watch?v=BDs23...related&search=
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-08-06, 19:38  #5
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

http://www.youtube.com/watch?v=BDs23...elated&search=
Bu çekim herhalde buyuk bir kanıtdır ama daha önceleri one sürülen kanıtlarda gayet mantıklıydı.

1)Nasa aya gerçekleştireceği bu proje için yeterli teknolojiye sahip olmadığı.
2)Soğuk savaş dunyasında,Rusya'la olan yarışta,boyle bir projeye gerek duyulduğu.
3)O yıllarda ki mevcut fotoğraf filmlerinin,ayın yüzeyinin sıcaklığını kaldıramayacak yapıda olduğu.
4)Amerika bayrağının dalgalanması.
5)Semada bir tane bile yıldızın olmaması

Yanıtlanması beklenen cevaplardı.Bir komplo terorisinden ote Amerika'nın harcadığı günün şartlarına gore bayağı yüksek maliyetli bir Holywood filmiydi.Amerika abimiz yapar bole şakalar.

EoS Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-08-06 19:42 .
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-08-06, 23:08  #6
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

komplo teorisi midir değil midir bilinmez ama geçen 40 yılı aşkın süre içerisinde teknolojideki onca gelişmeye rağmen Ay'a bir daha ayak basılmamış olması hep kafamı kurcalamıştır.
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-08-06, 00:44  #7
zeytin
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

http://www.youtube.com/watch?v=BDs23...elated&search=
bu filmin geçen sene çekilmediği ne malum.
bence bu bir kanıt değil.
zeytin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-08-06, 14:00  #8
Maurad

Maurad'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Hareket Halinde

Aya çıkdılar mı çıkmadılar mı önemli değil.Önemli olan tüm dünyayı kandırmış olmaları.Herkes Amerikanın aya çıktığını düşünüyor.
Biz çıksak ne olurdu diye düşünelim.Aya ilk ayak basıpda yere tüküren bir Türk olurdu herhalde.Mangal yakma projesi.Nasıl sigara içecem problemi.
Uzay aracının tuvaletinin tıkanması sonucu ayda müsait bir yere işenmesi.
Bakın ben bile bir Türk olarak Türklerin uzay macerası ile dalga geçiyorum.
Halbuki Amerikalılar çıkmasalar bile çıkmayı deneyecek cesarete ve özgüvene sahipler.Önemli olanda bu.Amerikan halkına övünecek bir şeyler vermek.
Eski13-08-06, 14:10  #9
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Ay´a ayak basma olayini 40 yil sonra kanitlama yöntemine basvuruluyorsa; bu, spekülatif komplo teorilerinin en basarisizidir demek isterim

40 yildan bu yana dünyada hic mi biim insani, uzay arastirmacilari yoktu da, 6 milyar insani sasirtacak bir Avustralya bilim adami cikiyor ortaya.

Tüm bilim insanlari ve özellikle Hawkins aptal miydi diye sormak geciyor icimden

Ama gördügüm kadariyla kimse, aya inilmis olmasini pek istemezmis gibi, on binlerce bilim insaninin gözleri önünde olan bir seyin sütudyo filmi olduguna inanamak istiyor gibi

Bari aya inildigine inananlar inanmayanlar diye bir anket acilsaydi...

Nasa´nin yerinde ben olsam da, filmleri bulamadik derdim???
Eski14-08-06, 01:26  #10
aydın_35

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

Ama gördügüm kadariyla kimse, aya inilmis olmasini pek istemezmis gibi, on binlerce bilim insaninin gözleri önünde olan bir seyin sütudyo filmi olduguna inanamak istiyor gibi
Aya inilip inilmemesi kimin indiğiyle çok yakından ilgili. Amerika'nın bu işi başarmış olmamasını dilerdim elbette. Adım gibi biliyorum ki Amerika bu büyük adımı insanlığın yararı için atmadı.
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı