"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| İnsanoğlu ve namus / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Namusa tüm erdemlerin zirvesi olarak bakarım. İnsan elbette namus sahibidir. Onur sahibidir. Ama insanoğlu... Atom bombası insanı nasıl değerlendirmemize yol açabilir açmalıdır? Nazizmin böyle bir bomba geliştirme ihtimalini araştırmak için yapılan bir çalışma (manhattan projesi) Bir başka ulusu vurmuştur. Siviller ölmüştür. Ben sadece ABD yi suçlamıyorum. Aynı bombayı 1949 da sovyetlerde geliştirdiler. 1953 te ise ABd hidrojen bombasını geliştirdi. Bu bombanın denemelerinden önce evrendeki tüm hidrojeni tetikleyerek kainatın yok olmasına yol açabileceğine dair birçok uyarılara rağmen insanoğlu bunu denedi. Emperyalizm bunu yaptı. Komünizmde bu bombayı yaptı. Gerektiğindede karayipler krizinde olduğu gibi kullanabileceğini de ilan etti. şimdi aynı bombayı İranda yapmak üzere... Yani siyasal islam. İnsanlığı düşünen herkes! bubombayı yapmak istiyor. Ben şuna inanıyorum. Tüm savaşlar allaha karşı açılmıştır. Hakkın savaşı olamaz. Yeterki nefsi müdafa olmasın. bunun haricinde (nefsi müdefa) Yeryüzünde kan döken tüm sistemler adı sanı ne olursa olsun hangi kutsal amaçlar için yapılırsa yapılsın. Allaha karşıdır. Allahın kullarına saldırı allaha saldırıdır. Bunlar benim kişisel inancımdır. İnsanoğlu olarak böyle bir vahşetin altınada imza atabildikten sonra hangi değerlerimize gerçek anlamda sahip çıkabiliriz... İnsanoğlu olarak insanoğluna ve doğaya karşı bu ihanetimiz bizleri namussuz yapmazmı? İnsan olarak değil insanoğlu olarak namuslumuyuz? Sizden öğrenmek istediğim bu. Saygılar. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Insan denen memelinin kafasindaki namus kavrami; iffetten, kadin bacaklarindan siyrildigi anda, asil namussuzlugu görecektir sayin kanaat. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Biraz daha açabilirmisiniz. bundan gerçekten yararlanabileceğimizi düşünüyorum.(sizin fikirlerinizden) Biz insanoğlu olarak bazen gerçekten....... yız gibime geliyor.. noktalı bölümleri isteyen istediği gibi doldurabilir. | |
|
| #4 | |||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|