|
|
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| ![]() Biraz felsefe yapalım. Allaha inananlar için sorun yok inanmayan arkadaşlar bir süreliğine inansınlar. İmajine etsinler var olduğunu Sorum şu; Sizce bu çocukları öldüren bomba yada merminin bir müslümandan yada bir yahudiden yada bir ateistten atılmış olması YARATICI için önemlimidir? tüm arkadaşlardan istediğim bu. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Yaratıcı için önemli olmamalıdır. Yani bu katliamı yapan kişi sözgelimi Müslüman ise, bu katil için hafifletici bir neden olmamalıdır. Başka bir deyişye; bu katliamı yapan kişi -yaratıcı açısından düşünüldüğünde- en kötü olasılıkla ateist bile olsa, yaptığı iş üzerinden yargılanmalıdır. Ancak bunların hepsi birer olasılıktır. Bu katliam karşısında yaratıcının hangi ölçütleri dikkate alacağı tamamen kendisinin elindedir ve bizler bilemeyiz. Unutulmamalıdır ki yaratıcının işine karışılmaz. Ancak, biraz empati yapacak olursak, mesela kendimizi yaratanın yerine koyarsak: Ben yaratan olsaydım, son gönderdiğim din de İslamiyet olsaydı ve mermiyi atan kişi de Müslüman olsaydı, bu işten ciddi üzüntü duyardım. Cezalandırma katsayısını ikiyle çarpardım. Zaten mermiyi sıkan yahudi veya ateistse, bu şahıs benim kurallarıma uymamakla gözümden düşmüş durumda olurdu. Bu saatten sonra işleyeceği suçlar, zaten tarafımdan beklenen ve şaşırtıcı olmayan hareketler olurdu. Yine de her şey bir tarafa, o kişinin, o katliamı yapacağını bile bile, bu çocukların vahşice öldürülmesine seyirci kalabilir miydim? Belki çok insanca bir soru ama, sorulması gereken asıl soru bu... |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Kim bir insanı öldürmüşse bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Birini suçsuz yere öldüren bir insan ahirette elinde bir sancak taşıyacak ve bu sancak ta aynen şöyle yazacak.BU İNSAN ALLAH IN RAHMETİNDEN UMUDUNU KESMİŞTİR! |
| #4 | ||
| Alıntı:
Düşünceleriniz çok ince ve oldukça açık. | |
| #5 | ||
| Alıntı:
Aslında beklediğim cevaplar. Eğer tanrı varsa( ben elbette inanıyorum ama inanmayan arkadaşlar içinde ortak bir "varsa" diyorum) Bir cana saldırmak onun en büyük sanatına saldırıdır. Onun kainatta en değer verdiği varlığa saldırıdır. Çok güzel. | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Allah (C.C) hesapları adil ve kesin bir şekilde görecektir. Kuran-ı Kerim'de bir çok kere geçtiği gibi Allah zalimleri sevmez ve Allah " Sonra da zulmedenlere, Ebedi azabı tadın!Siz ancak vaktiyle kazanmakta olduğunuzun cezasına çarptırılıyorsunuz� denilecektir" buyurmaktadır. Görüldüğü üzere sadece zulmedenlerden bahsedilmektedir, yani İslamiyet'e ya da başka bir dine mensup olmasının bir önemi yoktur. Ortak nokta zulümlerdir. Saygılarımla... __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) |
| #7 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| “Tanrılar kötülükleri yeryüzünden kaldırabilir mi veya kaldıracak mı veya istese de kaldırabilir mi; yoksa bunu yapamaz mı, yoksa yapmayacak mı, veya nihayette Tanrılar hem yapabilir ve hem de yapmak istiyorlar mı?.. Eğer Tanrılar yeryüzünden kötülükleri kaldırmak istiyorlar da kaldıramıyorlarsa o zaman onlar her şeye gücü yeten değillerdir. Eğer yapabilirler de, yapmak istemiyorlarsa o zaman onlar iyiliksever değillerdir. Eğer onların kötülüğü kaldırmaya ne güçleri ne de istekleri varsa o zaman onlar ne her şeye gücü yeten, ne de iyilikseverlerdir. Ve son olarak eğer Tanrı’lar kötülüğü kaldırma gücüne sahipseler ve kaldırmayı istiyorlarsa o zaman kötülük nasıl ortaya çıkmıştır?” Epiküros __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Tarihini da yazsadiniz beleklerde daha etkili iz birakabilirdi. M.Ö. 341-270 yılları arasında yaşamış ve felsefesi, Hellenistik dönemin diğer öğretileri gibi, daha çok ahlak ağırlıklı bir sistem kurmuş olan Yunanlı düşünür. Yani Epiküros, bu sözleri, yaklasik 2200 yil önce söylemistir. Isa´nin düsüncesinin esamesi yokken bunlari demis.... simdi inananlara bir soru. sinav nedir? Hani bu fani dünya imtihan sahasiydi? alin iste can pazari imtihani.... Kursunlanmis cocuklar. Bunlar kimin cocuklari? Tanrinin üvey evlatlari mi, yoksa onlari vuranlari sinamak icin mi bu acilari yarattiklarina reva görüyor?!!! Yukaridaki fotograflar eger bir sinav degilse, tanrinin zaafidir. *Eger bir sinav ise, alahin isine lütfen karismayin, o alacagi cani iyi billir. Buyrun,... __________________
Turbanla kros yarışmasınada senin ne işin var? canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-08-06 17:40 . | |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Unutmayınız ki büyük bir ateş Hz.İbrahim'i yakamamıştı. Allah (C.C.) herşeye kadirdir. İnsanlar ise cüzi iradeleri ile çabucak demoralize olurlar. Hemencecik işlerin olmasını isterler. Çoğunlukla yanılma sebepleride budur. Ceza ve mükafaatı verecek Allah'tır. Saygılarımla... __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) |
| #10 | |
| Bu resimler yaratıcı için değil insan için birer zaaftır. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|