"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Chp: Kürt de Yok, Sorun da Yok!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski15-08-06, 15:00  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Chp: Kürt de Yok, Sorun da Yok!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde haftasonu düzenlediği açık hava toplantısında ve daha sonra Milliyet'ten Derya Sazak ile yaptığı söyleşide Kürt sorununa ilişkin önemli mesajlar verdi. Baykal'ın mesajlarında, CHP'nin Kürt sorununa ilişkin bir süredir önerdiği politikanın ilk kez bu denli net bir şekilde ortaya konduğu gözlendi. Açıklamaların, önümüzdeki dönem Kürt sorunu başlığında izleyeceği siyasete ilişkin önemli ipuçları taşıdığı belirtiliyor.

"Azınlık yok, herkes Türk milletinin parçası"

Türkiye'de herkesin Türk milletinin parçası olduğunu söyleyen Baykal, terörün "hesaplı, bilinçli, amaçlı ve siyasi" bir şekilde Türk milletini bölmeye çalıştığını öne sürdü.

devamı;

http://sol.org.tr/index.php?yazino=2363

Yorumlarımı zaten daha önce defalarca dile getirmiştim, bu haber sadece onları doğruluyor.
Eski15-08-06, 15:06  #2
komutan

komutan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: Vatansız yerden

Bende yorumlarımı birçok defa dile getirdim.
Aslında hiçbir yorum yapmicam..Chp'nin bittiğinin işaretidir bu...
Eski15-08-06, 15:10  #3
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Nereden gelirsen gel, bu ülkede yaşıyorsan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın... Baykal da bunu anlamış demek ki...
Eski15-08-06, 15:12  #4
komutan

komutan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın il_bilge şöyle demiş:

Nereden gelirsen gel, bu ülkede yaşıyorsan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın... Baykal da bunu anlamış demek ki...
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ayrı şeydir ama Kürt yoktur demek ayrı şeydir...
Eski15-08-06, 15:15  #5
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

"Azınlık yok, herkes Türk milletinin parçası"

Türkiye'de herkesin Türk milletinin parçası olduğunu söyleyen Baykal, terörün "hesaplı, bilinçli, amaçlı ve siyasi" bir şekilde Türk milletini bölmeye çalıştığını öne sürdü.

Evet, terör gerçekten "hesaplı, bilinçli, amaçlı ve siyasi" bir şekilde Türk milletini bölmeye çalışıyor... Doğru söylemiş... Gerçi hangi amaçla bu açıklamayı yapıyor, ne kadar samimi, orasını bilemem...

Alıntı:
Sayın komutan şöyle demiş:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ayrı şeydir ama Kürt yoktur demek ayrı şeydir...
Ben kürt yok demedim ki... Kendini bu ülke vatandaşı görmeyen ve ükenin bölünmesini isteyenler var dedim ve demeye de devam edeceğim. Kendini bu ülkenin vatandaşı olarak görüp barış içinde yaşayan kürtler var, azımsanmayacak kadar çok. Baykal, ayrımcılık ve bölücülük konusunda açıklama yapmış...

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-08-06 15:17 .
il_bilge is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-08-06, 15:20  #6
komutan

komutan'nın Avatarı

Alıntı:

Ben kürt yok demedim ki... Kendini bu ülke vatandaşı görmeyen ve ükenin bölünmesini isteyenler var dedim ve demeye de devam edeceğim. Kendini bu ülkenin vatandaşı olarak görüp barış içinde yaşayan kürtler var, azımsanmayacak kadar çok. Baykal, ayrımcılık ve bölücülük konusunda açıklama yapmış...
Ben direkt size söylemiyorum ...
Ama Kürt yoktur herkes Türk milleti'nin parçasıdır demek çözüm için ne kadar anlamlıdır..Yoksa biz 20 yıl geriye dönüp hala ''kart kurt'2 Türkleri mi diyeceğiz..Yani onları tekrar inkar mı edeceğiz..
İnkar çözüm müdür..

Baykal iyice sçmalamıştır...Bu kadar köylü kurnazlığı yapıp milliyetçi oyları alacağını düşünüyorsa sonun DSP gibi olacağını hiç mi tahmin etmiyor...

Biz çözüm için açıklamalar bekler iken Baykal hala Kürt yoktur diyebilecek kadar Türkiye gerçeklerinden uzk işte..Şimdi benim aklıma bir tek şu geliyor..Son çıkan Terörle Mücadele Yasası Kürt meselesinde eski usul yöntemlerin kullanılacağına işaretti..Demek ki CHP de bu planın bir parçası olacak..
Eski15-08-06, 15:22  #7
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

"Laz yok, Çerkez yok, Arnavut yok" diyen de yok. Baykal da demiyor... (Ben de avukatı kesildim sanki adamın ) Var, bu ülke topraklarında, Anadolu coğrafyasında çok güzel insanlar, çok güzel kültürler var... Ama anayasada da, bu ülkenin kuruluşunun temelinde yatan kanunlarda da belirtildiği üzere:

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.

ve

X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Çeşitli yaşam şekillerine, dine, mezhebe, renge ait tüm insanların huzur içinde yaşayabilecekleri bir ülke burası. Ben kürdüm diyene ne diyebilirim ki? Kökeni o elbet. Çıkıp ülkeyi bölmek, bölücülük yapmaya kalkarsa o zaman olmaz işte.

Uzun lafın kısası sorunumuz bölücülükle, terörle... Türkiye Cumhuriyetine bağlı olarak barış içinde yaşayan Kürt vatandaşlarımızla değil...

Saygılar
Eski15-08-06, 15:33  #8
komutan

komutan'nın Avatarı

Yasaların ne kadar doğru ne kadar bu meseleyi çözebileceğini zaten 25 yıldır görüyoruz..Hala 1923 Anayasası'nı demokratik bulduğunuzu söylüyorsanız bu size kalmıştır..

Ama amaç gerçekten daha fazla insanımız ölmesin diyorsanız meselenin bir de Kürt ayağı olduğunuzu bilmeniz gerek..Evet mevcut yasalarımız var..Pekiyi bu yasalar sizce demokratik ve bu yüzyılda ülkenin birlik ve beraberliğine yetiyor mu..

İşin şiddet kısmını veya PKK'nin terörist örgüt olup olmadığını tartışmak istemiyorum..Ben işin insani yanı ile ilgileniyorum..Bu gün ülkemizin bir yanı adeta savaş halinde ise ve gençlerimiz ölüyorsa buna bizim aclen bir çözüm bulmamız gerekir..Diyeceksiniz ki ortada bir örgüt var ve bu örgüt silahlı..Eğer koşullar yaratılırsa bunun zemini de yaratılr..İşin silahla bir yere varmayacağını örgüt ve devlet anlamalıdır..Bunun çözümü yasalarla olur..

Ama kalkıp hala kürt sorunu da yoktur Kürt de yoktur dresek biz PKK'ye haklı gerekçeler sunmaz mıyız..Bu gün Çeçenleri inkar eden bir Rusya ne kadar Dünya Halkları'nın gözünde inandırıcılığını kaybediyorsa bizim devletimiz de kaybeder..
Eski15-08-06, 15:43  #9
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın komutan şöyle demiş:

Yasaların ne kadar doğru ne kadar bu meseleyi çözebileceğini zaten 25 yıldır görüyoruz..Hala 1923 Anayasası'nı demokratik bulduğunuzu söylüyorsanız bu size kalmıştır..

Ama amaç gerçekten daha fazla insanımız ölmesin diyorsanız meselenin bir de Kürt ayağı olduğunuzu bilmeniz gerek..Evet mevcut yasalarımız var..Pekiyi bu yasalar sizce demokratik ve bu yüzyılda ülkenin birlik ve beraberliğine yetiyor mu..

İşin şiddet kısmını veya PKK'nin terörist örgüt olup olmadığını tartışmak istemiyorum..Ben işin insani yanı ile ilgileniyorum..Bu gün ülkemizin bir yanı adeta savaş halinde ise ve gençlerimiz ölüyorsa buna bizim aclen bir çözüm bulmamız gerekir..Diyeceksiniz ki ortada bir örgüt var ve bu örgüt silahlı..Eğer koşullar yaratılırsa bunun zemini de yaratılr..İşin silahla bir yere varmayacağını örgüt ve devlet anlamalıdır..Bunun çözümü yasalarla olur..

Ama kalkıp hala kürt sorunu da yoktur Kürt de yoktur dresek biz PKK'ye haklı gerekçeler sunmaz mıyız..Bu gün Çeçenleri inkar eden bir Rusya ne kadar Dünya Halkları'nın gözünde inandırıcılığını kaybediyorsa bizim devletimiz de kaybeder..
1923 anayasası Savaştan çıkmış bir ülkenin anayasasıdır. 100 yıldır barışla, huzurla yaşamış üniter bir devletin değil. Onun demokratikliği o dönemdeki siyasi konjonktürle değerlendirilmelidir. Yeni kurulmuş, düşmanlarından yeni kurtulmuş bir ülkenin önce bekasını muhafaza etmesi elzemdir.

pkk'nin terör örgütü olup olmamasını tartışmak gibi söylemi gerçeklere gözü kapalı olma ifadesiyle karşılıyorum. O bir terör örgütüdür, ve hiç olmadığı kadar adi saldırılarda bulunmaktadır. Nizami harp bir yana, gerilla savaşı taktiklerini bile hiçe sayan insanlık dışı yöntemlere başvurmaktadır.

Anayasanın ilk maddeleri bu ülkede yaşamak isteyen herkes için geçerli ve daimidir. Onu değiştirmek isteyenler için çıkış yolu silaha sarılıp masumları öldürmek değil bu ülkeden çekip gitmektir. Bu ülkenin vatandaşı olduğunu kabul eden herkes barış içinde yaşayabilir. Çözüm acaba pkk'nin şu an yaptığı gibi aileleri, çocukları hedef almak mıdır? Karakola semerinin altı bomba yüklü bir eşeği yollamak mıdır? (Bunu da nasıl düşünmüşlerse...) Tekrar tekrar söylüyorum, ben Kürt düşmanı değilim, varlığını inkar etmiyorum. Bölücülüğe rant sağlayan, onlara yardım ve yataklık yapan Türk - Kürt fark etmez, herkes haindir diyorum... Vatanseverlik burada devreye giriyor bence...

Saygılarımla
Eski15-08-06, 15:59  #10
komutan

komutan'nın Avatarı

Alıntı:

1923 anayasası Savaştan çıkmış bir ülkenin anayasasıdır. 100 yıldır barışla, huzurla yaşamış üniter bir devletin değil. Onun demokratikliği o dönemdeki siyasi konjonktürle değerlendirilmelidir. Yeni kurulmuş, düşmanlarından yeni kurtulmuş bir ülkenin önce bekasını muhafaza etmesi elzemdir.

pkk'nin terör örgütü olup olmamasını tartışmak gibi söylemi gerçeklere gözü kapalı olma ifadesiyle karşılıyorum. O bir terör örgütüdür, ve hiç olmadığı kadar adi saldırılarda bulunmaktadır. Nizami harp bir yana, gerilla savaşı taktiklerini bile hiçe sayan insanlık dışı yöntemlere başvurmaktadır.

Anayasanın ilk maddeleri bu ülkede yaşamak isteyen herkes için geçerli ve daimidir. Onu değiştirmek isteyenler için çıkış yolu silaha sarılıp masumları öldürmek değil bu ülkeden çekip gitmektir. Bu ülkenin vatandaşı olduğunu kabul eden herkes barış içinde yaşayabilir. Çözüm acaba pkk'nin şu an yaptığı gibi aileleri, çocukları hedef almak mıdır? Karakola semerinin altı bomba yüklü bir eşeği yollamak mıdır? (Bunu da nasıl düşünmüşlerse...) Tekrar tekrar söylüyorum, ben Kürt düşmanı değilim, varlığını inkar etmiyorum. Bölücülüğe rant sağlayan, onlara yardım ve yataklık yapan Türk - Kürt fark etmez, herkes haindir diyorum... Vatanseverlik burada devreye giriyor bence...

Saygılarımla
Cumhuriyet kurulduğundan beri 83 yıl geçmiş sevgili arkadaşım.Çok şükür herhengi bir devletin bize saldırıp bizi parçalayacağı da yok..Anti-demokratik bir yasaya haklı gerekçeler bulmak hiç doğru değil..Kaldı ki bunu PKK istiyor veya AB istiyor diye yapalım diyen de yok..Bunu ülkemizde yaşayan her insan hak ediyor..

PKK'nin nasıl bir örgüt olduğu bu forumda tartışıldı..Topicler'e yani baştan bakarsanız bunu göreceksiniz..Ben karar mekanizması olmadığım gibi benim PKK hakkında düşüncelerim de o kadar önemli değil sanırım..Ben onu sosyalist hareket olarak görürüm başkası çıkar kurtuluş hareketi olarak gördüğünü söyler..Herkes inandığı fikirler çerçevesinde parti veya örgütleri algılar..
Şöyle diyelim bu gün Hizbullah yani Lübnan Hizbullah'ı kimisi için islamcı radikal teröristtir ama kimisi için de filistin'in haklı mücadelesini yürüten bir örgüt..

Hiçbir gerekçe için insan öldürülmez..Ne PKK'ye haklı gerekçeler buluyorum ne de PKK'yi inkar ediyorum.Kürtler eğer bu gün PKK ile devletten anayasal veya kültürek haklar alabileceğine inanıyorsa bu onların meselesidir.Ben sonuçlarına ve de ülke'nin bu meseleyi biran önce bitirmesi ile ilgilenirim..
Dediğim gibi silahla bir yere varılmayacağını hem PKK anlamalı hem devlet anlamalı..

Ben sizin gibi hiç kimsenin bir yere gitmesini de hiç kimseye toprak verilmesini de istemiyorum.Bize bu topraklar yeter artar bile biz bir arada yaşamalıyız..Herkes meselelerini hal edebiliyor biz bunu neden yapmayalım ki..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı