"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| 100 yıllık bir çınar ağacının 125 insanın oksijenini sağladığını biliyormusunuz. Bu dünyada yapılacak en büyük yatırım doğaya ve çevreye yapılan yatırımdır. Bu güne kadar yaklaşık 100 bine yakın fidanın dikilmesine vesile oldum. Dünyanın en mutlu insanı benim. KKTC'de kurduğumuz Dünya Barış ve Hatıra Ormanını bazen ziyaret ediyorum. Fidanlar 2 m.yi geçmiş. Bu proje ile ilgili geçmişe dönüyorum. Arkadaşlarım bana " Yahu bir barış ormanı kuralım" dedikleri, gün bir başka arkadaşımın " Ormanı Kıbrısa kuralım. Çünkü Kıbrıs'ın ağaca daha çok ihtiyacı var" demesi daha dün gibi. O zaman Uluslararası bir Vakfın Yönetim Kurulu üyesiyim. Bende " Tamam beyler bununla ilgili detay proje ve görüşlerinizi yazılı olarak getirin konuyu masaya yatıralım" demiştim. 3 Yıl uğraştık. KKTC ile Ormanın kurulacağı saha seçimi, dikilecek fidanların cinsi, Mali kaynak bulunması vb. gibi çalışmalarla 3 yıl geçti. Fidanların dikildiği yıl Uluslararası bir de sempozyum düzenledik. Bu dünyada herkesin mutlaka her yıl bir veya daha çok fidan dikmesi,diktirmesi lazım. Fidanın ülkesi yok. Dünyanın neresine olursa olsun dikilmeli.. |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
ilk cocukluk yillarimdan bu yana, yedigim meyvelerin cekirdeklerini, annemin salca kutularina ekip, sobanin yaninda, penceremde cimlendirip, bos buldugum parklara ektim. su anda bu yasa penceremde, yine bitmis salca kutularina ekilmis üc hurma, bir zerdali cimlenmek üzere. Darisi henüz fidan dikmemislerin basina.. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-08-06 22:29 . | |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| 1 fidan dikmeyen gereksiz insan.. Çok itici buldum başlığınızı.. Yaptığınız projeye büyük emek harcamışsınız. Ama sizin bunu yapıyor olmanız 1 fidan dikmeyen gereksiz insan başlığıyla karalanıyor. Sayın Canuğur gibi olabiseydi uslubunuz daha bi anlamlanırdı benim gözümde büyük projenizi..belirtmek de fayda var ben evdeki iki menekşemin bile yeşillenip çiçek açması için emek vermiyorum.. Canuğur'un yazısını okuduktan sonra oksijen kaynağı olarak büyük öneme sahip olmasa da menekşelerime bakasım geldi ve ben bunu yapıcam.. Kurduğum cümleler pek sevimli olmayabilir.. Belki de benim gibilerin tepki vermesi içindir başlığınız.. Ama verdiğim tepkiden öte olumlu bi etki olabilseydi keşke.. __________________
:73 serabik :73 |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|