| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Şehit Annesi Madalyayı İade Etti/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Şehit Annesi Madalyayı İade Etti Madalyasını devlete iade eden bir şehit annesinin acı feryadı Evladım!.. Kurşunlar nedense hep ‘gençleri’ vurur, gerçekte vurulanlar ise yalnızca ‘analar’ olur. Hergün, yeniden şehit haberleri gelmeye başladı. Yeter, yeter, yeter artık. ‘40 bin kişinin’ katledilmesinden sorumlu olan Teröristbaşı’nı İmralı’da ‘el bebek gül bebek’, krallar gibi beslemeye devam ediyorlar. Ecevit-Yılmaz-Bahçeli, Teröristbaşı’nın dosyasını Meclis’e indirmeyerek buyük bir suç işlediler. Bu suçun vebalini ‘öbür dünyada’ nasıl verecekler, hiç düşündüler mi? Allah şahittir ki, ‘iki elimiz’ yakalarında olacak. Neymiş efendim, ‘insan hakları’ varmış. Peki, bir hiç uğruna hayatlarını kaybeden ‘40 bin insanın’ hiç mi insan hakkı yoktu? Yoksa onlar insan değiller miydi? H H H Yarayı ve acıyı ‘hekime’ değil, ‘çekene’ sorun. Kimse şehit aileleri ile ilgilenmiyor, bizleri sadece ‘dinlermiş gibi’ yapıyorlar, ama dinlemiyorlar. Şehit ailelerinin olup bitenlere tahammül edecek sabırları kalmadı. ‘Entel-dantel-liboş’ yağdanlıklara ve devlete kafa tutanlara karşı, yetkili ve sorumlu kişi ve kurumların görevlerini ‘gereği gibi’ yerine getiremediklerini görünce yüreğimiz sızlıyor. AB uğruna her türlü ‘uyum yasalarını’ çıkaran hükümet yetkilileri, yükselen tepkilerin önüne geçebilmek için şimdi kalkıp, teröristlere karşı daha etkin mücadele etmekten bahsetmeye başladılar. Tayyip Bey’in sözleri hiç de inandırıcı gelmiyor. Sakın yine kalkıp her gelen şehit tabutunun başında “Kanınız yerde kalmayacak” safsatası ile bizleri aldatmaya kalkışmasınlar. H H H Şehitlerin kanı ‘AB uğruna’ yerde kalmıştır. Leş kargaları,1984’den beri binlerce cana kıydı. Peki, beyefendiler ne yaptılar? Terörizimle mücadele etmek için ‘af’ yasalarını, ‘eve dönüş’ yasalarını çıkarıp, içerideki teröristlerin yeniden ‘dağlara dönüşlerini’ sağladılar. DTP’li belediye başkanlarının ‘bizim vergilerimiz’ ile alınan araçlar ile terörist mezarlarına ‘gül’ götürmelerini sadece uzaktan seyrettiler. Leyla Zana ve arkadaşlarını serbest bırakıp Başbakanlık konutunda ağırladılar. ‘Diplomatik pasaport’ verip ‘VİP’ salonundan yurtdışına çıkardılar. Türklüğe hakaret eden Orhan Pamuk ve Hrant Dink’in yargılanmalarını engellediler. Kuzey Irak’taki ‘kırmızı çizgilerimiz’ pembeye çevrildi, sesleri solukları çıkmadı. Süleymaniye’de 11 askerimizin başına ‘çuval’ geçirildi, yine kılları kıpırdamadı. H H H Yüksek bir makama, şöhrete veya paraya sahip olan seçkin kişiler, ‘birinci sınıf vatandaş’ olarak her yerde saygı görüyorlar, ‘istedikleri an’, istedikleri kişiler ile görüşebiliyorlar. Biz şehit aileleri ise, devleti idare eden etkili ve yetkili kişilerden ‘randevu dahi’ alamıyoruz. Bir meseleyi kendilerine iletmek istediğimiz zaman, “Duygusal davranmayın” diye azarlanıyoruz. Daha acı olan nedir biliyor musunuz? AB, ABD istedi diye, her yasayı anında çıkaran milletvekillerimizin hiçbirinin şimdiye kadar ‘Şehitlik Yasası’ çıkarmak akıllarına dahi gelmedi. Şehit ailelerinin kimlik kartlarının üzerinde hâlâ ‘dul’ ve ‘yetim’ ibareleri var. Bu kartların üzerine ‘şehit annesi’, ‘şehit babası’, ‘şehit kızı’, ‘şehit oğlu’ diye neden yazılamıyor? Bu durum, vicdanları hiç mi rahatsız etmiyor? H H H ‘Kurtla’ bir olup, ‘kuzuyu’ yiyenler, şimdi ‘çobanla’ bir olup kuzuya ağlıyorlar. Şair diyor ki: Düşman her koldan ‘vatanın bağrına’ dayamış hançerini, yok mudur ‘kurtaracak’ bahtı kara maderini? Şehit aileleri olarak, sinsi bir şekilde gündemden düşürüldüğümüzün, kenara itildiğimizin farkındayız. Bütün bu acı olaylar yüzünden şehit jandarma komando er Bülent Şakar’ın annesi olarak, ailemize verilen ‘madalyayı’ aynen iade ediyorum. Bu madalyayı ister Orhan Pamuk’a, ister Hrant Dink’e, ister Perihan Mağden’e isterlerse daha uygun buldukları ‘bir başka haine’ taksınlar. ‘Meydan’ onlarda, ‘söz’ onlarda, ‘saz’ onlarda, ama her nedense ‘gözyaşlarını silen mendiller’ hep bizim ellerimizde. Çünkü, gün onların günüdür. Bizar ŞAKAR Şehit Jandarma Komando Er Bülent Şakar’ın annesi Sadece okuyun. __________________
He He Maurad Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-08-06 21:58 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| tesekürler, incelemege deger; tartismalara acik bir konu... __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-08-06 01:04 . |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Birçok bölümüne katılmakla beraber, "Şehitlerin kanının yerde kalması"nın nedenini "AB üyeliği uğruna " girilen yol değil de, "hırsızların evin içinde" olmasına bağlıyorum. Maneviyatı, sadece askerlerin vatan savunmasını daha içten yapmalarına sebep niteliğinde bakıpta, şehit düştüklerinde cenazelerini şov yapma mekanı seçen evsahipleri var. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Bu cümleler o kadar çok söyleniyor ki.. Sıfır terörle devraldıkları ülkede şimdi günde 2-3 şehit veriliyor. Bu insanların sesi çıkmıyor ki... IMF üç yıl zam yok, yatırım falan yok, vergileri artırın, asgari ücret çok yüksek, düşürün derken sesi çıkmayanlarla... Naylon faturaları düzenleyenleri de affedelim diye uğraşan, geçmiş vergi incelemelerini engellemeye çalışan, ülke ekonomisiyle değil, kendi 'kaçak' villasıyla uğraşan maliye bakanlarıyla..., Bir çıkıp "casus belli" kalksın diyen (kalkarsa ne olacağını sank bilmeyen), bir çıkıp "Anayasa Mahkemesini kaldırırız" diyen, meclisin duvarına "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" yazısının altına bu meclisin mimarının adını yazdırmayan, 23 Nisan'da meclis başkanlığı koltuğuna 21 yaşındaki İmam-hatipli bir adamı oturtan meclis başkanlarıyla..., 23 Nisan'ı Kutlu Doğum Haftasıyla, 19 Mayıs'ı Fetih Bayramıyla "kombinasyona" sokup özünü kirleten, Cumhuriyet değerlerini geri plana iten, Çanakkale'yi Kabe ile özdeşleştiren hükümetiyle..., Öcüymüş gibi, ne konuda olursa olsun, hele hele milli bayramlarda mümkün mertebe Mustafa Kemal Atatürk'ün adını ağzına almayan, Resepsiyonları haremlik-selamlık uygulamaları ile çirkinleştirip sonra 19 Mayıs kutlamalarını "ÇAĞDIŞI" bulduğunu, "3. Dünya ülkeleri anlayışıyla yapıldığını" savunan, yurt dışında olduğu gerekçesiyle törenlere katılmayan, gençliğin yolunu çizen bir bakanlığın başında olan Milli Eğitim Bakanıyla..., İslamcı olmadığını söyleyip, Muhafazakar demokrat olduğunu ileri sürerken, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti için ABD'nin kasten kullandığı "Ilımlı İslam" terimine sesini çıkarmadan diyanete 20 bin ek kadro isteyip, müfredattaki Din K. derslerinin konularını %99 İslamiyetle dolduran kadrosuyla..., 7 tane şehit verilen birliğe bizzat gidip moral vermesi gerekirken, adımını oralara yakın bir yere atmayan, yurtdışı temsilcileriyle görüşmeyi tercih eden, Şemdinli-Eruh baskınından beri 30 bin can verdiğimiz terör çok daha kapsamlı bir şekilde devam ederken orduyu ab istedi diye küçültmeye can atan M.Savunma Bakanıyla..., Öcalan İmralı'da çoğu vatandaşımızın hayalinde göremeyeceği check-up'larla, sağlık hizmetleriyle, istediği kitaplarla vakit geçirip, avukatlarıyla örgüte istediği emri yollarken, buna kimsenin sesi çıkmazken, bir şehit babasını oğlunun cenazesinde başbakana laf etti diye mahkum ettiren bir başbakanla..., daha çok şehit veririz, daha çok analar ağlar; daha çok canlar yanar... Saygılar... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bunlar masal sn ilbilge.Cumhuriyet iltica tehtidi altında masalları uydurup sokaklarda tank yürüten ,insanların üstünde f 16 uçuran ordu nun paşaları şehit cenazelerinde gözlerinde güneş gözlüğü artislikten başka hiçbir şey yapmıyolar.Kimse kusura bakmasın! Yukarda kurduğunuz bütün cümlelerinizde nerede ise hepsine islami terimler var ancak sunuda unutmayın ki ŞEHİTLİKTE islami bir terimdir.Sizde ordunun yaptığı iki yüzlülüğü yapmassınız umarım! Şimdi çekic güce izin veren onların pkk ya destek vermesine göz yuman türkiyedeki en büyük tek yaptırım gücü olan sözde iltica tehlikesinde masaya yumruğunu vurup ceketinin altından beylik silahını gösteren ordu bir avuç çapulcuyu bitiremiyorsa kusura bakmayın bu kasdidir. Daha önce sunu söylemiştim.Bu halk hem pkk nın hemde kendi ordusunun ihanetine maruz kalmıştır.Ordu nun paşaları pkk yı bitirmiyor.Bu kasdidir. SİZ ise hala dersleri islam la doldurdular haremlik selamlık uygulamalar yaptılar (ki bu nu igrenç diyerek niteliyorsunuz ama islam da bu vardır) vb diyerek hükümete suç atmaya çalışıyorsunuz.Kusura bakmayın ordunun jön kılıklı paşaları kılllarını kıpırdatmıyorlar! sonuçta ölen ,gariban halkın evlatları ......... onların........ hiç de umurlarında değil. Hamas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-08-06 12:23 . |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Benim de isteğim bu savaşın bir an önce bitmesi ama birde unutulmaması gereken bir husus da; PKK'da ölenlerin de ailelerinin olması onların da aynı acıyı yaşaması...Nedense medya bu konuda çok taraflı davranıyor.PKK'dan biri öldürülünce bir sevinç ve ölü ele geçirildi; bir asker ölünce doğal olarak bir hüzün ve vahşice katledildi,ayrıca şehit oldu.Bu hususta Yavuz Bingöl konuşmuştu:''Dağda ölenler de burada şehit olanlarda bizim kardeşimiz.'' Bundan daha iyi ve tarafsız bir açıklama olabilir mi...Ama bu Yavuz Bingöl'e soruşturma açılmasına neden oldu.Bu hususlara dikkat edilmelidir.SAYGILAR... __________________
Eti zehir,yağı zehir,balı zehir dünyada, Bütün fani lezzetlere darılmadan geçilmez. Varlık niçin,yokluk nasıl,yaşamak ne,topyekün? Aklı yele salıverip çıldırmadan geçilmez. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Yukarda kurduğunuz bütün cümlelerinizde nerede ise hepsine islami terimler Şimdi çekic güce izin veren onların pkk ya destek vermesine göz yuman türkiyedeki en büyük tek yaptırım gücü olan sözde iltica tehlikesinde masaya yumruğunu vurup ceketinin altından beylik silahını gösteren ordu bir avuç çapulcuyu bitiremiyorsa kusura bakmayın bu kasdidir. Daha önce sunu söylemiştim.Bu halk hem pkk nın hemde kendi ordusunun ihanetine maruz kalmıştır. sayın Hamas size tek sorum var.Rahmetli uğur mumcu 92 de çekiç güç ve kuzey ırak ta olan bitenleri yazdıktan kısa bir süre sonra katledildi.Kimler tarafından ? Kökten dinci zihniyet ve maşaları tarafından değilmi? |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Birde bana kökten dinci diye hitap ettiğiniz bir örgüt ismi verin verebiliyorsanız! | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
müslümanlar diye bir kelime etmedim.Lütfen | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Sanırım kasdettiğiniz bunlardan herhangi biri!Hizbullahı daha öncede konuştuk devletin ve ordunun gözetiminde kurulmuş pkk ya kontgerilla saldırıları için kullanılmış !Silahlı ve muhpir olarak orduya hizmet etmiş ancak bir çokda cinayet işlemiş bir grup.Kökten dinci derseniz din sözünü kullandığınız için bu sözü elbetteki müslümanlara söylenmiş sayarım. İbda_c. CİA menseyli özünde hristiyanlık propagandası yapan doğuda azda olsa işlerini yürüten bir grup.Asla sehire kaydıramadı kendisini çok sönüktür.Ve üzerine konuşulacak bir gücü dahi yok. Sn mahir 2005 abd hakkında yazı yazan uğur mumcuyu haberlerde kökten dinciler öldürdü dediler ancak çekic gücün yerleşmesi hakkında yazılar yazan ugur mumcunun havaya uçurulduğu bomba mosad ın kullandığı tipte bir bomba idi bunlar daha sonrada açıklanan ancak asla ve asla üzerinde durulmamış üzerine gidilmemiş ayrıntılar.Medya bizim değil bunu lütfen anlayın. Pkk bitirilmiyor ise bakın altını çiziyorum bitirilmiyor.Çünkü rahmetli alparslan türkeşin sözüdür ki 24 saat içinde bitirilir demişti!Bitirilmiyor ise sayet bu içinde bulunduğumuz maruz bırakıldığımız ihanetin eseridir. Hergün 20 li yaslarında fidanlar ölüyor ocaklar sönüyor.Hepimiz kan ağlıyoruz ancak benim kanıma dokunuyorki DÜNYANIN EN GÜÇLÜ VE EN BÜYÜK ORDUSU OLAN TÜRK ORDUSU ÇAPULCULARA EVLATLARINI EZDİRTİYOR. Ben cenazelerde boy gösteren o yüksek kademelerdeki paşaların hiç birinin şehid olan askerler için zerre üzüldüklerine inanmıyorum. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|