| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Gauss, Johann Carl Friedrich (1777-1855) un zekası!!!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Bilimsel kavramlar-Mantık, Matematik, Hukuk |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005 Ülke / Şehir: Eskişehir
| Hurafe midir bilinmez fakat sizlerle paylaşmak istedim. Mutlaka aranızda bununla ilgilenen olmuştur. İlkokul yıllarında yaramaz olduğu söylenen( şu anda matematik elektromanyetik geometri vb. konularda sürüyle teoremleri olan) büyük bilim adamı yine bir yaramazlık sonucu 1 den 1000 e kadar sayıların toplanması ile ilgili öğretmeninden ceza alıyor ve bugün herkesin kullanmakta olduğu toplam sembolünü bulan kişi oluyor. Mesela 1 den 10 a kadar olan sayıları toplayalım 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ilk terimimiz 1 ve son terimimiz 9. Bunların ikisinin toplamının 10 oldugunu görüyoruz. Ayrıca ikinci terim ve sondan birinci terimlerin yani 2 ve 8 in toplamının da aynı sonucu verdigi görülüyor. Bunun için ((n*(n+1))/2 formülünü kullanıp hemen sonuca ulaşmış ve cezanın süresini öğretmeninin düşünemeyeceği kadar azaltmıştır. Burda n terim sayısı yani 9 n+1 ilk terimle(1) son terimin(9) toplamı ve bu (n+1) lerden n/2 kadar olacağını bulmuştur. Ne dersiniz zekice değil mi? Ve bu kişiyi google da bi aratın lütfen. Kaç farklı konu ile ilgilendiğini ben açıkcası sayamadım ![]() |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Evet, matematikten fiziğe birçok konuda araştırmalar ve çalışmalar yapmış bir dahiydi. Biraz bilgi de ben ekleyeyim: Alman matematikçisi. Zamanının gerçek dâhisiydi. 1795'te Göttingen Üniversitesine girdi. 1799'da Cebrin Temel Teoremi olarak bilinen ve n. dereceden bir cebirsel denklemin tam n tane kökü vardır şeklinde ifade edebileceğimiz teoremi kanıtlayarak doktora derecesini aldı. Gauss matematiğin hemen her dalında çalıştı. 1801 yılında aritmetiğin temel teoremini kanıtladı : Her doğal sayı asal sayıların çarpımı olarak bir ve yalnız bir şekilde gösterilebilir. Gauss aynı zamanda Öklid'in aksiyomlarını değiştirerek Öklid dışı geometri geliştirdi. Ancak bu çalışmasını yayınlamadığı için aynı konuda çalışmalarını yayınlayan Lobaçevski ve Bolyai, Öklid dışı geometrilerin kurucusu olarak bilinirler. 1832 yılında manyetik olayların ölçülmesini olanaklı kılan birimleri sistemi geliştirdi. Bu nedenle manyetik akı birimi gauss adı verildi. 1833'de bir telgraf cihazı yaptı. Gauss daha üniversitede öğrenciyken pergel-cetvel kullanarak bir düzgün onyedigenin nasıl çizileceğini bulmuştu. Ayrıca pergel-cetvel kullanılarak her çokgenin çizilemeyeceğini, belirli çokgenlerin çizilebileceğini göstermişti. Bu nedenle doğduğu kent Braunschweig'de Gauss'un onyedi köşeli bir kaide üzerinde yükselen bir heykeli bulunmaktadır. NOT: Bu bilgiler geometricilerle ilgili bir klasörümdeydi, zamanında almışım, nerden olduğunu bilemiyorum, beni mazur görün. Ben de "bilgi" olarak verdim elimde olmadan. Saygılarımla herkese...) __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Üniversitedeyken Nümerik Analizci bir hocamız vardı. Bu Gauss eliminasyonunun teorik kısmından iyi beyin cimnastiği yaptıran, sınavda camlara olan ilgiyi arttıran sorular sorardı. __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005 Ülke / Şehir: Eskişehir
| ayrıca programcılıgın babası oldugu da söylenir. Algoritmanın temellerini atmıştır. __________________
Avrupalılar ilk sömürgecilik için geldiğinde onların kitapları(incil) bizimse topraklarımız vardı fakat şimdi onların daha fazla toprakları ve bizim sadece kitabımız var!!! AFRİKA HALKI |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Vikipedia'da: http://tr.wikipedia.org/wiki/Carl_Friedrich_Gauss (Turkce) Wikipedia'da Carl Friedrich Gauss: http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Friedrich_Gauss (Ingilizce) |
|
| #6 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bu dahiler sayesinde bu teknolojiye sahibiz... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| - Paylaştığınız için çok teşekkürler. İlgiyle okuyorum. Sağolun. __________________
KÜRT'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İzmir/Göztepe
| Etkileyici bir zeka... |
|
| #9 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| üniversite hocaların anlattığı favori hikayelerden biridir.... __________________
Bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını sağlamazsa şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz Selanikli biri... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Gerçekten de bir dahiymiş.Paylaşım için teşekkürler. __________________
"Dünyada sınırların kalkmasını isteyen üç ideoloji vardır; faşizm,emperyalizm,komünizm.Komünistleri diğerlerinden farklı kılansa komünistlerin farklı milletlerden de dostları olmasıdır." |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|