"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Sizce Özlemek Olmasaydı??? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Sizce Özlemek Olmasaydı??? Özlemek diye birşey olmasaydı sizce insanlar hala bu denli sevebilir miydi birbirini? Bence özledikçe sevgi büyür kalpte... Sizler de bu konudaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim ![]() __________________
gerçekler acıdır ya da baklava gerçek değildir |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İzmir
| Özledikçe sevgi büyük, ama özlenen buna değiyorsa... Özlemek kimi zaman sevgiyi büyütse de kalpte, kimi zaman acı verir insana, yüreğindeki sevgiyi nefrete dönüştürür. Alıntı:
Özlemediğim birini de sevebilirim ben... __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Özlemek olmasaydı aşk olmazdı bence... Aşk kavuşamamak ise eğer.......... __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Burada Oruç Aruoba üstattan birşeyler eklemek istiyorum... "Özlem çeken, daha, neler çekeceğinin farkında bile değildir -- çekeceklerinin:- Ayışığını üç sokak lambasına; kıyısız denizi bir bardağa; batmış güneşi bir sigara ucuna, çekeceğinin... Özlem, çeker -- çektirir..." (Uzak'tan) Sevgidendir özlemin yoğunluğu, kendiliğindendir belki de... Sevgiden doğar, büyür. Kişisen kişiye değişir belki, bazen uzaklıklar söndürür ateşi... Belki o da sevginin gücüyle ilintili... 'Belki'leri en çok kullandığım konu oldu bu sanırım... Saygılar.. __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #5 | ||
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Alıntı:
İki ayrı yürekte durmadan kanayan Seyduna’yla Şahrud .... .. .. Şahrud gökyüzü geliniydi. Yüzüne bulut inse dolardı masal gözleri. Bir solukluk rüzgarda bile Usul usul kanardı gelincik bedeni. Seyduna yeryüzü cehennemi. Ölüm, çağrılı uçurumlarda sınardı sevdasını Yalnız ufuk çizgisinde buluşurlardı, Onu da güneş günde iki kez ateşe verirdi. İki iklim ayrıldılar. “Ya Şahrud!” dedi Seyduna “Gözlerime mermi diye sevdanı sürdüm. Ardına bakma, gözyaşımla vurulursun. Su gibi git.” | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: izmir
| sevgili 439 anladığım kadarıyla bana katılmıyorsunuz.ama bence özlemek sevgiyi artırır.tabi acı verir ama yine de özlem bambaşka birşeydir... __________________
gerçekler acıdır ya da baklava gerçek değildir |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sn Essnipes Leyla ile Mecnun'dan dem vurunca yazmadan edemedim; << Padişah Leyla'ya "Sen o musun ki?" dedi: "Mecnun senin yüzünden perişan oldu, kendini yitirdi. Başka güzellerden de fazla güzelliğin yok hani....." Leyla dedi ki: "Sus, Sen Mecnun değilsin ki...." >> Sevgi de, özlem de ne kadar göreceli, ne kadar insana özgü, ne kadar hassas kavramlar. Bu çok hoşuma giden bir anlatım. Kitap okurken notlar aldığım defterlerimden birindedir hala. Ancak kim bilir nerede okudum, bazen aceleyle, biran önce kitaba döneyim diye not almayı unutuyorum... Bu da onlardan biri işte... Saygılar __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #8 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| ozledikce sevginin buyuyup buyumemedigini kesin olarak bilemiyorum fakat ozlemenin cok guzel birsey olduguna inaniyorum. bence ozlemek sevgiyi olgunlastiriyor. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Zaten özlenen, elde olandan hep daha degerlidir. Belki bu nedenle özlemin böyle bir büyülü tarafi var __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Kollarının arasındayken bile özleyebiliyorsan kokusunu.......... __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|