"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Uyuşturucu kullanımı özgürlüğü konusundaki görüşünüz?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: Uyuşturucu Kullanımı Özgürlüğü Konusundaki Görüşünüz? | |||
| Uyuşturucu ve Türevleri Tamamen Yasaklanmalıdır. | 80 | 61.07% | |
| Belirli bir yaşdan sonra kişinin iradesine bağlı olmalıdır ve sadece kişisel mekanlarda kullanılabilmelidir. | 35 | 26.72% | |
| Belirli bir yaşdan sonra kişinin iradesine bağlı olmalıdır ve üzerinde başka bir kısıtlama olmamalıdır. | 10 | 7.63% | |
| Üzerinde Hiçbir Kısıtlama olmamalıdır. Kişinin İradesine bırakılmalıdır. | 6 | 4.58% | |
| Oy Verenler: 131. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Uyuşturucu Kullanımı Özgürlüğü Konusundaki Görüşünüz? Uyuşturucudan Kastımız hem marijuana türevleridir, hem de kokain, eroin türevleri.. marijuana elbette farklı bir yerdedir. Verdiğiniz oyu marijuana ile esrar ve kokain olarak ayırıyorsanız, bunu belirtmeniz açıklayıcı olur. Şimdi burdaki soru şu, bir insanın kendi iradesi çerçevesinde kendine zarar verse bile, başkasına zararı dokunmadıkça uyuşturucu kullanma hakkı var mıdır? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-08-06 19:24 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Bir sigara tiryakisi olarak halen şu soru kafamda....... Hayatım boyunca hiç sigara görmeseydim sigara içermiydim? Benim oyum yasaklanmasından yana, isteğim hiç üretilmemesinden..... __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. |
|
| #3 | ||
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Bende bir sigara kullanıcısı olarak kesinlikle tamamen yasaklanmasından yanayım. Alıntı:
Kanser ve diğer sağlıkla sorunlarına neden olan sigara yasaklanmıyor,sigara en büyük nedenlerden biridir,ama kanser tedavisi için onca sağlık harcamaları yapılır,sağlık politikları yürütülürEğer bir sorun varsa bilindiği üzere önce bu sorunun kaynağına inilmelidir.Ama sanırım bu pazarın ülkelere sağladığı kaynak gozden çıkarılmayacak kadar fazla. EoS Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-08-06 21:12 . | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Yasaklanmalı... "Uyuşturucu kullanmayın ölürsünüz" demekten de daha etkili yollar bulunmalı ayrıca. İster istemez dizilerde, filmlerde karşımıza çıkan uyuşturucu ve türevleri ile ilgili konular hiç dikkat çekmiyor mudur acaba? Görsel albeniler sigara tüketimine katkı sağlıyor bence de. Üniversitenin ilk yıllarında bir büfedeki Marlboro Light reklamı çarpmıştı gözüme. (Sanal reklam mı oldu bu) Sanırım canım sıkkındı, daldığım yerlerden elimde bir sigarayla çıkmıştım... İnsana büyük zararlar veriyor, bu aşikar.. Ciddi önlemler alınıp, iyi bir mücadele yapılmalı. Saygılar.. __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #5 | |
| Yani sizlere göre bir insan, kendini bile bile yavaş yavaş öldürme hakkına bile sahip değil öyle mi? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #6 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Yasak Olan Herşey İnsanlarda Merak Uyandırır Bence.. Evet Uyuşturucu Kullanımı Toplumsal Bir Sorundur.. Ama Sorun Yasaklarla Engellerle Çözülmez. Bu Yüzdendir ki Uyuşturucuda Dahil Olmak Üzere Her Konuda Katı Yasaklar Çözüm Olmaz. Çözüm Akılcı Yaklaşımdadır. Yani Kısacası Yasak Hikaye, Eğitim Şart ![]() __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Esrar olarak biraz şüpheliyim . Diğerleri kesinlikle yasaklanmalı diyorum. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Birinci maddeden sonra kalan üc madde biribirini dogrular nitelikte. Onlardan birinin yerine, Ab ülkelerinin uyguladigi metod eklenebilir. *Devlet kontolunda icenlere karne ile SINIRLI ölcülerde, belirlenmis merkezlerde serbest birakilmali mi seklinde madde de olabilir miydi biemiyorum. Bu yönteme Ab ülkeleri 4 yil önce basladilar, uyusturucu kullniminda %30 lara varan düsüs kaydedildi. Cünkü bagimli kisi, genelde parasiz oldugundan, devletin belli merkezlerde, ayrilan belli yerlerde her ay doz düsürerk verdigi bedava uyusturucu, bir süze sonra aliskin olan kisiye zevk vermedigi icin birakma noktalarina geliyor ve hic almyabiliyorlar da. Sonucta toplumdan uzak tutulmasi gerek. Buna artik yasak diyememeyiz saniyorum ![]() Insanlari yasamdan kopartan, müptela eden bazi aliskanliklarin serbestligi düsüncesi; bana gör hic bir özgürlük düsüncesine sigmaz. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-08-06 16:15 . |
|
| #9 | |
| Arkadaşlar, aslında çok basit bir sorum var. "Ben, yani reşit olarak kabul edilen bir insan, kendi irademle beni öldüreceğini bile bile bir marijuana ya da başka türlü bir uyuşturucu kullanma hakkına sahip değil miyim? Değilsem neden? Kendi bedenim üstünde hüküm veremiyor muyum?" __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
"uyuşturucu yasak", "uyuşturucu madde kullanmayın" demekle başa çıkılacak bir konu değil bu. Sn Canugur'un yazdıkları düşünmeye değer. Benim düşüncelerim böyle, Saygılar __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|