"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Uyuşturucu kullanımı özgürlüğü konusundaki görüşünüz?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Anket Sonuçlarını Göster: Uyuşturucu Kullanımı Özgürlüğü Konusundaki Görüşünüz?
Uyuşturucu ve Türevleri Tamamen Yasaklanmalıdır.80 61.07%
Belirli bir yaşdan sonra kişinin iradesine bağlı olmalıdır ve sadece kişisel mekanlarda kullanılabilmelidir.35 26.72%
Belirli bir yaşdan sonra kişinin iradesine bağlı olmalıdır ve üzerinde başka bir kısıtlama olmamalıdır.10 7.63%
Üzerinde Hiçbir Kısıtlama olmamalıdır. Kişinin İradesine bırakılmalıdır.6 4.58%
Oy Verenler: 131. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski17-08-06, 19:19  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Uyuşturucu kullanımı özgürlüğü konusundaki görüşünüz?

Uyuşturucu Kullanımı Özgürlüğü Konusundaki Görüşünüz?

Uyuşturucudan Kastımız hem marijuana türevleridir, hem de kokain, eroin türevleri.. marijuana elbette farklı bir yerdedir. Verdiğiniz oyu marijuana ile esrar ve kokain olarak ayırıyorsanız, bunu belirtmeniz açıklayıcı olur.

Şimdi burdaki soru şu, bir insanın kendi iradesi çerçevesinde kendine zarar verse bile, başkasına zararı dokunmadıkça uyuşturucu kullanma hakkı var mıdır?

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-08-06 19:24 .
küçükkarabalık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-08-06, 20:04  #2
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bir sigara tiryakisi olarak halen şu soru kafamda.......

Hayatım boyunca hiç sigara görmeseydim sigara içermiydim?

Benim oyum yasaklanmasından yana, isteğim hiç üretilmemesinden.....
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-08-06, 21:09  #3
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Bende bir sigara kullanıcısı olarak kesinlikle tamamen yasaklanmasından yanayım.
Alıntı:
sigarayı gormeseydim,içermiydim?
Sorusunun cevabı açık ve nettir ki "HAYIR".Bunuda gayet emin bir şekilde ifade ediyorum sigara içmenin,kullanmanın yani başalamanın tek ve tek nedeni özentidir(gormekle alakalıdır) keza bu uyuşturucu maddeleri içinde aynı.
Kanser ve diğer sağlıkla sorunlarına neden olan sigara yasaklanmıyor,sigara en büyük nedenlerden biridir,ama kanser tedavisi için onca sağlık harcamaları yapılır,sağlık politikları yürütülürEğer bir sorun varsa bilindiği üzere önce bu sorunun kaynağına inilmelidir.Ama sanırım bu pazarın ülkelere sağladığı kaynak gozden çıkarılmayacak kadar fazla.

EoS Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-08-06 21:12 .
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-08-06, 09:41  #4
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Yasaklanmalı... "Uyuşturucu kullanmayın ölürsünüz" demekten de daha etkili yollar bulunmalı ayrıca. İster istemez dizilerde, filmlerde karşımıza çıkan uyuşturucu ve türevleri ile ilgili konular hiç dikkat çekmiyor mudur acaba?

Görsel albeniler sigara tüketimine katkı sağlıyor bence de. Üniversitenin ilk yıllarında bir büfedeki Marlboro Light reklamı çarpmıştı gözüme. (Sanal reklam mı oldu bu) Sanırım canım sıkkındı, daldığım yerlerden elimde bir sigarayla çıkmıştım...

İnsana büyük zararlar veriyor, bu aşikar.. Ciddi önlemler alınıp, iyi bir mücadele yapılmalı.

Saygılar..
Eski18-08-06, 11:52  #5
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Yani sizlere göre bir insan, kendini bile bile yavaş yavaş öldürme hakkına bile sahip değil öyle mi?
Eski18-08-06, 12:14  #6
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Anadolu

Yasak Olan Herşey İnsanlarda Merak Uyandırır Bence..

Evet Uyuşturucu Kullanımı Toplumsal Bir Sorundur..

Ama Sorun Yasaklarla Engellerle Çözülmez.

Bu Yüzdendir ki Uyuşturucuda Dahil Olmak Üzere Her Konuda Katı Yasaklar Çözüm Olmaz. Çözüm Akılcı Yaklaşımdadır. Yani Kısacası Yasak Hikaye, Eğitim Şart
Yoksa hayat mı aşmakta beni...
ASYA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-08-06, 12:16  #7
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Esrar olarak biraz şüpheliyim .

Diğerleri kesinlikle yasaklanmalı diyorum.
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-08-06, 13:40  #8
canugur

Birinci maddeden sonra kalan üc madde biribirini dogrular nitelikte.

Onlardan birinin yerine, Ab ülkelerinin uyguladigi metod eklenebilir.

*Devlet kontolunda icenlere karne ile SINIRLI ölcülerde, belirlenmis merkezlerde serbest birakilmali mi seklinde madde de olabilir miydi biemiyorum.

Bu yönteme Ab ülkeleri 4 yil önce basladilar, uyusturucu kullniminda %30 lara varan düsüs kaydedildi.

Cünkü bagimli kisi, genelde parasiz oldugundan, devletin belli merkezlerde, ayrilan belli yerlerde her ay doz düsürerk verdigi bedava uyusturucu, bir süze sonra aliskin olan kisiye zevk vermedigi icin birakma noktalarina geliyor ve hic almyabiliyorlar da.

Sonucta toplumdan uzak tutulmasi gerek.
Buna artik yasak diyememeyiz saniyorum

Insanlari yasamdan kopartan, müptela eden bazi aliskanliklarin serbestligi düsüncesi; bana gör hic bir özgürlük düsüncesine sigmaz.

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-08-06 16:15 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-08-06, 14:38  #9
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Arkadaşlar, aslında çok basit bir sorum var.

"Ben, yani reşit olarak kabul edilen bir insan, kendi irademle beni öldüreceğini bile bile bir marijuana ya da başka türlü bir uyuşturucu kullanma hakkına sahip değil miyim? Değilsem neden? Kendi bedenim üstünde hüküm veremiyor muyum?"
Eski18-08-06, 15:10  #10
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Arkadaşlar, aslında çok basit bir sorum var.

"Ben, yani reşit olarak kabul edilen bir insan, kendi irademle beni öldüreceğini bile bile bir marijuana ya da başka türlü bir uyuşturucu kullanma hakkına sahip değil miyim? Değilsem neden? Kendi bedenim üstünde hüküm veremiyor muyum?"
Bu açıdan baktığımda farklı bir yaklaşım... Bir nevi yavaş intihar gibi. Benim aklıma nedense uyuşturucu denilince hep gençlere uyuşturucu satanlar, ölen genç yaşta insanlar, programlara çıkıp bunları anlatan aileler geliyor. Bu kadar kötü bir intiba bırakmasının nedeni uyuşturucunun kişisel bir kullanım hakkından ziyade çok büyük bir para kazanma yolu olması sanıyorum. Çok büyük maddiyat olduğu için bu işte, satımında ve alımında da hiçbir etik kural gözetilmiyor. Reşit bir insan bile uyuşturucu kullanımının dozlarını belli bir zaman sonra aşabilir, adı üzerinde uyuşturucu madde. İnsanın kendini kaybetmesi ve ne yaptığını bilmemesi sıkıntı yaratan bir gerçek. Bilinç kaybedildiği için yapılan hareketlerin sorumluluğu uyuşturucuya yükleniyor. Kendi bedeni üstünde hüküm veren (uyuşturucu bağlamında) insanların çok da sağlıklı olduğuna inanmıyorum (kişisel görüşüm). Bilinçli olarak isteyerek bilincin kaybolmasına ve beyinde de çeşitli hasarlara yol açan maddelerden bahsediyoruz...

"uyuşturucu yasak", "uyuşturucu madde kullanmayın" demekle başa çıkılacak bir konu değil bu. Sn Canugur'un yazdıkları düşünmeye değer.

Benim düşüncelerim böyle,

Saygılar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)