"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Tanrılar Çıldırmış Olmalı !/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005 Ülke / Şehir: Eskişehir
| Seçmeli olarak aldığım kültür ve sosyal değişim adlı bir ders var ve bu derste izletilen şey tanrılar çıldırmış olmalı adlı filmdi Mutlaka izlemişsinizdir. Coca cola şişesinin bir kabilenin iç ve dış ilişkilerini nasıl etkilediği komik bir dille ele alınmış. Sizce sosyolojik olarak ne gibi çıkarımlarda bulunabiliriz? Sınavda sorulması da muhtemel. Ben globalleşmenin(Amerika nın simgesi haline gelmiş markalardan biri olan coca cola nın) ilkel bir toplumda dahi nasıl değişimler yarattığını gözlemledim bu filmde. Fakat bir komedi filmini ilk defa böylesine derin düşünüyorum:D Enteresan şeyler çıkabilir belki de benim düşünemediğim. __________________
Avrupalılar ilk sömürgecilik için geldiğinde onların kitapları(incil) bizimse topraklarımız vardı fakat şimdi onların daha fazla toprakları ve bizim sadece kitabımız var!!! AFRİKA HALKI |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| "Inside everything" sloganı vardır, Amerikan kültürü ile ilgileniyorsanız, 'pop culture' dedikleri olgunun en belirgin özelliğidir bu nokta. Birçok filmde yapılan "reklamlar", üstünlük - 'bizsiz birşey olmaz' (not without us) mesajları örtülü veya açık olarak insanlara ulaşıyor zaten. Günümüzde de Coca cola'nın girmediği yer kalmadı, kendi ülkemiz açısından baktığımızda da ucra bir köyün bakkalında da bu marka satışını gerçekleştiriyor. Markayı ileri uygarlığın göstergesi (gösterge demek istemiyorum aslında aradığım kelime bu değil, sembol ve imge diyebiliriz belki) olarak ele alıyorlar, düşünün, tüm dünyanın bildiği ve özümsediği bir şişe yol açıyor herşeye... Ama o insanlar bununla yeni tanışıyorlar, ama tanışıyorlar. Oraya da gidiyor... Saygılar __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|