"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Nada'dan Şiirler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Apr 2006
| yagmur herkese yagar günes isitir herkesi mevsimler herkes içindir yalniz çig altinda kalan sele kapilan her zaman birkaç kisi herkes içindir ask da ayrilik da yalnizca birkaç kisi ölür acidan eskiden ölümle tartilirdi ayrilik kiminin hayati yalnizca unutkanliktan her sey, herkes için degildir oysa kimi hiçbirsey ögrenmez karanliktan yalnizligi kullanmayi bilmez kimi kimi ayrilamaz karanliktan yagmur herkese yagar ama çok az insan tutar yagmurun ellerini onca sarki onca film onca roman ama sevmeye yetmez herkesin kalbi çig altinda kalan sele kapilan asktan ve acidan ölen birkaç kisi dünyayi baska bir yer yapmaya yeter aslinda onlarin hikayesidir anlatilan digerleri dinler, seyreder, geçer gider geçer gider herkes hikayelerdir geriye kalan. Murathan Mungan'a bu güzel şiiri için çok teşekkür ediyoruz. NADA'ya böyle bir davranışı için sitemlerimizi bildiriyoruz. melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-09-06 20:46 . |
|
| #2 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Gerçekten çok güzel bir şiir. Sn."nada" nerdesin! (Artık Sn. Mungan'a nerdesiniz diyeceğim.) melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-09-06 20:47 . | |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| SEN VE BEN sen -mesela- karınca gibi... tertipli ve düzenli... bense agustos böceği misali... olabildiğince yanık tenli bir serseri... sen -mesela- kaplumbağa gibi... ağır ve mesafeli... ve ben tavşan misali... yok yere aceleci... yani... sen(den) ne kadar art(t)ıysa, ben(den) o kadar eksi(ldi)... ama aynı cosmosda, aynı zamanda, aynı yaşamda belki... tüm karşıtlıklar ve eşitsizlikler içerisinde bulacağız birbirimizi... ne dersin, yeni sevgili(¿)... ( Umarım bu sizindir.) melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-09-06 20:48 . |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Sn.nada, Bu da iyiydi. Oldukça iyiydi..Şiirlerinizi keyifle okuyabildiğimi söylemek istiyorum. Ama böyle çok dağınık oluyor. Bence " Bu da benden..." veya benzeri bir başlık altında birarada toplayabilirsiniz. daha rahat ulaşılabilir olurlar... | |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| ben olmasaydım -dedi- gülüşümün güzelliğini yaşayamazdın biliyorum verdiğim mutluluğun değerini ne anlama geldiğini senin için günlerinin güze dönen hayal çizgisinden elbette biliyorum senin değerini de ben içime bir ince sağanak gibi yağan öpüşten yumuşak yakınlığı ile insana ömürler veren sözlerinin yıkayıp yüreğimin acemi erlerini bulutsuz bir gök gibi dingin ve derin daha da güzelleştiriyorum gülüşümü. akılla yürek gibi oluyoruz böylece birbirini bütünleyen, dengeleyen dünyayı iki ayrı tende bir can, birbirine yakışan iki güneş ırmağı gibi akan gözlerimin ( Bu sizin mi Sn.Nada?) melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-09-06 20:48 . |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Bugün kendisine kaçıncı teşekkürüm, bilmiyorum; ama ona bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hem dergide ve hem de daha sonra yayınına başlayacak "köşe"de bu tür şiirlerin yayınlanacak olması da beni mutlu kılıyor. İyi ki buradasın Sn.nada! Ve burada olmanızdan büyük bir keyif aldığımı da bir kez daha belirtmek istiyorum. ( Bütün iyi dileklerimi geri alıyorum.) melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-09-06 20:49 . | |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| teşekkür ederim ![]() nada_ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-08-06 18:35 . |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| yukarı doğru çıkıyorum.. tırmanabileceğim en yüksek yerine bu hasretin.. merdivenler şeffaf.. evet ne kadar yükseldim görebiliyorum.. ve evet biliyorum.. bakıyorsun ardımdan korka korka... sen de görüyorsun ne kadar yukarılara çıkıp senden ne kadar uzaklaştığımı... sen 'normal'sınırında belki bir arkadaş gibi endişeleniyorsun bana.. ben 'uzak' dediğin o yerdeyim inanmaktan vazgeçmediğim bir inatla... bana uzaktan bakıyorsun.. korkuyorsun ardımdan adımlar atmaya.. ben senin sen'in değilim, senin değilim.. değilim artık hiçbirşeyin.. yukarı doğru çıkıyorum evet.. bu ayrılığın sonuna.. ben yürürken sen duruyorsun.. bense kendimi aşağıya attığım hayaller görüyorum.. üzerine düşerek ölmemden korktuğun hayaller.. bir dirhem yanmayacak oysa canın.. ağırlığım değmeyecek sana... ben en yukarı çıktığımda, saniyelik hesaplarla düşüşünü seyretmek istiyorum sana biriktirdiğim cümlelerin.. eğer açarsan düşenlere kucağını, tutacaksın hepsini.. ama sen de seyretmek istiyorsun.. dokunmasın istiyorsun yaralarına.. ellerin de dolu üstelik... aşık olan sen değilsin nasıl olsa.. izle beni.. senden ayrı bir başıma yukarılara nasılda çıktığını birlikteliğimizin... ve kapatma gözlerini nasıl düşeceğini izle sonunda.. düşeceği varsa düşsün işte.. ne kadar uzağa gidilebiliyorsa bu hasretle gideceğim sonra gerilmiş bir ip gibi bırakacağım ellerimden.. çarpsın yere.. çarpsın parmaklarıma... sakın dokunma, kollarını açma.. tutma.. ağırlığım değer, durduramazsın, yavaşlatamazsın da.. ezilirsin çarpıştığımızda... (Ya bu? Sizin mi?) melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-09-06 20:49 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İzmir
| Diğer şiirlerin gibi buda muhteşem olmuş Sn. Nada... Tebrikler... __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... |
|
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
![]() | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|