| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Memur Ordumuz/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Genel olarak memurlardan memnun musunuz? | |||
| Evet,memnunum | 2 | 18.18% | |
| Hayır,memnun değilim | 9 | 81.82% | |
| Oy Verenler: 11. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Son günlerde ülkemizde memurlar ayaklandı.Maaşlarının artırılmasını istiyorlar.2 milyon memura sahibiz,kendileri dediler bunu.Yani her 34 kişiye 1 memur düşmekte.Ve bu memurlarında nasıl çalıştıklarını biliyoruz.Genel olarak memurların halka nasıl davrandıklarını da biliyoruz. -5 dakikalık bir işi 5 günde yapmak -Devlet dairesine işi düşen kişiyi "ne var" diye karşılamak. -Butün gün oturup şık kıyafetler giyerek diğer memur arkadaşları ile sohbet etmek,gülüşmek. -Bunu karşılığında yaklaşık 1 milyar maaş istemek. -Mesai saatinde yemeğe gitmek Biz halk olarak 2 milyonluk bir orduyu vergilerimizle beslemek zorundamıyız? Bir çoğu iş yapmıyor bile.İş yapsalar helal olsun diyeceğim ama yapmıyorlar ki.Bir de utanmadan para istiyorlar. 200 bin adam gibi çalışan memur olsun 2 milyar verelim. Tsk aşagı yukarı 700 bin.ABD ordusu 2 milyon.TC Memur Ordusuda 2 milyon. Yorumlarınız nedir?Siz genel olarak(!) Memurlardan memnun musunuz? __________________
He He |
|
| #2 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: MD, ABD
| Bu ülkede özel bir bankada çalışan bir güvenlik görevlisi 380 ytl maaş alıp yemek yol parası bile alamazken. Devlet memurları asgari 1700 ytl maaş istiyorlar. Madem işi beğenmiyorlar buyrun kapı her zaman açık kimse sizi zorla tutmuyor. Merak etmeyin sizin yerinize geçmek için her yıl yüzbinler KPSS sınavına hazırlanıyor. Mutlaka yerinizi doldururlar. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Emekçileri bölmek ne kadar kolay değil mi? Yarat bir ilşsizler ordusu, istihdamıda kes; nasılsa rant var. Daha sonra da hayal gören tüm silahları elinden alınmış kukla sendikalar yarat, olsun bitsin. Nasılsa küçük burjuva zekası işleyecek, "bu ülkede bu kadar aç var, yoksulluk sınırında ücret istemek senin ne haddine" diyecek. Eh sonrada dersin bizim vergimizi nasıl çarçur edersiniz diye.. Vur abalıya meğerse bu ülkede asıl hortumcu memurlarmış... Atalım hepsini işten olsun bitsin. Amaçta zaten sözleşmeli köleler yaratmak değil mi? Sonra sıra sendikalı işçilere gelir. Onlar memurlardan da yüksek ücret alıyorlar ya... "Kapıda o kadar aç varken".... Utanmıyorlar.. BRAVO sn. adminim ....... Hemen yakaladınız suçluları... Saygılar. NOT: eklemeden yapamadım asgari ücreti belirleyen normlardan biri çalışanların ortalama ücretidir.. Vede memur sendikaları 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırına dikkat çekmek için 1050 ytl taban ücreti yalnızca dile getirmişlerdir. Bu ücreti yalnızca dile getirebilme özgürlüğüyle sınırlıdır yapabilecekleri. ![]() __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. memetmex Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-08-06 21:26 . |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Bu memurlar resmen utanmaz. Pardon sn maurad en son ne kadar vergi vermiştiniz?? Yoksa 650 ytl ücret alan bir memurun ayda peşin olarak verdiği 100 ytl civarı vergisini yıllık hesabı kadar mı? Eğer vergi veriyorsanız tabii.. Buyrun, buyrun... 70 milyon bir gün gönüllü çalışsa hoş olurdu.. Haa bankamatik memurlarından bahsetmek lazım tabii, hükümet yalakaları her zaman rahattır... Aaa pardon o hükümeti siz seçmemişmiydiniz?? __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. | |
|
| #5 | |
| Biraz da ciddi olalım... Dünyadaki ve ülkemizdeki memur sayılarına ve nufuslara oranına bakalım. Ücretlerden bahsetmeyeceğim bile.. "Ülkemizdeki memur sayısı 2.143.206 olarak görülüyor. Bu sayı boş oranları da içeriyor, şu andaki dolu kadro sayısı 1.750.000 civarındadır. Dolu kadro baz alındığında memur sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 2,2 dir. Diğer ülkelere baktığımızda ise, Fransa’da 4.819.300 memur ve bunların nüfusa oranı 8,2, Kanada’da 2.548.000 memurun nüfusa oranı 8.1, ABD’de 20.572.000 memurun nüfusa oranı 7.5, Yunanistan’da ise, 270.897 memurun nüfusa oranı 2.6 dır." http://www.metalurji.org.tr/dergi/de.../d136_1215.pdf bu rakamlar dikkatinizi biraz çekti mi?? __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. memetmex Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-08-06 22:00 . |
|
| #6 | |
Yazıyaz Kurucu Üyesi
Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: MD, ABD
| Devletin Eğitim , sağlık ve güvenlik dışında memur almasını desteklemiyorum. Örneğin devletin et balık kurumu olmamalı , Mümkün olduğunca bu gibi kurumlar özelleştirilmelidir. Benim isyanım boş boş oturan memurlara elbette. 5 kişinin olması gereken yere 20 kişi alınan yerlere. Her memuru aynı kefeye koymuyorum elbette. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bu ülkede çalışkan, üretici, sorun çözümleyici ve insanı seven gülümsemeyi beceren,kendisini insan görüp karşısındakininde insan olduğunu bilen memurlara ihtiyaç vardır. Bu vasıflara haiz olan memurların her davada haklı olduklarına inanıyorum. Bu insanlar belki bugün değil ama ileride her zaman hakettikleri değerlerle anılacaktır. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| satılık Vatan Zaten ne zaman işler ters gitse vur abalıya derler.1950 den bu yana işçi çiftçi kısacası ücretlilere yüklenen vergiler hangi hükümet tarafından sonradan düşürülmüştür.Muhalefette olanlar daha önceden bu kadar ağır vergi olmaz biz bunları düşürcez falan diye gönül almıya kalkıyorlardı!baktılarki nasreddin hocanın eşeği gibi çalışanlar buna alışmış bir dahada kimse ağzına almadı!Et balık kurumu diye bir kurummu kaldı bazıları ltf.yere bassın! Evet bu güne kadar ülkeyi batıranlar hep kitler oldu çünkü onlar başbakan cumhurbaşkanı,ve dahası hep arpalık olarak kullanıldı.Satıla satıla her şey biti yor.Bu arada ülke satılmaya ve pazarlanmaya başlandı.Merak etmeyin kısa bir süre içinde,tamamen yabancılaşçaz.yabancı sermaye deye deye,yabancı bir ülkede yaşamaya başlaycaz.Lütfen biraz ciddi olalım.1950den bu yana hortumlanan boşa giden maliyetlere bir bakın.Siyasi partilerin bu halkın cebin den ne kadar yardım alduklarını?İthal araçlar için bu gün ülkenin ne kadar çıktısı olduğuna.yerli sigaraların bilerek sabotesi ile dışarıdan sigara getirmek için ödediklerimize!Kısaca yıllık asgari 5 milyar dolar sigara için.yapmayın lütfen.Bu vatanı ve insanlarını bu kadar kolay harcamayın.otobanlar dendi köprüler dendi,duble yollar dendi.Halkı soyup soğana çevirdiler.Oraya har cananları ve karşılığının ne olduğunu bir araştırın lütfen.1980den sonra sebepsiz zenginleşenlerin tüm kaynağı bu vatan ve fakirleşen halk. ![]() |
|
| #9 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| bence memetmexin verdiği istatiksel veriler herşeyi açıklıyor. Bir kaç şey de ben söylemek istiyorum. Bunun tek nedeni merkezi yönetimin aşırı merkeziyetciliği ve yerel yönetimlerinde etkisiz kalmasıdır. Merkezi yönetim herşeyden haberdar olmak ister. Bununda yükü ne kadar ağırlaştırdığını tahmin edersiniz. 70 milyon nufuslu ve büyük bir ülkede hemen herşeyin merkeze bağlanması ve o göz önünde olan memurlara insiyatif hakkı tanınmaması hem o memurun işine olan kansantrasyonunu bitiriyor doğal olarak hem de işler hantallaşıyor. Bana göre çözüm yerel yönetimlere ağırlık vermektir. Devletin bazı işleri artık yerel yönetimlere bırakması gerekir ve böylece tabandaki memurlarında bir nevi yönetime katılması sağlanır ve konsantrasyonu yükseltir. Herşey daha düzgün işler. Adamlar para alıyor ne demek konsantre olmak yapacak işini mecbur diyen arkadaşlara cevabım mevcut duruma bakmalarıdır. Sizin dediğiniz gibi olmuyor. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| . Bana göre çözüm yerel yönetimlere ağırlık vermektir. Devletin bazı işleri artık yerel yönetimlere bırakması gerekir ve böylece tabandaki memurlarında bir nevi yönetime katılması sağlanır ve konsantrasyonu yükseltir. Herşey daha düzgün işler. yerel yönetimlerin kimlerden oluştuğundan haberiniz varmı acaba? Lütfen bir yerel yönetime gidip oradaki belediye meclis üyelerini ve başkanlarını gidip bir araştırın ülkeyi kimlerin ellerine teslim etmek istediğini zi daha yakından görmüş olursunuz. saygılarımla |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|