"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Kadri 'den kısa kısa şiirler ve denemeler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sevgi nerde sevgi, söylesenize derde düştüm, hemde ölesiye bir yudum yeterdi, gönlüme bir yudum dedim, fazla değil. serde gençlik var, bilirsiniz perde çekilir önümüze, seyredersiniz bir adım atsak, üstümüze gelirsiniz bir adım dedim, fazla değil. __________________
beni -af- sız hapset, o soğuk ve karanlık gözlerine. sonsuza kadar, kalmak olsun cezam… |
|
| #2 | |
| Duymadı Mı ? duymadı mı hasta olduğumu bu fani dünyayı bırakıp gitmeye mecbur olduğumu. bir deli nehir gibi akarken önüme kurulan bentten kurtulamadığımı, duymadı mı ? __________________
beni -af- sız hapset, o soğuk ve karanlık gözlerine. sonsuza kadar, kalmak olsun cezam… |
|
| #3 | |
| Sebepsiz ılık bir rüzgarla bile savruluyor bedenim bir ağaç yaprağı üstüme düşmeyiversin sebepsiz savrulup gitmekteyim. __________________
|
| #4 | |
| Aç Kalbini gittim gidiyorum artık, unut deme beni. meçhule sürükleniyorum, ne olur tut ellerimi. bakışına muhtacım, kaldır göz kapaklarını. aşkına ihtiyacım, aç kalbinin odacıklarını. __________________
|
| #5 | |
| Ya Yüreğin ? rezilliğin dillerde gençliğin ellerde gözlerin hapiste ya yüreğin, yüreğin ne alemde ? __________________
|
| #6 | |
| Üzer çiçeklerin üstündeki çiğ taneleri gözyaşlarım gibi birer birer düşüyorlar yere hepsi acı gibi incitiyor yeri inciniyor yer sen beni sevmezsen eğer bu kalp başkasını sever ama severkende üzer. __________________
|
| #7 | |
| Zafer gecenin sessizliğinde elele vermişisiz seninle mehtabı seyrediyoruz ve yalnızlığa karşı kazandığımız zaferi kutluyoruz... __________________
|
| #8 | |
| Söyle göz göze gelsek seninle, gözlerini kapatır mısın söyle. ellerine ellerim değse, ellerini çeker misin söyle. ansızın yanaklarından öpsem, terslenip kızar mısın söyle. bin kere seni seviyorum desem, bende seviyorum der misin söyle. __________________
|
| #9 | |
| Çocukluk Yinemi çıkıyorsun yolculuğa Bensiz olan yolculuğa Neyi aramaya gidiyorsun Neyi bulmaya Merhaba demek mi istiyorsun Bambaşka bir hayata Sormuyorum artık sana Bu kaçıncı yolculuk Bilmiyorum artık yaptığın Bu kaçıncı çocukluk. İstediğin oldu Bıraktın işte beni böyle Ardında neleri bırakarak Neleri gömerek karanlığa Gidiverdin bakmadan arkana Şimdi mutlusundur umarım Şimdi yalnız sensin Benim ilacım. __________________
|
| #10 | |
| Hastayım inan hiç unutmadım yanan bir aşktayım kör bir zindanda gör bak nasıl hastayım... __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|