"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Ve Aleyküm selam Pinokyo..../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Pinokyo'yu "dini bütün yapmak' isteyen anlayışa / anlayışlara ithaf bir haberdir. ""Çünkü çok günah işlemeye başladık. Allah'ı büsbütün unuttuk, onun için. Böyle giderse elbette kötü son gelir." Oscar Wilde'ın "Mutlu Prens" adlı kitabında da karakterlerin birbirleriyle sabah selamlaşmaları "Hayırlı sabahlar" ifadesiyle yazıldı. Pinokyo'da da sürekli "Allah rızası için", "Allah sizden razı olsun" ifadeleri kullanıldı. Nehir Yayınları'nın 45 kitaptan oluşan setinde de Pinokyo'nun marangoz babası Gephetto'nun ismi Galip Dede, Heidi'nin dedesi Alm'in ismi de Alp olarak değiştirildi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından öğrencilerin okuduğu eserleri karnelere kanaat notu olarak yansıtma planı yapan MEB yetkilileri, velilere "klasik kitap" uyarısı yaptı. " http://www.milliyet.com.tr/2006/08/20/guncel/gun04.html __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Islamlastirma böyle olur iste. Ulemayi devlet protokolüne cagirirsin, Hamas´i davet edersin, Basbakanlik makamini haremlik selamlik yaparsin, hirstistyan filmelrideki sözleri islamlastirirsin, kitaplari islama uyarlarsin vb...baska.. Dahasi gelecek ![]() Bir ara, amerikan filmlerinde, insnalar kafelere, barlara girip cikarken Selamin aleküm sözcükleriyle cevrilmisti... Amerika´nin vahsi batisinda, kelebek kapiyi tekmeleyip bara giren kowboyun selamin aleyküm, deyisini duydukca nasil gülüyorduk. Kasadan parayi alinca da baldir bacak garson kadinin allah razi olsun diyen hali..., filmin acaba vahsi Türkiye de mi cevrildi sorularini cagristiriyordu ![]() kolay gelsin __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-08-06 09:57 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| bizim millet akp'yi seçti, demekki böyle istiyorlar diyecek birşey yok..... saygılarımla |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
akepe görevlilerinin köylere çıkarak un, pirinç..vs dağıttıkları, kentlerde belirli kesimlere çeyrek altın dağıttıkları bilinen bir gerçek.. bu partinin Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı 100 temel eserin ne hale geldiğini de gördük, dua ezberleyen Tom Sawyer'lar, Pollyanna'dan kıyamet yorumları, türbe etrafında dolaşan Tolstoy kahramanı, Alexander Dumas'nın "hidayete eren" Aramis'i... "Denetleme yapılmayınca..." Böyle bir mazereti bir bakanlığa yakıştıramıyorum, denetleme yapamadılar mı yoksa yapılmaması işlerine mi geldi? Yorum sizlerin, Saygılar __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Bizim millet hangi partiyi seçer?Bu ülkeyi sömürenler hangi parti bize hizmet eder,bizim sözümüzden dışarı çıkmaz diye araştırmasını yapar.parti ileri gelenleri ile mutabakatlarını yapar.Ondan sonrada yerli işbirlikçiler ki bunların en başında medya gelir.Başlarlar çalışmaya,Anketleri çalışmaları sürekli o partiyi işaret eder.Daha sandıklara gidilmeden medya iktidarı belirlemiştir. Bu arada seçim kampayalarında büyük harcamalar yapılır.dana gelcek yerden piliç esirgenmez.halkımız aydınlanıpta bu seçim sistemi değiştirilmediği sürece bu seçimler hep böyle neticelencektir. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| __________________
He He |
|
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
| |
|
| #8 | |
| Valla ben bir milliyetçi olarak sayın Hamas hiçbir zaman sanat adına uğraş verenlere saldırıda bulunmadım.Çünkü sanat yaratıcılığın temelidir.Yaratıcılık ilede yeni icatlar doğar.İnsan yaşamını kolaylaştıracak icatlar.Barışı koruyacak kanı durduracak icatlar. __________________
He He |
|
| #9 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Milliyetci derken alıntıladığınız milliyet gazetesinden bahsediyorsunuz sanırım İlginc geliyor sn maurad burada bu haber üzerine yıllardır çocuklara izlettirilen hristiyanlık propagandası yapan çizgi filmlere karşı çıkmayıp dinine kendi özüne yabancılaştırılan çocuklardan bahsetmeyipte bir anda sahibinin israil olduğu bir medyadan bir haber alıntılayıp daha basımıza neler gelecek demeniz.Yapılan bu olay bence gereksiz yani pinokyonun babasının ismini değiştirip selamun aleykum aleyekum selam yazıları yerine kendi kitaplarınızı yazar onları yaygınlaştırmaya çalışırsınız.Ancak sözde emperyalist karşıtlarımız kültür emperyalizmin den bahsetmeden hemen yine cumhuriyet elden gidiyor naraları atmaya başlamışlar.Bayram sabahı bir kanalda verilen çizgi filmde muhammedin aptalları sözü geçiyordu.Bu konu üzerine fazla yorum yapmakda istemiyorum dün haberi gördüm tv de ve acaba kim kapıp getiricek diye bekliyordum ama alan getiren arkadaş beni gertçekten sasırıttı. | |
|
| #10 | ||
| Hristiyanlık propogandası çizgi filmleri ben yayınlamıyorum.Yayınlayanlarada kınamaktan başka yapacak hiçbirşeyim yok.Aynı şeyleri müslümanların yapmasınıda kınıyorum.Milliyet gazetesine gelince,ne okuyalım takvim mi?bugün mü?Bugün Türkiyede en tarafsız haber gazetesi milliyettir bence.Takvime akşama göz attıysanız sadece magazin haberleri var. Alıntı:
Okullarda verdiğimiz din kültür ve ahlak bilgisi derslerinde okutunlan ayetler,sureler propoganda filmleri izleyen çocukların akıllarını tekrar islama çekmek için mi yapılıyor?Hem çocuk neye inanırsa inansın Türk kültürüne sahip çıkmanın bunla bir ilgisi yoktur.Zaten çocuk diyoruz.Küçücük bir çocuk. __________________
He He | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|