"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İmam ve Hatipin Kelime Anlamı Nedir??

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski21-08-06, 12:37  #1
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Anadolu
İmam ve Hatipin Kelime Anlamı Nedir??

Bir süredir gündemden düşmüş olan fakat hükümetin, daima öncelikli sorun olarak gördüğü bir konu imam hatipler..

Sanıyorum konu tekrar gündeme gelecek..

http://www.milliyet.com.tr/2006/08/2...set/siy03.html

Adı üstünde İmam Hatip Lisesi.. Yani mezunları sadece imam ve hatip olabilir..

Bu konuyu döndürüp döndürüp gündeme getirmeleri çok saçma!!

Tıpkı doktor olmak isteyen bir bireyin ticaret lisesine gidip, puanında düşme olduğu zaman, ortalığı yaygaraya vermesi, sonrada NERDE İNSAN HAKLARI diye feryat etmesi gibi bişey..

Saygılarımla
Yoksa hayat mı aşmakta beni...
ASYA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-08-06, 12:52  #2
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bugün düz liselerden mezun olan sayısız işsiz ve mesleksiz ortalıkta öss sınavı peşinde iken ülkede kaynakçı bulamıyoruz ,tornacı bulamıyoruz diye söyleyen İso başkanına rağmen oligarşi imam hatipleri engellemenin kılıfı olarak meslek liselerini vuruyor.

Tabi kimsenin bunu görmek gibi bir derdi de yok.

İmam hatip yok olsunda...
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-08-06, 13:15  #3
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Sayın kanaat şöyle demiş:

oligarşi imam hatipleri engellemenin kılıfı

İmam hatip yok olsunda...
Nedensiz bir mağduriyet.İmam ve hatip olmak için gitmiş olduğu okulu bitirdikten sonra bolum dışı tercih yapamamanın nasıl bir mağduriyeti olabilir.Kendi bölümlerinden tercihin yani ilahiyat seçecek olan bir imam hatiplinin AOPB farklı bir katsayıyla çarpılıyor.Kurallar belli,herşey açık tevhid-i tedrisatta dini eğitim veren bir okulun açılamayacağı belli ancak imam ve hatip yetiştirmek için meslek liseleri açılabilir.Mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız her metrekareye bir imam hatip lisesi açmasaydınız.
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-08-06, 13:29  #4
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın essnipes şöyle demiş:

Nedensiz bir mağduriyet.İmam ve hatip olmak için gitmiş olduğu okulu bitirdikten sonra bolum dışı tercih yapamamanın nasıl bir mağduriyeti olabilir.Kendi bölümlerinden tercihin yani ilahiyat seçecek olan bir imam hatiplinin AOPB farklı bir katsayıyla çarpılıyor.Kurallar belli,herşey açık tevhid-i tedrisatta dini eğitim veren bir okulun açılamayacağı belli ancak imam ve hatip yetiştirmek için meslek liseleri açılabilir.Mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız her metrekareye bir imam hatip lisesi açmasaydınız.
Sn esnipes kimse o okullara imam ve ya hatip olmak için gitmez.Bende orta okulu bu okulda bitirdiğim için daha sonrada meslek lisesine gittiğim ve ikisinide bir arada okuyan bir insan olarak size sunu ifade edeyim.
İmam hatiplerin ünv ye girme konusunda çok basarılı bir yüzdeye sahip olması ve buna mutakiben devletin bu insanların önüne engel koymak ve bu okullara talebi azaltmak için ortaya koyduğu bir uygulamayı savunuyorsunuz.
Her metrekareye bir imam hatip açmasaydınız demek ne kadar mantıklıdır bilemiyorum ozaman bu kadar meslek liseside açılmasaydı.İnsan isteklerini emellerini değiştirebilir.Meslek lisesine gidiyor diye o öğrenciyi okuduğu bölümde devam etmeye zorlayamazsınız. Eğitim sistemindeki çarpıklığa değineceğinize ,tabi konu islam olunca sözde solculuk damarınız tutuyor, onu bile olamıyorsunuz ya! Çarpıklığa değineceğinize imam hatip olmak için gittiğiniz okulda nasıl bir magduriyetiniz var demek küçücük çocuklara hayatının kararlarını verdirmeye zorlamaktır.Ben orta kısmı imam hatipte okudum liseyi meslek lisesinde bitirdim mobilya dekorasyon bölümünde sorna eskişehirde animasyon okudum sonra mimar sinanda resim okudum en son olarakda adını vermeyeceğim ünv emde iç mimarlık okuyorum. Bakın ne kadar değişiyor insan değilmi!

Hamas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-08-06 13:51 .
Hamas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-08-06, 13:42  #5
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

İmam hatip liselerinde kemalizme aykırı şeyler buluyoruz.

mesela kızlar ile erkekler sevgililik yapamıyorlar.

Okul sonrası bira muhabbetleri olmuyor.

Sezon sonunda şişe çevirmeli seks partileri olmuyor.

Bu yüzden kapatılmalıdırlar!

Bu ülkenin imam ve hatiplere ihtiyacı yoktur.

Kemalilist zihniyetin amacı bunlardır.

Gençler içsinler, eğlensinler, sevişsinler

ha birde gerici fikirlerden uzak dursunlar...

Çok güzel devam edelim..
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-08-06, 13:58  #6
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Hamas şöyle demiş:

Sn esnipes kimse o okullara imam ve ya hatip olmak için gitmez.Bende orta okulu bu okulda bitirdiğim için daha sonrada meslek lisesine gittiğim ve ikisinide bir arada okuyan bir insan olarak size sunu ifade edeyim.
İmam hatiplerin ünv ye girme konusunda çok basarılı bir yüzdeye sahip olması ve buna mutakiben devletin bu insanların önüne engel koymak ve bu okullara talebi azaltılmak için ortaya koyduğu bir uygulamayı savunuyorsunuz.
Her metrekareye bir imam hatip açmasaydınız demek ne kadar mantıklıdır bilemiyorum ozaman bu kadar meslek liseside açılmasaydı.İnsan isteklerini emellerini değiştirebilir.Meslek lisesine gidiyor diye o öğrenciyi okuduğu bölümde devam etmeye zorlayamazsınız. Eğitim sistemindeki çarpıklığa değineceğinize ,tabi konu islam olunca sözde solculuk damarınız tutuyor, onu bile olamıyorsunuz ya! Çarpıklığa değineceğinize imam hatip olmak için gittiğiniz okulda nasıl bir magduriyetiniz var demek küçücük çocuklara hayatının kararlarını verdirmeye zorlamaktır.Ben orta kısmı imam hatipte okudum liseyi meslek lisesinde bitirdim mobilya dekorasyon bölümünde sorna eskişehirde animasyon okudum sonra mimar sinanda resim okudum en son olarakda adını vermeyeceğim ünv emde iç mimarlık okuyorum. Bakın ne kadar değişiyor insan değilmi!
Meslek lisesi okuyan torna bölümündeki birinin gelip eğitim bilimlerinden bir bölümü seçmesi ne kadar mantıklı olurdu onun için (bütünüyle haksız bir sistemde: oss) kendini ispat etmeli.Bakın sizde İmam Hatip mezunuz ancak 3 üniversitenizi bitiriyorsunuz(tebrikler).Bakın tamamen önünüz kapalı değil.
Eski21-08-06, 14:04  #7
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Alıntı:

..
Diyorsunuz sayın kanaat..

Her konuyu itinayla Kemalizm e nasıl bağlıyorsunuz bunu anlaması gerçekten çok güç..

Bu arada Kemalizmin tam anlamını açıklarsanız çok memnun olacağım..

Böylelikle belki yazdıklarınızdan bir anlam çıkarmam mümkün olabilir..

Saygılarımla..
Eski21-08-06, 14:07  #8
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Alıntı:

İmam hatip liselerinde kemalizme aykırı şeyler buluyoruz.

mesela kızlar ile erkekler sevgililik yapamıyorlar.

Okul sonrası bira muhabbetleri olmuyor.

Sezon sonunda şişe çevirmeli seks partileri olmuyor.

Bu yüzden kapatılmalıdırlar!

Gençler içsinler, eğlensinler, sevişsinler

ha birde gerici fikirlerden uzak dursunlar...

Çok güzel devam edelim..
İmam ve hatip liselerinde, imam-hatip ve hatibe yetiştirilir;ihtiyaca gore ne kadar kontejan ve kaç tane okul açılacağı belirlenmelidir,ülkedeki imam ve hatip ihtiyacına gore.
Kuran'ı öğrenmenin(dini) yolu sadece bu okullardan geçmiyor ,Sn Kanaat.Kimi ,ne için kandırıyorsunuz.
Eski21-08-06, 14:09  #9
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın essnipes şöyle demiş:

Meslek lisesi okuyan torna bölümündeki birinin gelip eğitim bilimlerinden bir bölümü seçmesi ne kadar mantıklı olurdu onun için (bütünüyle haksız bir sistemde: oss) kendini ispat etmeli.Bakın sizde İmam Hatip mezunuz ancak 3 üniversitenizi bitiriyorsunuz(tebrikler).Bakın tamamen önünüz kapalı değil.
Sn esnipes 3 ünw bitirmedim.Ama saymış olduğum bölümlerde birkaç yılda olsa eğitim aldım.İfade etmek istediğim sudur insan emellerini her zaman değiştirebilir.Tıpkı benim gibi! ve bunada hiç kimse engel olmaya çalışmamalıdan bahsetmeye çalışıyorum.27 yasındayım ve suanda ki bölümümde 3.sınıftayım.Kendimden örnek vermemin nedeni insanın değişken bir yapısının olduğuna işaret etmek içindi.
Meslek lisesi torna bölümünde okuyan bir insanın,dr olmaya muhendis olmaya daha doğrusu ve kısası ne olmak istiyorsa ona olmaya hakkı vardır.Sonucta lise çağları küçük olduğumuz ve ileriye dönük karar vermekte yetersiz kalacağımız çağlardır.Animasyon istedim mutlu olmadım sonra resim istedim oda mutlu etmedi şimdide iç mimarlık okuyorum ve mutluyum hatta huzurluyum.Ve benim ifade etmek istediğim insanların anlamsız tutum ve tavırları yüzünden gençlerin mutsuz edilmesine hayatı boyunca sevmediği bir işle uğraşmasına haklı bir zemin hazırlanamaz.
Hamas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-08-06, 14:20  #10
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Alıntı:
Sayın Hamas şöyle demiş:

kimse o okullara imam ve ya hatip olmak için gitmez.
Diyorsunuz sayın hamas..

Peki o zaman, insanların, adı İmam Hatip Lisesi olan bir okula gitme sebepleri nedir??

Saygılarımla..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı