"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Halk Kahramanları & İslam ve İnsanlık Güneşleri / Saidi Nursi Hz:

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski21-08-06, 15:46  #1
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Halk Kahramanları & İslam ve İnsanlık Güneşleri / Saidi Nursi Hz:

Tüm amacı Doğunun eğitime muhtaç ovalarında bir eğitim yuvası (Medresetüs zehra)açmak iken patlak veren cihan harbi ile bu hayallerini terkedip vatanına ve milletine sahip çıkmak için bütün öğrencileri ile beraber ruslarla savaşan...

esaretinde bile onurlu davranmayı terketmeyip rus subaylarının önünde milleti ve dini için ölümü göze alıp eğilmeyen onurlu şahsiyet...

'2 yıl kaldığı esaretten kaçıp tekrar vatanı için her türlü zorluğa aldanmadan tekrar mücadelesine devam eden üstün mücahid...

Tüm bu takdirlik hakkaniyet sevdalılığı sonrasında ülkesindeki tüm onursuzluklara ve haksızlıklara karşı çıkan büyük halk kahramanı...

bizzat fedakarane çabaları herkesin gözünden kaçmadığı halde Atatürk tarafından meclise çağrıulan çeşit çeşit makamlar teklif edilen büyük insaN.

Mecliste milletvekillerinin namaza karşı ilgisizliğini dile getirmekten çekinmeyen ve bu açıksözlülüğü ile kökten kemalistlerin hücumuna uğrayan
halk ve hak dostu.

Tüm ömrünü sadece ve sadece iman davasına adayan ama ne hikmetse tek bir rejime yönelik hareket ve tavsiyesi olmadığı halde ömrünün 30 küsür yılını cezaevlerinde geçiren orada bile (medresei yusufiye) davasından bir an bile durmayan ...

Kaç kere zehirlenen öldürülmeye çalışılan , ama en ızdıraplı halinde bile davasından dönmeyen büyük insan...

senin mezarını bile bu milleten gizlediler.

Ömrünü harcadığın davanın asla yıkılamayacağı ve gömülemeyeceğini herkes gördü...

Ömrünün son günlerinde allahın sana gösterdiği zaferi

"allaha şükür küfrün beli kırılmıştır" şeklinde dillendirdiğinde ben sende mirac'ı gördüm...

İnsanlık ve bu ülkenin insanları sana birçok sahtenden çok daha fazlasını borçluyuz..

Hakkını helal et!
phidas is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-08-06, 16:14  #2
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jul 2006

said nursiye saygı duyarımda hayat hıkayesınde hep bir soru aklıma takılmısdır.
tek basına rusyadan nasıl kacabılır. bu konuda tamamen tahmını bir soylem olsada bence rusyadan kacmadı kacırıldı.
Güray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-08-06, 16:14  #3
phidas

phidas'nın Avatarı

Senden

''Bana sen ona buna karıştın diyorlar,farkında değilim karşımda müthiş bir yangın yanıyor alevleri göklere yükseliyor içinde evladımyanıyor.O yangını söndürmeye imanını kurtarmaya koşuyorum,yolda biri ayağımı kösteklemeye çalışmış.Ne ehemmiyeti var.Böyle büyük bir davanın karşısında bu küçük hadise bir kıymet ifade eder mi?Dar görüşler,dar düşünceler siz beni kendi nefsini düşünen hodgam bir adam mı zannediyorsunuz?Ben bu cemiyetin imanı için dünyamı da feda ettim ahiretimi de.Seksen küsür senelik yaşamımda dünya zevki namına hiçbir şey bilmedim.Bütün ömrüm harp meydanlarında,divani harplerde,memleket mahkemelerinde,memleket hapishanelerinde geçti.Çekmediğim cefa,görmediğim eza kalmadı.Mahkemelerde bir cani gibi muamele gördüm,bir serseri gibi sürgünlere yollandım.Zaman oldu ki hayattan bin defa ziyadeölümü tercih ettim.Eğer dinim beni intihardan men etmeseydi bugün Sait topraklar altında çürüyüp gitmişti.Gözümde ne cennet sevdası, ne de cehennem korkusu var; milletimin imanını selâmette görürsem cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım, çünkü vücudum yanarken gönlüm gül gülistan olur..

Saidi Nursi

kaynak."secdede bir ömür" M.akar
Eski21-08-06, 18:18  #4
senomen
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2006

said nursi bir dava adamının neler yapabilecegini bütün dünyaya göstermiş üstün bir şahsiyettir.yaşadıgı sıkıntılar onun azminden ve kararlılıgından hiçbişey eksiltmemiş daima çalıştı.daha 7 yaşındayken vatanı ve milleti için evini terketmiş içindeki coşkuyu bütün dünyaya haykırdı.kısacası o bizim için oldu ve bizim için öldü...
senomen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 13:08  #5
phidas

phidas'nın Avatarı

phidas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-08-06 16:38 .
Eski22-08-06, 13:21  #6
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

sayın kanaat bediuzzamanın rusların elınden kacması konusunda daha fazla ayrıntıya sahipseniz acıklayabilirmisiniz gercekten merak içerisindeyim hayat hikayesini üstünkörü bildiğim için herzaman aklıma takılmısdır. tek basına rusyadan nasıl kacabılır gercekden yardım almadan kacmıs olması beni çok düşündürüyor
Güray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 15:25  #7
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Said Nursi Hazretlerinin rejime karşı sarfettiği sözler:
-Türkiye kuruluşu itibariyle dinden uzak kalmış ve dine karşıdır. Laiklik ile dinsizlik arasında hiçbir fark yoktur. Hıristiyanlık dünyevi esaslara sahip olmadığı için, din ile dünya esaslarını birbirinden ayırır. Reform hıristiyanlıkta mümkündür. Türk inkılapları dahi hıristiyan reformlarının taklidinden ibarettir. Zira İslamiyet hiçbir reforma ihtiyaç göstermeyecek kadar mükemmeldir (Mektubat, s.401).
-Türkiye'nin siyasi rejimi Nur saadetini söndürmeye çalışmaktadır. Kemalistler seviyesiz, anarşist kimselerdir (Tiryak, Sayfa: 65).
-Alem-i İslam'da yapılacak inkılaplar, İslami esaslara uygun olmak zorundadır. Aksi taktirde gayri meşrudur, bu bakımdan Meclis aynı zamanda hilafet görevi görmelidir (Mesnevi-i Nuriye, Sayfa: 80-82).

Şahsın, Atatürk'e karşı sarfettiği sözler:
- Tek gözlü Deccal, ya iman et, ya bütün Dünyanın maskarası olacaksın (Barla Mektupları, sayfa: 53).
- Ayasofya Camiini puthaneye, meşihat makamını kızlar lisesine çeviren bu adamı sevmemenin bir suç olması imkanı var mı? (Sönmez, Sayfa:21-22).
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 15:34  #8
aydın_35

Alıntı:
Sayın Papyrus şöyle demiş:

-Türkiye kuruluşu itibariyle dinden uzak kalmış ve dine karşıdır. Laiklik ile dinsizlik arasında hiçbir fark yoktur. Hıristiyanlık dünyevi esaslara sahip olmadığı için, din ile dünya esaslarını birbirinden ayırır. Reform hıristiyanlıkta mümkündür. Türk inkılapları dahi hıristiyan reformlarının taklidinden ibarettir. Zira İslamiyet hiçbir reforma ihtiyaç göstermeyecek kadar mükemmeldir (Mektubat, s.401).
-Türkiye'nin siyasi rejimi Nur saadetini söndürmeye çalışmaktadır. Kemalistler seviyesiz, anarşist kimselerdir (Tiryak, Sayfa: 65).
-Alem-i İslam'da yapılacak inkılaplar, İslami esaslara uygun olmak zorundadır. Aksi taktirde gayri meşrudur, bu bakımdan Meclis aynı zamanda hilafet görevi görmelidir (Mesnevi-i Nuriye, Sayfa: 80-82).

- Tek gözlü Deccal, ya iman et, ya bütün Dünyanın maskarası olacaksın (Barla Mektupları, sayfa: 53).
- Ayasofya Camiini puthaneye, meşihat makamını kızlar lisesine çeviren bu adamı sevmemenin bir suç olması imkanı var mı? (Sönmez, Sayfa:21-22).

Haksızlığın ve zulmün karşısında dimdik duran Said Nursi'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Yolu yolumuzdur.

Bugünkü talebelerinin de Said Nursi kadar tavizsiz, onurlu bir duruşu olsaydı halkımızın yaşadığı problemler bu kadar girift hale gelmezdi.

Saygılar...
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 15:45  #9
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın Papyrus şöyle demiş:

Cok tesekürler sayin papirus, arastirip bize kadar ulastirdiginiz bu kaynak icin.

Tek bir soru gelebilir.
Ayni dönem Cumhuriyet dönemi yazarlarindan biri; islamin en degerli kisi ve ya kisilerinden birine, Tek gözlü Deccal deyimini kullansaydi, ne olurdu?

Kimseden yanit beklemeden??
saygilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-08-06 16:03 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 16:08  #10
aydın_35

Ne mucize, ne fisun,
Ne örümcek, ne yosun,
Kabe Arabın olsun,
Çankaya bize yeter

Bu şiiri yazan hangi Cumhuriyetçiydi hatırlayan var mı? Bunu yazan Cumhuriyetçi sanatçı (!) yıllarını hapiste mi geçirdi?
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)