| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Milliyetçilik ve Komünizmine orta yol bulunabilir mi sizce?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Arkadaşlar konu hakkında yorumunuzu bekliyorum. Sizin yaptıgınız yorumlara göre ben de cevap yazacağım. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Milliyetçilik ve sosyalizm ara ara kendini nasyonel sosyalism olarak sunsada komünizm ile bunların uyuşması mümkün değildir. Komünizmde hiçbir ayrım yoktur. Din ,millet kültür gibi değerlerin zamanla yeryüzünden kalkıp yeni bir komünist bilinç oluşacağı ve bununla kurulacak yeni dünya düzeni! ni belirleyecek kadroların mahalle komiserlikleri seklinde işleyeceği devletlerin ortadan kalkacağı vs vs... Bunlar olması ihtimal dışı senaryolardır. Devletlerin bir süre sonra kalkacağını yada işlevselliğini biliyorum. Bu bir zorunluluktur ancak bunu komunizmdeki proleterya diktatoryası gibi düşünmek yanlıştır. komünizm hiç bir insan merkezli ideoloji ile uyuşmaz. Bizatihi günümüz insanını kabul etmez. Çok saçma gelebilir ama nietzsche nin üst insanına benzer bir yeni insan modeli ister. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2006
| bu neyin nesi oluyor,bütün kavramları birbirine karıştırmışsınız. milliyetçiliği nasıl olurda sosyalizmle yada komünizmle ilişkilendirebiliyorsunuz. bide üstüne nietzsche olmamış hocam olmamış ![]() __________________
Bana bir varmış deyin bir yokmuş demeyin... |
|
| #4 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| arkadaşlar toplumumuzda biliyorsunuz ki ulusalcılıgı savunan komünistler var.komünistler böyle yaparak bir parça da olsa milliyetçilik yapmıyor mu? aynı durum milliyetçiler için de görülebilir.milliyetçiler milli ekonominin olması gerektigini savunur.onlara göre IMFi Türkiyeden atmak gerekir.ancak şu şartlarda onlar da bilirler ki IMF nin Türkiyeden çıkması komünizmin ta kendisidir.siz benim açtıgım bu konuya saçma diyeceginize bi düşünün de biraz derin düşünün de öyle karar verin bence... |
|
| #5 | ||
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Alıntı:
Milliyetçilik ile Komünizmin yanyana gelemeyeceği, yan yana getirildiği durumlarda İP gibi eğreti bir yapının oluşacağını daha evvel defalarca dile getirmiştik. Nihayet İP'de farketmiş. İçinde bulunduğu kimine göre gülünç kimine göre çelişkili durumdan biraz olsun kurtulmuş. Adını da en yakın zamanda değiştirirse tüm çelişkilerinden arınmış olacak. | |
|
| #6 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ulusalcılığı savunan komünist olmaz, bana kalırsın halkın, proleteryanın çıkarını savunduğu iddia eden ulusalcı sosyalist de olamaz. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Komünistler artık moskova da yaşamıyorlar.Troçki ile kausky arasında gelip gidiyorlardır.Bu arada Lenin arabça kurslarına özel bir alaka duyarken Bin Ladin yarın akşam için Stalinden tavla oynama sözü alıyordur kimbilir.... Aslında her komunist,tutarlı bir köktendinci,keskin bir milliyetcidir. Amacında insanları sömürerek, sosyal halklar anonim şirketini zengin kılarken,yıllık keferesinide cami bağışları ile yapmaktadır. Ahhh sevgili Admin,beni bu hale sen soktun. :61 c![]() |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| bence milliyetçilik ya da ulusçuluğu ideoloji üstü bir kavram olarak görmeliyiz. yeni dünya düzeninde soğuk savaştaki gibi katıksız bir komünizmi savunan insanlar artık demode oldu. ortak düşman abd israil ve küreselleşme değil mi? tabii ki bunlar çaresiz bir araya gelecektir. ulusalcı sosyalistler olacaktır çünkü abd etkisiz hale getirilmeden enternasyonalizm bir düştür. bu düşle fazla uğraşmayıp kendi ülkemizi sömürge olmaktan kurtarmamız gerekir. 80den önceki düzen artık yok. ülkücü arkadaşlar konulara daha yumuşak bakıp daha mantıklı hareketler yaptığında, sosyalistler de bu konuda realist bir düzleme indiklerinde ideoloji benzeşmeye başlıyor zaten. benzeşmediği durumda da ben arkadaşlara kemalizmi teklif ediyorum. bizi bu durumdan çıkartacak tek ideoloji bence kemalizmdir. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Milliyetcilikle komunızm arasında bulunmayabilir ama sosyalizm ile ortak nokta belkıde kendı ulkesı ıcın bırseyler yapma cabası olarak gorebılırız.. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Komunizm ve ya sosyalizmle milliyetçilik KESİNLİKLE bağdaştırılamaz.sn.Artena'nın da dediği gibi ulusalcı komunist de olamaz. __________________
No Pasaran!!! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|