Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Edebi tartışmalar ve kitap tanıtımları

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Nasıl kitaplar okursunuz ??? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm.

Konu Araçları
Eski22-08-06, 00:39  #1
narnia
Yazar Adayı

narnia'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Nasıl kitaplar okursunuz ???

nasıl kitaplar okursunuz genelde insanlar sürükleyici aksiyonlu macera kitaplarını sever onlar ilgi çeker ben kitapta beni çeken aksiyonlu güzel bir konu varsa okurum...
narnia is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 04:08  #2
Samed
Kayıtlı Okur

Samed'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın narnia şöyle demiş:

nasıl kitaplar okursunuz genelde insanlar sürükleyici aksiyonlu macera kitaplarını sever onlar ilgi çeker ben kitapta beni çeken aksiyonlu güzel bir konu varsa okurum...
Bir kitabın önce adı ilgimi çeker. Sonra arka kapak yazısına bakarım. İlgim devam ettiyse okurum

İlk 10 sayfasıda önemli tabi Genellikle tavsiye üzerine okuyacağım kitaplarda kullandığım yöntemdir. Kitabın ilk 10 sayfasını okuduktan sonra devam edip etmeyeceğime karar veriyorum

Bir de biyografileri okumaktan sanırım biraz daha fazla zevk alıyorum
Samed is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 09:46  #3
ozum
Yazar Adayı

genellikle siyasi kitaplar hoşuma gider.siyasettede yaşanmış olan olaylar,düşünceler.ama bu aralar biyografiler ilgimi çekiyor...
ozum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 10:00  #4
başak

Ben genelde Türk kalasiklerini okuru.Ayrıca korku-macera romanlarına da bayılırım.
başak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 12:31  #5
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Nasıl kitaplar okuduğumuzu anlatırken, bu kitapları neden tercih ettiğimize dair bilgiler de verirsek sanırım daha güzel bir paylaşım olur.

Başta tarih, siyaset, edebiyat olmak üzere elime geçirdiğim her kitabı okumaya çalışırım. Tarih benim için çok önemli ve ilgi çekici bir nokta, siyaset günümüzün vazgeçilmezi ve hemen hemen herkesin fikir yürüttüğü gözde bir konu. Ve edebiyat, hayatımın yapıtaşlarından, vazgeçilmezim, ... bir alan...

"Sıkıldım bırakıyorum" demeden her kitabı sonuna kadar okumak için uğraşırım. Yarıda bırakmak rahatsız ediyor, sanırım alışkanlık olmuş bu bende..

Saygılar
Eski22-08-06, 12:50  #6
başak

Teşekkür ederim uyardığın için sayın il_bilge.Türk klasiklerini anlaşılması açık ve net olduğu için ve ayrıca geçmişe götürdüğü için seviyorum.Macera-korku romanlarını da sanki olayın içindeymişim gibi kaptırıyorum kendimi.Romandaki karakterlerden biriymişim gibi hissediyorum.Bu da benim ilgimi çekiyor.
başak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 13:00  #7
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

1-1.5 sene oncesine kadar surekli fantastik kurgu okurdum bazen iki kitabı birden okudugum bile oluyordu su son zamanlarda daha cok gizli kalmış gerceklerler ilgili kitabları gizli örgütlerin iç yüzlerini anlatan efendi tarzı kitablar okuyorum
Güray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 13:05  #8
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Soner Yalçın'ın kitapları gibi, öyle değil mi Sn Alionur? Illuminati, Kurukafa ve Kemik (Skulls and Bones), Tapınak Şovalyeleri, gibi konular da sanırım ilginizi çekiyordur. Başka hangi gizli kalmış gerçeklerle ilgileniyorsunuz? Ve sadece Türkiye içerisinde mi yoksa daha geniş bir alanla mı ilgileniyorsunuz?

Saygılar
Eski22-08-06, 13:09  #9
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

evet soner yalçın
hem türkiye içinde (mitin gizli tarihi gibi) hemde evrensel boyutta zaten illuminati bilderberg cfrciler bunlar dunya üzerinde planlar yapan legal ve illegal örgütler
Güray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-08-06, 13:12  #10
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Paylaştığınız için teşekkür ederim. Benzer konulara ben de ilgi duyuyorum, özellikle Tapınak Şovalyeleri tarihine..

Saygılar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı