Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yakmayı Seviyorlar!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski24-08-06, 12:04  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Yakmayı Seviyorlar!

Ortadoğu’daki gelişmelerle birlikte Türk-Kürt düşmanlığının körüklenmesi için çeşitli adımlar atılırken, günlerdir söndürülemeyen yangınların sabotaj olduğu yönündeki haberler, yangınların düşmanlık çabalarına destek olduğu düşüncesine ağırlık kazandırıyor. Aynı anda en az dört noktada birden başlayan yangınlar TAK adında, Kürt halkı adına mücadele ettiği iddia edilen bir örgüt tarafından üstlenilirken, bu durumun Kürt düşmanlığı ve Kürtlere yönelik saldırılar için bir fırsat olarak kullanılmasından endişe ediliyor.

....

Diğer yandan, TAK tarafından yapılan eylemlerin PKK ile ilişkili olduğu konusunda PKK yöneticisi Murat Karayılan tarafından yalanlama geldi. Fırat Haber Ajansı’nda çıkan habere göre, hangi örgüt olursa olsun bu tür eylemleri kabul edemeyeceklerini belirten Karayılan, Türk devleti Kürdistan ormanlarını yakıyor. Kürtler de Türkiye’yi yakarsa dünya yaşanmaz duruma gelir. Kendi aramızdaki sorunları orman yakarak veya doğayı tahrip ederek halledemeyiz” dedi.

...

Başkaları da yaktı
Türkiye’de düşmanlık yaratmak isteyenler yıllardır yakma eylemleriyle bu amaçlarına ulaşmaya çalışmaktan vazgeçmedi. Devlet, özellikle doksanların ilk yıllarında Kürt halkına karşı köyleri ve gerillaların cesetlerini yakmaktan çekinmedi. Örneğin 1995 yılında Mardin’in Kayaballı köyünün yaklaşık 500 asker tarafından yakılması gibi yüzlerce köy yakma olayı gerçekleşirken, bunların bir bölümü şikayet üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) gündemine girdi. Diğer yandan, savaş boyunca gerillaların cesetlerinin yakılarak Kürt halkına karşı bir gözdağı unsuru olarak kullanılması gibi yöntemlere de başvuruldu. Söz konusu iki yakma gündemi de, Kürt halkı nezdinde Türklere karşı onarılması kolay olmayan tepkilerin doğmasına neden oldu.

devamı;

http://sol.org.tr/index.php?yazino=2...f60003512da4cc

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-08-06 12:07 .
küçükkarabalık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-08-06, 17:14  #2
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Burjuva medya yazınca çığırtkanlık edenler, şimdi neredesiniz?
Eski24-08-06, 17:24  #3
komutan

komutan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: Vatansız yerden

Sevgili dostum emeğin iin teşekkürler...
Bizim orman severlerimiz acaba şimdi ne diyecekler merak ediyorum doğrusu..
PKK yöneticisi eğer bunu red edip onaylamıyorsa bunun altında artık bişeyler aramanın hiçbir gereği yok..
Elbette kendini bilmez birkaç sempatizan sonrasını düşünmeden bişeyler yapmış olabilir ama bunu Kürt Halkına mal edemeyiz..
Kürt Halkı'nın (terörist veya değil) haklı mücadelesini yürüttüğünü idda eden bir hareket bunu yapmadıklarını özellikle söylüyor..Bundan şüphe duyulabilinir ama bu nokta da ben inanmakla yetiniyorum.
En azından militanları yakılan özellikle Abbas Emani adlı militanın fotoğraflı yanmış cesedini gördükten sonra..En azından biz cesedi yakılan bir asker cenazesine rast gelmedik daha..
Eski24-08-06, 17:48  #4
canugur

yakma, ortadogu mentalitesine özgü bir olay oldugundan, yakmak gibi igrenc bir fikire karsi olmak, dünyanin bu bölgelerinde, tamamen kisinin, egitimi ve dünya görüsüyle ilgilidir.

yani bu topige baska ne yazilabilir ki.
Yakmak iyi bir sey degildir, ama oriental kültürde, kesmek gibi, yakmak ta vardir demekten baska bir sey söylenemez.

Insanin yandigi topraklarda ormanlar yanmaz mi?

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-08-06 17:51 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-08-06, 17:49  #5
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Ordada yazdım burdada yazıyorum

kim yakıyorsa ormanları lanet olsun..
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-08-06, 18:02  #6
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Alıntı:
En azından militanları yakılan özellikle Abbas Emani adlı militanın fotoğraflı yanmış cesedini gördükten sonra..En azından biz cesedi yakılan bir asker cenazesine rast gelmedik daha..
Sevgili Komutan,

Ormanda çıkan yangında, çeyizi ve gelinliği yangının yakınındaki bir evde kalan kadının haberini yapıyordu Kanal D. Çıkan yangın sonucu onların yanabileceği ve kadının kaç yılını onları biriktirmek için harcadığını anlatıyordu. Ve bunu da belirli kişilere karşı ajitasyon yapmak amacıyla yapıyordu, duygu sömürüsü. Eğer burjuva medyası samimi olsaydı giderdi Abbas Emani'nin de ailesinin acısını görürdü. Onu da bırakın burjuva medyası, kadının hayatı boyunca bir gelinlik için çalışmasının sömürüsü sonucu zenginliğiyle, heybetiyle ayakta dururken nasıl bir iki yüzlülükle bize bundan bahsedebiliyor, yuh bu kadarına! Emekçiyi emekçiye böyle düşürüyorlar, düşman ediyorlar işte. Onları böyle sömürüyorlar, halklarımızı böyle..

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-08-06 18:05 .
küçükkarabalık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-08-06, 18:15  #7
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Ne israil uşağı pkk nın hayin basını nede israil güdümünde bulunan düzen medyasını muhatap almam!Ormanları her kim yaktı ise bu suç cinayet ile eş değerdedir.Ancak madem konu pkk nın yakılan bir militanına gelmiş;pkk nın eline geçen ve cinsel organı kesilip ağzına sokulan subayın arkasından ağıt yakacaklarına abbas emani denilen terörist in arkasından üzülenleri gördükçe ALLAH bu teröristleri yakanlardan razı olsun diyesim geldi !Bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Hamas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-08-06, 18:22  #8
komutan

komutan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın kanaat şöyle demiş:

Ordada yazdım burdada yazıyorum

kim yakıyorsa ormanları lanet olsun..
Aynen katılıyorum..
Ama her yer için..
Burjuva'nın tatil yaptığı yerlerde ki ormanlar olmadığı zaman da...
Eski24-08-06, 18:27  #9
komutan

komutan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Sevgili Komutan,

Ormanda çıkan yangında, çeyizi ve gelinliği yangının yakınındaki bir evde kalan kadının haberini yapıyordu Kanal D. Çıkan yangın sonucu onların yanabileceği ve kadının kaç yılını onları biriktirmek için harcadığını anlatıyordu. Ve bunu da belirli kişilere karşı ajitasyon yapmak amacıyla yapıyordu, duygu sömürüsü. Eğer burjuva medyası samimi olsaydı giderdi Abbas Emani'nin de ailesinin acısını görürdü. Onu da bırakın burjuva medyası, kadının hayatı boyunca bir gelinlik için çalışmasının sömürüsü sonucu zenginliğiyle, heybetiyle ayakta dururken nasıl bir iki yüzlülükle bize bundan bahsedebiliyor, yuh bu kadarına! Emekçiyi emekçiye böyle düşürüyorlar, düşman ediyorlar işte. Onları böyle sömürüyorlar, halklarımızı böyle..
Psikolojik savaş dedikleri bu olsa gerek..
Gerçekten gelinliği yanan genç kızı kimse düşünmüyor ki..
Önemli olan biraz daha hamaset biraz daha ajitasyon...
Her zaman doğruyu ve gerçeği kim söylerse ona inanırım..
Gerçekten ben daha cesedi tahrip olmuş bir asker cenazesi görmedim..
Görürsem buna da tepkim aynı derece de ve hatta fazla bile olur..
Ama ben Abbas Emani adlı militan da gördüm bunu..Ve insanlığımdan utandım..
Bizim Anadolu Halkı ne yazık ki bu kardeş kavgası2nın bile neden çıktığını neden bu safhalara geldiğini bile bilmiyor..
Vrsa yoksa vatan elden gidiyor edebiyatı...
Eski24-08-06, 18:31  #10
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Alıntı:
pkk nın eline geçen ve cinsel organı kesilip ağzına sokulan subayın arkasından ağıt
Onun için de ağıt yakıyoruz merak etmeyin. Nitekim, burada ölen bu iki insan da aynı saftalardır. Düşmanları ortaktır ve düşmanları tarafından çarpıştırılmaktadır. İkisi de yanılsamalar içinde düşman yapılmıştırlar ve sınıf bilincine kavuşurlarsa burjuva karşı beraber savaşacaklardır. Kaldı ki, böyle bir şey kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Tıpkı kimsenin yakılamayacağı gibi. Sevgi dininin(!) neferlerinden böyle laflar duymak ilginç!!

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 21:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)