| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
El Ezher: Cocacola haram. Hindistan: Zararlı ve yasak. Litvanya: Sakıncalı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| "Mısır’da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı" http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=180703 Haram veya değil, zararlı veya değil, çok da önemli değil. Önemli olan Amerikan mallarına verilen her kuruşun dünyanın başına musallat olan bu büyük şeytanın daha da güçlenmesine sebep olduğudur. Herkesi Amerikan ürünlerini boykota davet ediyorum. Saygılar |
|
| #2 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Selamlar... SN. Aydın_35, fikrinize saygı duyuyorum. Gerçekten düşünceniz çok mükemmel. Fakat benim belirmek istediğim bir şey var. Neden Boykot'un ötesine gidemiyoruz ? Tüm İslam Dünyası, avaz avaz bağırmakta CocaCola, Pepsi vs. içmeyin, şunu yemeyin, şunu kullanmayın gibisinden. Elimizden geldiği kadarı ile kullanmayacağız evet.Fakat neden Boykotun ötesine geçemiyoruz? Bunu sorgulamamız lazım. Eğer İslam Aleminin boykotlarına bakacak olursak, IBM ürünlerini, Microsoft ürünlerini ve bunun gibi bilişim üzerine olmazsa olmazlardan daha bir çok ürünü kullanmayacağız deniyor.İyi tamam, bana Microsoft'un yazılımlarını sunun, ben kullanmayayım Microsoft ürünlerini. IBM PC'ler kadar güzel performans veren ürünler bulun bana, ben IBM Ürünlerini kullanmayayım... Bu örnekler uzar gider.. Keşke Boykotun daha ötesine gidebilseydik... |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Arkadaşlar gönül isterdiki Kola içmeyeyim ama ben tam bir kolakoliğim. Çok seviyorum napim Benimde zaafım bu.. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Kola zararlı oldugunu bılıyoruz. Kola cok cabuk acıkma hastalıgı yaratır. Kola yalancı tokluk yaratır. Kola anıden sekerımızı yukseltır ve anıden dusurur ki bu cok tehlikeli bir olay. Kola kısacası obez yapar. __________________
emre² |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Bunlara rağmen damarlarımda kola akıyor.Günde en az 1 lt içiyorum. __________________
He He |
|
| #6 | ||
Kayıtlı Okur
| Alıntı:
![]() ![]() ![]() | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Ben şahsen sağlığıma dikkat etme babında, asitli içeceklerden mümkün olduğunca uzak duruyorum. Mideyi çok tembelleştiriyor bu içecekler. Aslında koladan ziyade değinilmesi gerekenler var. Mesela glukoz, genellikle mısırdan elde ediliyor, bir çok yiyeceğin imalinde kullanılıyor, kola gibi içeceklerin ana maddelerinden biri ve ülkemizde glikoz imalatı sadece Amerikan asıllı Cargill firması tarafından üretiliyor. Kendi alternatiflerimizi ciddi bir şekilde üretmemiz lazım gibi geliyor. Saygılarımla... __________________
“Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya da dinleyen ol: Sakın dördüncüsü olma, helak olursun!” Hz.MUHAMMED(SAV) |
|
| #8 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Size sonuna kadar katılıyorum. Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein | |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Coca colanın patronu cnn de yaptığı açıklamada coca cola firmasının geçmiş temmuz ayından itibaren karını israil firmasına devrettiğini açıkladı.Kola sevenlere duyrulur. |
|
| #10 | ||
Kayıtlı Okur
| Alıntı:
Ne alkol kullanırım ne sigara... Bir kolam var onuda elimden alıyorsunuz aşkolsun size...![]() | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|