"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Türkiye Ne Okuyor? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Türkiye Ne Okuyor? İnternetten en çok satılan kitaplar listesinde, İlber Ortaylı’nın “Osmanlı’yı Yeniden Keşfetmek”, Emre Kongar’ın “Tarihimizle Yüzleşmek”, Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler”, Ahmet Ümit’in “Kavim” ve Attila İlhan’ın “Gazi Paşa”sı ilk sıraları aldı. Kişiye, karakteri hakkında neşeli ipuçları veren “Kokoloji” ile Elif Şafak’ın “Baba ve Piç” adlı eseri de listelerin üst sıralarında. Ders kitapları, okullarda önerilen klasikler, iş sınavlarına hazırlık kitapları, yemek kitapları, diyet kitapları, Nasrettin Hoca fıkraları, bilimsel kitaplar ve hatta Zagor serileri de okurun ilgisini çeken kitaplardan. Devamı: NTVMSNBC __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-03-07 17:15 . |
|
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| İnternet dışında kitapevlerinden satılan kitaplar da dahil bir satış rakamı verebilseydi çok daha iyi olurdu. Ama geçmişe oranla değişen bir şeyler olduğu kesin. Haftada bir kaç kez kitapçılara uğruyorum ve gerçekten kitaba yönelik bir ilginin arttığına tanık oluyorum. Özellikle İstanbul'da, kadıköy'de durum böyle. Ama rakamlara vurulduğunda genel durum açısından ne gösteriyor, tartışılır. Bir kaç gün önce yine Kadıköy-Alkım kitap evindeydim. Tubitak yayınlarının yerinin neden değiştirildiğini sorduğumda, ellerinde çok az kitap kaldığını reyon değişikliğini bu nedenle yaptıklarını söylemişlerdi. Bunlar kuşkusuz sevindiri gelişmeler. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sn.Kitap tozu verdiğiniz bilgileri ben de teyit edebilirim. Son derece güvendiğim ve değerli gördüğüm İlber Ortay'lının kitaplarını ben de kaçırmıyorum. Muhakkak ki onun da yazdığı bir konuyla alakala bir kitap almışsam evvelinden ve onun da yazdığını veya çıkarmak üzere olduğunu takip ediyorsam, onu okumadan ve onun uzmanlığı, bana göre doğru bakış açısı ve değerlendirmeleri olmadan kanaat etmem, yetinmem mümkün olmuyor. Aynı şekilde düşünüp de saydığınız kitapları alan bildiğim epey insan var izimirde. Yanlız ben internet kitapçılığından şikayetçiyim ve bir daha asla öyle bir alışveriş yapmam. geçenlerde Japon kültürü adlı kitabı ve geyşalığın tarihi belgeselini sipariş etmiştim ve beni aylarca uğraştırmıştı. Beni rahatsız eden diğer bir konu da, kitapevlerinin kapısından girer girmez öncelikle yeni çıkanlar bölümünün hemen önüne büyükçe bir sehpanın koyulup üstüne yanlızca çerezlik, laf olsun diye yazar olmayan ve alakasız insanların yazdığı -ben genelde epsilon yayınlarında tanık oluyorum- sözde kitapların yığın yığın konulması, afişlerinin sinema afişi gibi boy boy diğer kitapların önünü kaplaması.... hani insanın alacağı olsa da almayabilir. Bundan nefret ediyorum. Belki de bunun ayrımını yapabilenlerdir bahse konu insanların bilgilerini, kitaplarını değerli kılıp güvenle sattıran. Umarım hep böyle olur. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| İşlerden dolayı her zaman kitapçıya gidemediğimden internet üzerinden kitap alımı yapma durumunda kalıyorum. Çok memnun olduğum belirli şirketler var. Ama ne olursa olsun bir kitapçının kokusunun, alacağım kitabı elimde tutup çevirmenin, sayfalarını karıştırmanın, elimde kitaplarla oradan çıkmanın tadını hiçbir şey vermiyor. Bu arada en çok alım yaptığım sitede, son birkaç ayda en fazla tarihi ve siyasi kitaplar alınmış. Tarihe büyük bir ilgi var gerçekten de. Ve Sn Norma, hakikatten İlber Ortaylı okunması gereken bir tarih insanı. Değerli çalışmaları, ortaya koydukları, insana tarihi sevdiriyor... Saygılar __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Belki de geçmişimize duyulan özlemdendir ya da hasetimizden .Kestirebilmek zor ama sanırım günümüz tarihini kayıtlarda saklayabilseydik gün be gün, eski tarihimiz kadar ilgi çekmeyebilirdi.Evet sanırım geçmişe duyulan özlem bizi en çok tarih kitaplarına yönlendiriyor. __________________
Death is certain , Life is not.. |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bir şey söylemek istiyorum.Kitap okuyan sayısı en çok İstanbul'da denmiş.Yüzdesi denilseydi daha bilgilendirici olurdu.Nüfus yoğunluğu ile kitap okuyan insan sayısının ilgisi var ama yüzdesiyle bir ilgisi yok. saygılar.. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| aslında kiralık kitaplar olsa insan öğrenci olunca elinde kıt kanaat olan parasını kitaba veremiyor. ancak komşu kızlarından teyzelerinden ödünç kitaplar alınabiliyor.yani benim için böyle almak istediğim alamadığım almak için sıraya koyduğum o kadar çok kitap var ki... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sn.Arpaz sizi tenzih ediyorum .Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış.Durumumuzu açıklıyor sanırım. __________________
Death is certain , Life is not.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Kitap satışları ne kadar artıyor deseler de okuma oranının en düşük olduğu ülkelerden biriyiz. Günlük gazete, haftalık veye aylık süreli yayınlar, kitap ve kitap benzeri yayınları okuma konusunda oldukça düşük verilerimiz var. Gerçi bu zaten bilinen bir gerçek... Yine de özellikle tarih konusunda artan satışlar sevindirici. Umuyorum ki kitap okuma seviyesi gittikçe daha da yükselir... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| sn.Mess niye beni böyle nitelendirdiniz anlayamadım.ben size durumumu bir daha anlatayım.dün konak a indiğimde bir kitap evine girdim ve cebimde sadece 10 ytl vardı. yanımda da kardeşim. aradığım kitabı bulamasam da liseden beri merak ettiğim bir kitap vardı."duygusal zeka" (daniel goleman) ona denk geldim.arkasına merakla çevirip baktığımda kitap 10 ytl idi. bu zaten en düşük kitap fiatı bunu da biliyorum.alınabilinir.ama ben eve (torbalıya) nasıl dönerdim o da var...hiç kitap almıyorum değil en son kendime doğmamış bir çocuğa mektup kitabını aldım...! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|